mamuška
|
Iz mojih ne ravno skormnih izkušenj lahko vedno 100% pohvalim prof. dr. Ksenijo Geršak, ki je zlata ženska, ki vedno najde čas in energijo, ki se res zavzame in pri njej v 17 letih, kar hodim k njej, nisem imela nikdar občutka, da sem cifra. Nasprotno, tudi ob 22h me je že klicala domov zaradi pomembnih izvidov ali vprašanj. Je veliks trokovnjak na področju genetike ter uporabe zdravil v nosčenosti, hkrati pa je ni nikoli sram rečt "veste, tega pa ne vem, se bom pozanimala in vas pokličem." Sploh zdaj, ko se je srečevala z mojo senzibilizacijo me je večkrat po končani ambulanti v poznih večernih urah poklicala, kot je obljubila, z razlago in pojasnilom. Po 2. sepsi se je zame izredno zavzela dr. Kavčič, ki je bila v nasprotju z večino izredno topla, človeška, skoraj materinska. Pa imajo nekateri povsem drugačne izkušnje z njo. S Šajino imam katastrofalne izkušnje, med drugim mi je mojega prvorojenca razglasila za mrtvega in me je nemalo stalo, da nisem šla po njenem ukazu na abrazijo. Njeni komentarji so bili podn od podna. V tej nosčenosti sem jo srečala 2x in obakrat je bila korektna. Pohvalim lahko sestre v APN, sestro Anjo, pa sestre na oddelku A lj porodnišnice, še posebej sestro Andrejo Vovk, ki je sama mamica težko prizadete hčerke, pa vendar čudovita ženska in sestra, nikoli sita, nikoli naveličana, nikoli utrujena. Upam, da še dela tam,j o bom prav z veseljem srečala po skoraj 5 letih. LAhko pohvalim kompletno ekipo anastezistov, z dr. Beljanski na čelu, ki mi je reševala življenje. Če ona ne bi v 3. noči po mojem Cr tako požrtvovalno in zavzeto ukrepala, verjetno ne bi dočakala jutra. Sredi noči je šla lastnonožno peš po zdravilo zame na inf. kliniko, ko bi me lahko mirno dala premestit in bi otrok ostal porodnišnici, jaz pa bi šla na infekcijsko. Pa je šla ob dveh ponoči raje sama peš tja in prinesla dve flaši pod pazduho nazaj. Nikoli je ne bom pozabila! Pa tudi drobne zdravnice ne, prav tako anastezistke, z nekim nemškim priimkom (Ziherl, Zwitter -???), ki mi je ušel iz glave, ki je na prvi pogled delovala zelo hladno, zoprno, odljudno, pa je znala z malo besedami toliko povedat, brez osladnosti in cenenosti, da si se človek kar oddahnil. Iz zdajšnje nosečnosti lahko pohvalim še dr. Sršen-Premru, zaenkrat imam z njo res zelo prijetne izkušnje, tako po človeški kot po strokovni plati. Prav je, da znamo tudi pohvalit, če smo že pri kritiki tako radi glasni!
|