Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Dodatek za blagajniški riziko 14.12.2009 22:52:01
|
|
|
|
lotkla
|
Pozdravljeni, zanima me, če katera ki dela na blagajni v katerikoli trgovini, dobi dodatek za blagajniški riziko in pa koliko, če ni skrivnost? Predvidevam da zakonsko to verjetno ni določeno. Če težimo, nam itak vodja reče da je to zajeto v neto plači. Sama delam v trgovini s pohištvom in blagajničarke tega dodatka nimamo. Do 5 eur plus ali minus se tolerira, kar je več moramo plačati. V primeru plusa 10%, če pa je minus pa celoten znesek. Ne zdi se mi fer da moramo me vedno poravnati, prodajalci pa so "bog i batina", če naročijo npr. napačen kot sedežne, se jim pa pri plači nič ne pozna. Za vse minuse jim vodja da ok. Za odgovore se vam v naprej zahvaljujem.
|
|
|
|
RE: Dodatek za blagajniški riziko 15.12.2009 12:07:56
|
|
|
|
Saša27
|
Sicer ne delam v trgovini, ampak del mojih obveznosti je bila včasih tudi blagajna v podjetju. Pri nas je tako, da blagajničarka dobi 1 promil od prejemov v blagajno na mesec.
|
|
RE: Dodatek za blagajniški riziko 15.12.2009 12:26:51
|
|
|
|
Klemy82
|
Blagajniški riziko je obvezen v bančništvu, tam ga imajo določenega v kolektivni pogodbi. Za trgovino pa kolikor sem jaz brala kolektivno pogodbo, tega dodatka ni med obveznimi, lahko pa je dobra volja delodajalca, da vam ga izplača. Ne vem, po moje, če bi ga imela, bi ti to pisalo v pogodbi, oz. bi ga imela specificiranega tudi na plačilni listi... Pokliči na plače, kako je s tem dodatkom pri vas. Osebno sem delala v trgovini in dodatka nismo imeli, vsak minus je pokrila vsaka sama.
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?