Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Dogajanje s trebuhom ob koncu nosečnosti 15.10.2005 23:23:20
|
|
|
|
tincci
|
Za tiste, ki ste že proti koncu. Jaz imam še dva tedna do PDP in zadnje dni opažam čudno dogajanje: - v trebuhu me včasih strese, kot da bi se otrok čisto stresel od elektrike, traja par sekund in je mimo, potem pa otrok dalje brca - ponoči me boli v trebuhu, kot bi kaj čudnega pojedla, ne vem, če lahko rečem, da mi otrpne, se pa tudi čez dan to dogaja - na nožnici velikokrat čutim otroka ali pa me v trebuhu kar kaj uščipne.... Pa se mi trebuh še ni ne vem kako spustil... Se vam tudi to dogaja? Ne vem, ali bom kmalu rodila ali te reči trajajo več tednov...
|
|
|
|
RE: Dogajanje s trebuhom ob koncu nosečnosti 16.10.2005 9:22:20
|
|
|
|
Vanček*
|
Zdravo tincci, jaz imam do PDP še 18 dni, pa se mi tudi moja pikica še ni spustila dol, sedaj če sem preveč aktivna čez dan, se mi ponoči pa res malo maščuje, da komaj zaspim, da komaj najdem tisto pravo lego in trebuh me boli tudi zelo. Ampak jaz to predpisujem moji aktivnosti. Drugače pa moram štet brcike in jih imam že ob 10h ali najkasneje ob 11h, deset komadov naštetih. Jaz mislim, da ni panike, zato uživaj še teh par dni, naspi se, ker potem ne boš mogla tako... Lepo božaj bušija in s slišimo.... LP Vančo
|
|
RE: Dogajanje s trebuhom ob koncu nosečnosti 16.10.2005 10:13:08
|
|
|
|
ivana25
|
Ojla! Glede stresana trebuha: otrokov živčni sistem še ni docela zrel, zato pride do tega tresenja oz. trzanja mišic. Podobno se mu bo lahko dogajalo tudi v prvih tednih po porodu... pazi, da se ne boš preveč ustrašila in ga zacela nevede stresati- malo ga le poujčkaj in opazuj, če bo minilo!!! Verjetno pa ni dobro, če bi se to prepogosto dogajalo. Otrdevanej tebuha je po mojem naslednja stvar, ki jo navajas. Nekaterim se to zacne ze prej (meni npr. ž e v 20. tednu), nekaterim pa šele ob koncu nosecnosti... to je vse normalno, mišice maternice malo trenirajo za delo, ki ga bodo morale opraviti. Mogoče boš opazila, da to otrdevanje postaja čedalja močnejše, občasno tudi boleče- v bistvu so to neke vrste nepravi popadki, ki so pogostejši, če si bolj aktivna čez dan. Enkrat pa bodo to postali ta pravi popadki (bolj te bo bolelo, redno se bodo pojavljalji in s čedalje večjo frekvenco, pa ne bodo se nehali, kot se to zgodi pri nepravih popadkih). Tudi jaz ze kak teden čutim glavico tam spodaj (rok imam čez 1 teden). Nič se bat, verjetno se otroček počasi že spušča... meni je najbolj hecno, kadar kolca in se to tam spodaj zelo čuti! Vse to so znaki, da se naše nosečnosti počasi končujejo! A ni to lepo? Komaj že čakam! Pozdravček vsem! Ivana
|
|
|
|
RE: Dogajanje s trebuhom ob koncu nosečnosti 16.10.2005 11:38:59
|
|
|
|
PiaM
|
Verjetno se telo že pripravlja počasi na porod. Jaz sem imela 2 tedna zelo močne bolečine, kot da bi mi nekdo medenico širil in tudi trebuh in križ me je je bolel. Mogoče se otroček ne bo spustil kaj dosti pred porodom, saj se nekaterim ne, za tresenje pa ne vem.Srečno pri porodu!
|
|
|
|
RE: Dogajanje s trebuhom ob koncu nosečnosti 16.10.2005 18:49:52
|
|
|
|
tincci
|
Super, hvala vsem za komentarje. Danes imamo bolj izi dan, tudi tresenja še ni bilo, kar me v bistvu najbolj skrbi, ker nikjer nisem še slišala za to Anyway, vsem lep pa kratek porod in mirne prve tedne z
|
|
|
|
RE: Dogajanje s trebuhom ob koncu nosečnosti 16.10.2005 18:52:14
|
|
|
|
tincci
|
Drugače pa moram štet brcike in jih imam že ob 10h ali najkasneje ob 11h, deset komadov naštetih. Ne vem, če prav šteješ. Baje mora biti desetkrat na dan, to, da v eni seriji parkrat brcne, se upošteva kot enkrat. No, kolikor je meni G rekla.
|
|
|
|
RE: Dogajanje s trebuhom ob koncu nosečnosti 16.10.2005 19:45:58
|
|
|
|
Vanček*
|
Ja tincci vem, kako se šteje, ampak meni se že zelo zgodaj zjutraj začne in potem se nadaljuje, pri zajtrku, včasih ga komaj pojem, ker tako dela tale moja Ivana, včasih me tako bincne v rebra ali želodec, da se moram prav ustavit in jo malo pobožat, ampak to se nadaljuje čez celi dan....groza. Tudi na CTG je bila tako aktivna, da se je sestra zelo smejala ko je gledala one krivulje..... Tako ker sedim je spet začela, zato se grem malo pretegnit, imejte se lepo in se božajte... Vančo....
|
|
RE: Dogajanje s trebuhom ob koncu nosečnosti 17.10.2005 8:34:13
|
|
|
|
Urša
|
Tincci, imaš prav. Šteje se po rundah budnega stanja. Jaz jih 10 naštejem šele do večera.
|
|
RE: Dogajanje s trebuhom ob koncu nosečnosti 18.10.2005 13:54:07
|
|
|
|
pinka1
|
Zanimivo glede teh brc. Meni je pa moja G. rekla, da vsaka brca šteje.
|
|
|
|
RE: Dogajanje s trebuhom ob koncu nosečnosti 20.10.2005 8:52:09
|
|
|
|
Urša
|
Kako ste pa druge obveščene glede brc? Zdej sm se mal zmedla in ne vem več kako naj štejem.
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Zadnje s foruma
Brrrr...
пеперутка16
Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......