Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Do kdaj se dela splav? - NUJNO 2.9.2009 12:21:10
|
|
|
|
janapan
|
na nuhalni preverjajo statistiko. Jaz jih imam kar nekaj , ena moja kolegica je imela verjetnost celo 1:3 in so naredili amniocentezo in je bilo vse bp.........amniocenteza je pri slabi nuhalni itak zastonj.....pol boš pa vidla
|
|
|
|
RE: Do kdaj se dela splav? - NUJNO 2.9.2009 12:50:27
|
|
|
|
Naja31
|
To kar so ti kri vzeli, je trojni (ali četverni) hormonski test. Na osnovi tega se bo preračunala verjetnost za DS. Ampak to je še vedno samo statistična verjetnost, ki pa ti kormosomske napake ne potrdi. Edino zagovotovilo je Amniocenteza, ki se dela v 17t. Torej, počakaj na rezultate krvnega testa. Lahko pa greš na biopsijo horionskih celic,ki se dela v 14. ali 15. tednu ( se mi zdi ) in rezultati so prej kot pri AC kjer čakaš 3 tedne. Ampak to bi ti moral vse tvoj G razložiti! A ti ni? Poznam veliko punc, ki so imele slabe rezultate NS in potem še slabše po hormonskih testih, pa je AC pokazala,da je vse ok. Torej, ne skrbi, ne delaj panike, si še daleč od tega da bi morala razmišljati o umetni prekinitvi nosečnosti. Pa srečno!
|
|
|
|
RE: Do kdaj se dela splav? - NUJNO 2.9.2009 12:55:38
|
|
|
|
Anonimen
|
PO 12 tednu potrebuješ od komisije da greš lahko delati splav!!
|
|
|
|
RE: Do kdaj se dela splav? - NUJNO 2.9.2009 13:23:15
|
|
|
|
Hope2
|
IZVIRNO SPOROČILO: Naja31 To kar so ti kri vzeli, je trojni (ali četverni) hormonski test. Na osnovi tega se bo preračunala verjetnost za DS. Ampak to je še vedno samo statistična verjetnost, ki pa ti kormosomske napake ne potrdi. Edino zagovotovilo je Amniocenteza, ki se dela v 17t. Torej, počakaj na rezultate krvnega testa. Lahko pa greš na biopsijo horionskih celic,ki se dela v 14. ali 15. tednu ( se mi zdi ) in rezultati so prej kot pri AC kjer čakaš 3 tedne. Ampak to bi ti moral vse tvoj G razložiti! A ti ni? Poznam veliko punc, ki so imele slabe rezultate NS in potem še slabše po hormonskih testih, pa je AC pokazala,da je vse ok. Torej, ne skrbi, ne delaj panike, si še daleč od tega da bi morala razmišljati o umetni prekinitvi nosečnosti. Pa srečno! Točno tako! Ne zaletavaj se prehitro. Lahko imaš na NS 1:3, kar pomeni, da se samo 1 izmed 3 otrok rodi s kromosomsko napako, torej je lahko tudi zdrav. Rezultat 1: 30000000 ti pa tudi ne garantira, da bo 100% vse ok, lahko je glih ta 1 izmed 30000000 s kromosomsko napako. Naredi nadaljne preiskave, ki z gotovostjo potrdijo ali ovržejo sum in potem razmišljaj za naprej. NS ni zagotova, ni 100%, ti v bistvu skoraj nič ne pove, le prestraši te, če je nizka številka.
|
|
|
|
RE: Do kdaj se dela splav? - NUJNO 2.9.2009 14:07:02
|
|
|
|
soni
|
Nosila sem dvojčka, eden je imel tveganje 1:7 na NS, odločila sem se za AC, ki pa ni pokazala napak, sedaj imam dva prelepa sončka. Ne obupaj!
|
|
|
|
RE: Do kdaj se dela splav? - NUJNO 2.9.2009 16:53:40
|
|
|
|
Anonimen
|
Najprej, ničesar se ne odločaj predno nimaš pri sebi rezultatov horionske biopsie ali amniocenteze. če imaš visoko tveganje po NS (nad 1:300), ne čakaj rezultatov hormonskih testov, ampak se čim prej naroči na horionsko biopsijo oz. AC, ki ti v tem primeru pripada na napotnico. Drugo, prekinitev nosečnosti iz medicinsih razlogov (napaka, bolezen plodu) delajo praktično do konca nosečnosti. S tem, da se do 23. tedna to imenuje "splav", potem pa se tretira kot prezgodnji porod oz. prekinitev nosečnosti. Tako da se nič ne zaletavaj z odločitvami, dokler nimaš vsega črno na belem, da je z otrokom kaj narobe oz. dokler nimaš še kakega drugega mnenja. V vsakem primeru si tako daleč, da potrebuješ odobritev komisije, za katero pa rabiš kak konkreten izvid (kaj več, kot samo presejalni test). Srečno!
|
|
|
|
RE: Do kdaj se dela splav? - NUJNO 2.9.2009 17:11:39
|
|
|
|
mateyka
|
pikica moja zlata, nuhalna je resnično nezanesljiva in nima smisla nanjo resno gledat. na švedskem je sploh ne delajo, iz tega razloga, ker je tako nezanesliva. tam samo AC delajo za take primere. torej, nikar na nahuje mislit. in želim ti ugodne rezultate iz AC
|
|
|
|
RE: Do kdaj se dela splav? - NUJNO 2.9.2009 18:09:11
|
|
|
|
benika
|
Draga objokana, lepo te prosim, nikar ne obupaj prehitro. Res ne. Nuhalna niti približno ne da zanesljivih rezultatov. Srečno, res srečno in drži se
|
|
|
|
RE: Do kdaj se dela splav? - NUJNO 3.9.2009 12:37:39
|
|
|
|
Anonimen
|
Mene čudijo ti rezultati in vse te preizkave. Zakaj pri takšnih stvareh, ko se nekaj odkrije ne delajo kar AC? Tako pa ti rečejo, da je mogoče kaj narobe, potem pa se treseš pri prvih rezultatih, ki ti dejansko ne povedo nič, ker verjetno ne bo kar 1:0 rezultat. In komaj potem AC. Dobro, se ne more delati prej, samo to je boleče, ko nosiš otroka 18 ali 20 tednov in ga potem izgubiš... Tega se ne morem predstavljat... Škoda je, da greš skozi 3 živčne postopke preden kaj izveš. Je pa res, da se ni treba zaletavat... Samo upat in upat in čakat...
|
|
|
|
RE: Do kdaj se dela splav? - NUJNO 3.9.2009 13:00:50
|
|
|
|
Hope2
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Mene čudijo ti rezultati in vse te preizkave. Zakaj pri takšnih stvareh, ko se nekaj odkrije ne delajo kar AC? Tako pa ti rečejo, da je mogoče kaj narobe, potem pa se treseš pri prvih rezultatih, ki ti dejansko ne povedo nič, ker verjetno ne bo kar 1:0 rezultat. In komaj potem AC. Dobro, se ne more delati prej, samo to je boleče, ko nosiš otroka 18 ali 20 tednov in ga potem izgubiš... Tega se ne morem predstavljat... Škoda je, da greš skozi 3 živčne postopke preden kaj izveš. Je pa res, da se ni treba zaletavat... Samo upat in upat in čakat... Lej saj tudi če imaš 1:30000000 rezultat, ti še zmeri nič ne garantira. Drugače pa če kaj odkrijejo se definitivno dela AC. Rezultat mora bit vsaj 1:300 če se ne motim, oz če si starejši imaš možnost AC. Če pa si v dvomih ob višjem rezultatu pa greš na samoplačniški AC. Mislim, da je boleče v katerem koli tednu izgubiš otroka . NS ni obvezna, zato ne rabiš skozi 3 živčne postopke, počakaš na AC in opraviš samo en živčni postopek, pa še izveš točen rezultat. In lahko samo rečem, hvala bogu, da vsaj obstaja AC, da obstajajo preiskave s točnimi rezultati, pa četudi so mal bolj pozne. In kot je ena že rekla, v nekaterih državah sploh ne delajo NS oz ne računajo nekih statističnih rezultatov. Jaz sem tudi bila v tujini na NS, pa so izmerili samo nosno razdaljo, pregledali če je vse ok in adijo domov. Povedali so, da kaže na zdravega otroka, če pa hočeš kaj več ali točne rezultate pa pejte opravit to pa to. Nobenih statističnih podatkov, ki samo begajo in nič ne garantirajo.
< Sporočilo je popravil Hope2 -- 3.9.2009 13:02:29 >
|
|
|
|
RE: Do kdaj se dela splav? - NUJNO 3.9.2009 20:28:29
|
|
|
|
Anonimen
|
draga anonimna nikar ne misli na najhuje, dokler nimaš rezultatov iz AC oz. BHR (za to si itak že prepozna) na AC se lahko naročiš (če imaš slab rezultat na NS ali optem, ko dobiš slab rezultat od zvida krvi, ti to pripada brezplačno) kot so ti ene že napisale, se za prekinitev nosečnosti lahko odločiš kadarkoli, le da od 11. tedna nosečnosti dalje potrebuješ uradno dovoljenje komisije, ki potrjuje, da lahko sama odločaš o nadaljevanju svoje nosečnosti. Sama sem bila na prekinitvi nosečnosti 4 tedne nazaj (otrok je imel kromosomsko napako, kar je pokazala AC- rezultat na NS je bil 1:3300), bila sem v 21. tednu in to se tretita kot umetna prekinitev nosečnosti, povzročena s tabletko... kaj več me lahko vprašaš še na ZS
|
|
|
|
RE: Do kdaj se dela splav? - NUJNO 4.9.2009 11:01:55
|
|
|
|
sisi77
|
skate zakaj si pa šla na AC če je bil rezultat NS 3300. Ali ni to relativno majhna verjetnost. Jaz sem imela NS 1: 2000 pa nisem šla na AC! Misliš bi bilo potrebno??
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?