Poka
|
Bila sem pomočnica tajnice direktorja v moji prvi službi in mi je enkrat direktor, ko sem prišla v službo nastavil nogo od lutke iz izložbe s podvezico k moji mizi s sporočilom, da to so zdaj pravila oblačenja. Mislim, vsaj upam - da je šlo za foro. Bil je poročen in jaz vezana, je pa nogio našel v kleti od firme, ker je bila tu prej ena druga firma, ki so se ukvarjali s tekstilom Je pa bila ful čudna situacija, ko sem dobila službo, pred tem sem pa delala kot maser v enem hotelu in ta direktor je bil moja stranka, službo sem pa dobila po naključju in izbrali so me v kadrovski. Ko sem zagledala direktorja, me je skoraj kap in sploh ne vem, če se je spomnil - sem pa povedala sodelavki, ki mu je šla strobit in me je potem zafrkaval... Mogoče mi je tud zato to nogo nastavil, kaj vem Sicer pa moj fant je s svojo tajnico hodil. Kar dolgo časa. Ne vem, če je bila res tajnica ali samo govori, ker mu je všeč ta stereotip in si misli, da je pomemben, ker kolikor vem, je imela ona eno drugo funkcijo... Vsekakor mu je všeč, če si lahko koga podredi, sploh ženske, ampak v firmi, ki jo imamo pa jaz definitivno nisem tajnica, vsak opravlja delo, ki ga je treba naredit, ker je mala firma in tudi dolžnosti niso še tako jasno razporejene. Vsekakor mi nikoli ni namenil te funkcije, ampak mi je hotel dat tiskar vizitke z nazivom manager, kar mi je pa tudi bilo neumno, ker se raje podpišem samo z imenom in priimkom, ker mi je pač to, pa čerpav sem študirala to smer, nekako povzpetniško, jaz pa raje delam z ljudmi na način, da jim dam vedet, da smo na isti ravni. Tudi tajnica nebi bila, pa nimam nič proti - ampak so stereotipi naredili dosti škode Itak pa delam vse.
|