|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Do kdaj flaška zvečer?
1.4.2010 22:03:15   
neli365
Sedaj mi zjutraj spije 200 ml AM in zvečer pred spanjem, me pa zanima do kdaj je to potrebno oz. kako otroka navaditi da je npr. večerja ob 7, potem pa spat ob 8 brez flaške mleka. In kdaj zamenjati zajtrk in kaj?
Kolikor vem naj bi spili cca.4 dcl mleka na dan, do kdaj je to potrebno in ali mlečna kašica velja enako kot flaša AM oz. jo nadomesti?

Jedilnik:
-zajtrk flaška AM
- malico sadje
-kosilo zelenjava, meso, testenine
-malica mlečna kašica
-večerja pa flaška v postelji

Star je 8 mesecev.

Joj kak sem to nakracala, upam da razumeteuser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Do kdaj flaška zvečer?
1.4.2010 22:10:36   
zmajaz
Jaz recimo se sploh ne obremenjujem s tem, kaj NAJ bi in kaj naj NE BI in KDAJ kaj kako. Pri taki starosti se še lahko ravnaš po otroku - kaj njemu paše. Naš je star 11 mesecev, pa še vedno popije flaško mleka zjutraj (cca. 200 ml), opoldne pred spanjem (200 ml) in malenkost zvečer pred spanjem (60-100 ml). Je imel obdobje, ko ni več preveč maral flaške in je bil navdušen nad GH, zdaj ko mu gredo zobki ven, pa poje manj GH in zelo rad flaško. Ko bodo zobki zunaj se bo verjetno spet obrnilo. Sicer je že precej velik za 3x na dan flaško (se zgodi da kdaj tudi 4x), samo kaj naj, če pa vidim kak dan, da GH ni pojedel skoraj nič - lačnega ga pa tudi ne morem pustiti, pa tudi če bi hotela narediti tako, da mu ne bi dala flaške in počakala, da bo dovolj lačen, da bo pojedel kaj gostega, tega ne bi mogla, ker je zelo hud za hrano in je prav neznosen, če je lačen, tako da nimaš dosti izbire, kaj narediti. user posted image

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 1.4.2010 22:11:13 >

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu neli365)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
1.4.2010 22:23:08   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu zmajaz)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
2.4.2010 8:38:23   
x_srečka_x
Naša sta oba sama pustila flaško in mleko. Ta večja pri enem letu, mlajši pa že pri 10, enostavno ni več hotel piti po flaši pa smo jo pospravili. Zdaj melko pije po skodelici. Sicer pa tako sami pokažejo "zanimanje" za opustitev flaške.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4
2.4.2010 10:11:36   
Katy78
Moj je star 16m. in ima še vedno okoli 18.00-18.30 večerjo, čez ca. 1 uro pa še flaško mleka (sicer samo okoli 1dcl) in jo bo imel dokler jo bo želel. Mi pa potem ponoči spi celo noč, brez mleka, čaja, vode...

Za zajtrk sem mu pa jaz ravno okoli 8. meseca začela dajati ovsene kosmiče, polento+mleko, mlečni gres, ajdove kosmiče s sadjem, kruh+mleko, kruh+sirni namaz, kruh+maslo+marmelada ipd.

(odgovor članu x_srečka_x)
Neposredna povezava do sporočila: 5
2.4.2010 12:31:10   
marjetica8
Naš 11mesečnik pred spanjem še vedno dobi flaško - popije en dober deci. Zjutraj sva okrog 8m uvedla gosti obrok. Ponavadi dobi kake kosmiče z mlekom (une mlete za dojenčke vrajnta milupa), zvečer pa okrog 19.30 dobi večerjo in ob 9 pred čiščenjem zob in spanjem še flaško. Dala mu jo bom dokler je ne bo sam zavrnil.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 6
2.4.2010 14:46:45   
kristinaj
naša ima tri leta in je še vedno kakav na flašo zvečer preden gre spat.. .lahko samo pol deci lahko pa tudi dva...

mali pa flaše niti ne povoha...

(odgovor članu neli365)
Neposredna povezava do sporočila: 7
2.4.2010 20:45:31   
sanelaa
Naš je imel flaško za hranjenje, torej za pitje goste hrane, nekje od sedmega do devetega meseca.
Potem sem jo nekega večera samo dala stran, ga nafojtrala po žlici in dala spat. SEm misla da bo kriza, pa ni bla.

Flaško ima sicer še danes, pri 17m, ampak samo za čaj, čez dan, pa še to samo kadar se njemu zazdi, načeloma pa pije iz kozarčka.

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 8
2.4.2010 22:02:54   
Najaa
Tvoj je še premajhen, da bi sploh razmišljala o tem, kdaj samo večerja. Moja starejša npr. se je nehala dojit pri 11m in od takrat je za večerjo vedno spila kozarec mleka. Zdaj zadnje mesece šele kaj drugega poje, pa še to skoraj vedno reče, da bi še mleko. Tamala je pa stara 14m in ima še vedno zjutraj in zvečer mleko v flaški.

(odgovor članu sanelaa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
2.4.2010 22:08:11   
tasa_m
Naša je stara 13,5 m in še vedno pred spanjem dobi flaško. Sploh ne pomislim, da je nebi.
Za zajtrk pa sva flašo menjali nekje pri 11 mesecih, mogoče malo prej.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
6.4.2010 8:24:09   
MUREN
Pozdravljena! Jst sem ukinila flaško pri 8 mesecih-isto kot ti, zjutraj pa zvečer smo še imeli... potem sem pa nadomestila s čokolinotom (od 8. meseca dalje) zvečer, zjutraj pa z aptamilom + riževi kosmiči-rižolino al ka je že bilo (od milupe...). Je pa res, da mi nikoli ni zaspala na flaški zvečer-to sem vedno pazila, še preden sem ukinila. Mleko je pa pila od 9. meseca naprej po kozarčku... 

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 11
6.4.2010 12:45:35   
ZmajTolovaj
Naša je še pri dveh letih in pol zvečer spila konkretno flašo mleka, ampak pred umivanjem zob, ne v postelji. In to dostikrat namesto večerje, če je bilo npr. kosilo bolj pozno in je ful pojedla. Zjutraj pa še zdaj spije mleko (vstane okoli 6.30), potem pa ima v vrtcu zajtrk malo po 8. uri.

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu MUREN)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Tabela spanja: koliko spanca potrebuje doj...
Strokovnjaki so pripravili tabelo spanja, ki prikazuje, koliko spanca potrebuje povprečen dojenček. Vendar brez skrbi, t...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?