sanasan
|
Nadaljevanje…. Tiste, ki sumite, dajte otroka testirati!!!!!!!!! Drugače boste vsi skupaj izgubljali živce in bili nesrečni. Pri učiteljih pa vztrajajte in se borite za svojega otroka!!! Namesto vas se ne bo nihče, vaš otrok pa bo doživljal čedalje večje travme in imeli ga bodo (so pa nekatere učiteljice resnično izjeme!!!) za lenega, nevzgojenega in še kup stvari bi se našlo! Vse te motnje so med seboj pogosto tesno povezane in je med njimi pogosto težko ločiti. Obrnite se na pedopsihologe, defektologe, šolske pedagoginje…..In vztrajajte!!! Ne pustite se odgnati! V Mb se lahko med drugim obrnete na Center Drava (Lavričeva ul.). www.bravo.si knjiga: Moj otrok vendar ni neumen!...(bom še poiskala, obstaja kup knjig…) Nam so svetovali: red!!!!!!!!!!!predvidljiv urnik!!!!!!!!! pri učenju odmori z manjšimi prigrizki oreščkov, suhega sadja ipd., pitje vode - veliiiiiiiiiiiiiko; med odmori tudi gibalne aktivnosti – skočiti v trgovino, odnesti smeti, kratek sprehod ipd. Za pisanje se dobijo posebne vaje-vsak dan se piše cca.10 min učenje s čim več pogovarjanja, učenje med sprehodi, pisanje miselnih vzorcev, kopiranje na barvni papir (nekatere moti bel papir), branje z ravnilom, označevanje z barvniki, različne pisave, simboli…. Vztrajati pri rednem pisanju, učenju, učnih in delovnih navadah. Z veliko vzpodbujanja in krepitve otrokove samozavesti…. Naš je sedaj v 6.r./9, z njim delam od konca 3.r., se izboljšuje, počasi. Njegova učiteljica (v prvih treh razredih) ni moža nikoli opozorila na težave, ki jih je imel že samo pri pisanju tiskanih črk. Če sumite, da mu ne gre, same poiščite pomoč, dajte testirati otroka. Prej ko odkrijete težavo, več mu lahko pomgate, boljši bodo rezultati. Mi smo pri pisanju lovili zadnji vlak. Mi je pa neka defektologinja povedala, da naj bi prav učiteljice prvih razredov dobile posebne materiale preko katerih se že kmalu ugotovi ali ima otrok težave. No, to boste vedele tiste, ki učite prve tri razrede... Je pa potrebno veliko dela in potrpljenja z obeh strani!!! Moje izkušnje z učiteljicami: prejšnji dve leti odlične, letos na razredni stopnji pa bolj tako tako… Je preveč sposoben za odločbo kljub vsem naštetim težavam…In ker ima prav dober uspeh!!! Ne bi pa omenjala, koliko dela je vloženega v to ....Njegovega in mojega. Tako, da delam sama z njim, mi je pa v veliko pomoč njegova pedopsihologinja, ki nam vsem veliko pomaga in nas usmerja. Aja pa še nekaj, sem tudi sama iz pedagoške stroke…tako, da vsaka čast mamam, ki niso iz stroke in se aktivno ukvarjajo s takimi otroci! Želim vam veliko železnih živcev, otrokom pa čim manj stresa! J
|