Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Dodatek, če otrok ni vpisan v vrtec 15.6.2009 13:31:03
|
|
|
|
honey
|
No evo, v soboto sem dobila odločbo CSD-ja, da presegamo cenzus za otroški dodatek . Enkrat sem pa nekje slišala, da obstaja neki dodatek, če otrok ni vpisan v vrtec. Mogoče kdo ve, kako je s tem? Sicer sem dobila dokladov 20 €, ampak se mi neumno zdi, da bi jim pustila še tisto, kar mi pripada. Ker sama delam v državni upravi, vem, da se lahko to kaj hitro pozabi, kaj komu pripada. Ali je ta dodatek za otroka, ki ni vpisan v vrtec, pogojen z otroškimi dodatki ali ti pripada ne glede na to, ali dobivaš dodatke ali ne? Kdo mogoče kaj ve o tem?
|
|
RE: Dodatek, če otrok ni vpisan v vrtec 15.6.2009 13:39:23
|
|
|
|
ribica.
|
Seveda je pogojeno s tem ali prejemaš otroški dodatek. Ne morejo ti povečati nekaj česar nimaš. Znesek se za tega otroka, ki ni v vrtcu, poviša za 20%, glede an to koliko ti pripada.
|
|
|
|
RE: Dodatek, če otrok ni vpisan v vrtec 15.6.2009 13:43:21
|
|
|
|
honey
|
Hvala. Niti tega nisem vedela, da je dodatek povišan za 20 % zaradi tega.
|
|
RE: Dodatek, če otrok ni vpisan v vrtec 15.6.2009 13:43:46
|
|
|
|
zmajaz
|
Tako je - če otrok ni v vrtcu, se ti otroški dodatek zviša za 20 %, ker je pri 20 evrih itak samo 4 evre. To je vse - ne obstaja noben drugi poseben dodatek, če nimaš otroka v vrctu.
|
|
|
|
RE: Dodatek, če otrok ni vpisan v vrtec 15.6.2009 13:44:39
|
|
|
|
zmajaz
|
IZVIRNO SPOROČILO: honey Hvala. Niti tega nisem vedela, da je dodatek povišan za 20 % zaradi tega. Saj zato moraš na vlogi za OD označiti, če je otrok v vrtcu ali ne, in ti potem glede na to določijo višino OD.
|
|
|
|
RE: Dodatek, če otrok ni vpisan v vrtec 15.6.2009 16:44:09
|
|
|
|
blazka
|
Itak si na vlogi napisala, če je otrok v vrtcu, ali ne. Na podlagi tega so ti določili višino OD. Pa tudi na odločbi je to napisano...
|
|
|
|
RE: Dodatek, če otrok ni vpisan v vrtec 16.6.2009 13:06:33
|
|
|
|
Taula
|
Ko sem jaz oddala sem bila itak na porodniški še in mi je rekla, da še ne smem označiti da ni v vrtcu, No, takrat še nisem vedela da ga ne bomo dobili. Kaj pa sedaj? Se to upošteva šele drugo leto, ko oddam za podaljšanje odločbe ali jih lahko težim sedaj že? Ker sem brala da ponavadi rečejo, da se kao šele naslednje leto upošteva, ma naj bi ti že sedaj morali.
|
|
RE: Dodatek, če otrok ni vpisan v vrtec 16.6.2009 13:39:15
|
|
|
|
Poloncka
|
Dodatek ti pripada potem, ko podaljšaš odločbo, se pravi po dopolnjeni starosti enega leta. Sej je logično, ane, takorat ko bi sicer otrok lahko šel v vrtec. Pri starosti treh mesecev itak ni nobeden v vrtcu. Oni izračunajo višino otroškega, ki ti pripada, potem pa, če otroka nimaš v vrtcu, na ta znesek dobiš še dodatek. Če pa presegaš cenzus, pač ne dobiš otroškega dodatka. Otroški dodatek ti pa ne pridada, če imaš več kot cca. 1380 evrov bruto mesečno na družinskega člana dohodkov v preteklem letu. To pa tudi ni več tako malo, čeprav se strinjam, da bogataš pa tudi nisi s tem denarjem.
|
|
|
|
RE: Dodatek, če otrok ni vpisan v vrtec 17.6.2009 12:38:00
|
|
|
|
Taula
|
Podaljšano porodniško imam, tako da sem morala že podaljšati vlogo za dodatek. In ko sem jo oddala, nisem smela vpisati še da otrok ni v vrtcu, ker sem jaz bila še na porodniški.
|
|
RE: Dodatek, če otrok ni vpisan v vrtec 17.6.2009 12:43:29
|
|
|
|
sazi
|
IZVIRNO SPOROČILO: Taula Podaljšano porodniško imam, tako da sem morala že podaljšati vlogo za dodatek. In ko sem jo oddala, nisem smela vpisati še da otrok ni v vrtcu, ker sem jaz bila še na porodniški. Joj, kako so ponekod smotani. Res ne razumem... Jaz sem vedno označila, da ni v vrtcu (pač dokler res ni bil). Pa saj jim je vendar jasno, da če si na porodniški, ti dodatek še ne pripada. Tudi pri novorojenki sem označila, da ni v vrcu, kar je tudi res.
|
|
|
| Stran: [1] |
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.