Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Dohodnina in preživnina 8.4.2007 21:04:29
|
|
|
|
TONČI.
|
olajšavo lahko uveljavlja samo eden in edini. Tako da je to stvar dogovora kdo. Pri nas pogledamo komu od naju se bolj splača in da da otroka v olajšavo. Ampak samo EDEN
|
|
|
|
RE: Dohodnina in preživnina 8.4.2007 21:05:30
|
|
|
|
TONČI.
|
Aja, lahko tudi pol pol. Vse stvar dogovora. Ampak ne smeta oba za enak čas. Davčno pa dobi na avčnem uradu. Samo dokazat more da je oče
|
|
|
|
RE: Dohodnina in preživnina 8.4.2007 21:54:56
|
|
|
|
Jutra
|
Poznam primer, ko je oče uveljavljal olajšavo za oba otroka (ločena družina), ki sicer živita skupaj z mamo. Zanju drugače ne prispeva NIČ od nič. Mama je seveda tudi želela uveljavljati olajšavo za oba otroka, potem pa strela z jasnega oz. iz davčne, da je to storil tudi oče No in v takšnih primerih davčna upošteva 50:50. Tako, da je kriza če ti bivši/a takole serjejo po glavi.
|
|
RE: Dohodnina in preživnina 8.4.2007 22:29:58
|
|
|
|
Anonimen
|
Samo, kaj pa če oče plačuje preživnino? Potem mora nekam v dohodnino to navest, a ne? Pa najbrž ne samo za pol leta, ampak za celo leto.
|
|
|
|
RE: Dohodnina in preživnina 9.4.2007 9:28:23
|
|
|
|
ona
|
Moj bivši tudi vedno v dohodnino vpiše koliko preživnine je plačal,NE vpiše pa,da je otroka vzdrževal 12 ali 6 m,esecev in tako jaz vedno dobim samo pol olajšave,pol pa on,čeprav ne vpiše,da ga je vzdrževal!Davčna avtomatsko razdeli na pol in tako tisti,ki plačuje preživnini,avtomatsko dobi nekaj denarja nazaj ,kar se mi ne zdi pošteno,ker v bistvu meni vzamejo in dajo bivšemu in to denar ki bi ga otrok moral imet!Ni nobene logike tukaj! Sem se tudi na davčni pozanimala in je res tako.Po mojem bi morali dat celo olajšavo tistemu kjer otrok dejansko živi in tistemu,ki plačuje preživnini bi morali to drugače obračunat! Saj v tej ljubi Slovenjiji je veliko zakonov skreganih z logiko,na žalost Glede davčnih številk,ki ju tvoj partner ne more dobit,naj na davčno vloži en obrazec(bom nalimala link)kjer mu bodo dali davčne številke http://www.uradni-list.si/priloge/RS_-2005-031-01032-OB~P002-0000.PDF
|
|
|
|
RE: Dohodnina in preživnina 9.4.2007 10:54:56
|
|
|
|
Anonimen
|
Seveda ga vpiše.Napiše koliko je plačal od 1-12-tega meseca.
|
|
|
| Stran: [1] |
Ime za fantkasirenettaKatero ime vam je bolj všeč?Simon (
27%)
Tadej (
54%)
Emanuel (
18%)
Število vseh glasov: 271Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!