Anonimen
|
A ima kdo kakšno idejo kako dodatno zaslužit. Sem v porodniški in imam le to res najmanjšo. Tamala bo stara 6.mesecev. Zaposlena sem pa do 13.8.08, porodniška se mi pa konča dva dni pred tem, tako, da bom ali še delala tista dva dni ali pa imela dopust, ker dvomim, da se mi splača it tista dva dni delat. Podalšanja zaposlitve pri tisti firmi pa tudi ni možno. Zdaj pa razmišljam o popoldanskem s.p.-ju, ampak le to za sabo prinese tudi prispevke, za katere tudi nimam denarja. Dogaja se nam najslabši možni scenarij res, tako, da bi blo nujno treba nekje dodatno zaslužit, ampak kako in s čim pa je druga pesem. Znam pa delati marsikaj, razmišljala sem celo že o tem, da bi sama doma sestavljala računalnike, moj pa bi naložil operacijski sistem in vse potrebne programe. Ampak to je spet tako, da bogve, če se bi splačalo. Zdaj je teh računalniških trgovin in vsega že toliko, da se bolj težko s tem zasluži. Ali pa, da bi npr.pisala seminarske naloge ali pa prepisovala tekste za koga, tudi likanje ali pa čiščenje stanovanja, pomoč ostarelim, pleskanje stanovanj...no to je pa tudi vse kaj znam, se mi zdi . Se mi zdi, da mi moja izobrazba en d... koristi, ko si človek nikjer niti izkušenj ne more pridobiti. Na koncu bom z diplomo delala kot čistilka, ampak kaj češ, nekje treba začeti. Ja pa takih del ne moreš delat na črno, to niti ni moj interes oz. si sploh ne upam pa vem, da tega ogromno obstaja, ampak z mojo (ne) srečo bi me še tu dobili, če bi se že šla kaj takega. Aja..kaj pa npr. če bi šla na zavod za zaposlovanje vprašat o tem, mislite, da bi mi tam znali svetovati kako pa kaj, vem, da obstaja neka pomoč za samozaposlitev, ampak je tam tako, da ti mora podjetje laufati vsaj 2 leti? Če kdo ve kaj več o tem prosim za kak nasvet. Hvala in lep dan!
|