Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Dohodnina-olajšava za otroka 16.3.2006 10:40:45
|
|
|
|
Bejba
|
Imam eno vprašanje. Glede na izračun moje in moževe dohodnine, sem izračunala, da je za naju najbolj ugodno (beri: največ denarja dobiva nazaj), če vpiše mož najinega sina v dohodnino za en mesec, jaz pa za naslednjih 11 mesecev. Vse lepo in prav, danes pa zasledim v obrazcu za dohodnino pod to rubriko naslednje: Uveljavljam razliko do celotne višine posebne olajšave za vzdrževane družinske člane, za katero je posebno olajšavo uveljavljal v svoji napovedi zavezanec ____________, z davčno številko ____________, vendar je zaradi prenizke osnove za dohodnino ne bo mogel v celoti izkoristiti. Ostalo mi je jasno, le to kar sem obarvala rdeče me moti. Kaj zdaj to pomeni? Da lahko midva po najini presoji razdeliva mesece ali je potrebno na kaj gledati? Res prosim za pojasnilo, da me kje ne primejo za vrat . Hvala. LP; Bejba
|
|
RE: Dohodnina-olajšava za otroka 16.3.2006 10:57:49
|
|
|
|
CIPRESA
|
Bejba mesece vpišeta poljubno kakor se vama bolj splača in niso odvisni na spodnji stavek. Tisto kar si obarvala izpolnijo le tisti ki imajo prenizko osnovo za dohodnino in nemorejo koristiti celotne otrokove olajšave, zato potem lahko do polne olajšave drugi partner uveljavlja razliko. Vidva vpišita poljubne mesece kot sta mislila!!!
|
|
RE: Dohodnina-olajšava za otroka 16.3.2006 13:37:33
|
|
|
|
Bejba
|
Hvala Cipresa. A pol nama tud ni treba izpolnit tista prazna polja, kdo je uveljavil otroka v drugih mesecih ? Vse prazno pustiva pod to rubriko al kaj?
|
|
RE: Dohodnina-olajšava za otroka 16.3.2006 19:00:42
|
|
|
|
CIPRESA
|
Bejba pod rubriko vzdrževani družinski člani napišeš samo ime otroka, njegovo davčno številko,letnico rojstva, izberi sorodstveno razmerje (domnevam da je to pri tebi ker gre za otroka A1), ter čas kdaj ga ti hočeš vzdrževat, se pravi če ga ti želiš pol leta napišeš od 01-06. Enako v svoji dohodnini vpiše podatke tvoj partner ki ravnotako napiše mesece kdaj ga želi vzdrževat poljubno 01-04, 01-06.... Pri preživnini pustita prazno (če seveda ni kdo od vaju plačeval preživnine in živita ločeno), prav tako pustita prazno pri spodnjem kjer gre za razliko do višine celotne olajšave. Pod vdrž.druž.člani imajo zato toliko vrstic, če uveljavljaš več otrok, če uveljavljaš samo enega izpolniš le prvo.
|
|
RE: Dohodnina-olajšava za otroka 16.3.2006 19:39:55
|
|
|
|
pipi1
|
cipresa... Kako je pa z vzdrževanim zakoncem?? Js sem bla do septembra brezposelna in me moj lahko da kot olajšavo od januarja do septembra. Js sem pa mela dohodek od oktobra do decembra. Zanima me, ali mora moj ta dohodek vpisat? Po moji logiki ga ne rabi.... Baje ne morema oba oveljavljat olajšave 564.400... a je to res?? Tega ne razumem glih! pipika
|
|
|
|
RE: Dohodnina-olajšava za otroka 16.3.2006 20:04:36
|
|
|
|
CIPRESA
|
Tvoj te uveljavja kot vzdrževanega člana v svoji dohodnini od januarja do septembra. Tvojega dohodka v nobenem primeru ne vpisuje v svojo dohodnino ampak moraš dohodnino sama napisati če presežeš mejo. In res je da za ta del leta ti izgubiš splošno olajšavo če seveda tudi sama napišeš dohodnino. V primeru da tvoji dohodki presegajo mejo 564.400 sit moraš tudi sama napisati dohodnino v nasprotnem primeru pa ne. Če boš napisala dohodnino ti bo splošna olajšava priznana itak le za toliko časa kolikor te tvoj mož ne bo uveljavljal kot vzdr.druž.člana se pravi od oktobra do decembra prej jo itak tudi ne rabiš imet če nisi imela nič dohodkov.
|
|
RE: Dohodnina-olajšava za otroka 16.3.2006 20:29:30
|
|
|
|
pipi1
|
cipresa... hvala lepa za tk hiter odgovor!! si pravi pipika
|
|
|
|
RE: Dohodnina-olajšava za otroka 16.3.2006 22:52:55
|
|
|
|
taška30
|
Cipresa, a lahko še jaz svoj piskrček pristavim, prosim? Ali pa katera druga, prosim. Naše dete se je rodilo konec (28.) aprila lani. A potem pišemo cel april, se pravi, da označimo 04-12? Al je kakšna finta? Hvala, Taška
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?