|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Diplegija
19.11.2004 8:08:55   
dory
Pa je padla diagnoza...sicer ne popolna ampak toliko da se ze vidi,kaj je z mojim sonckom narobe..ima namrec diplegijo...fizioterapevtka mi je rekla,da bo shodil precej kasneje kot ostali oz.da bomo lahko veseli,ce sploh bo...me je kar posedlo...tolk sem zalostna...zdej pa iscem razloge,kaj sem nardila narobe v nosecnosti,da je do tega prislo...

Mali je tudi zato bolj jokav,ker ni stabilen,zato se temu posledicno ne pocuti nikjer varnega kot le v narocju....seveda s pravilnim prijemom...

Ima katera podoben primer?


teja&maj
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Diplegija
19.11.2004 8:17:53   
TARA in MAJ
...joj teja si me pa prestrašla ker je tvoj Maj isti problem kot moj vendar na pravo diagnozo še čakava vendar je nama razvojni nevrolog v Lj.reku da shodil bo vendar mal kasneje kot njegovi vrstniki čeprav jes tem DR. prav nič ne vrjamem saj se mi zdijo njihovi pregledi zelo površni to iz mojih izkišenj seveda pa doma tud redno telovadimo ker ni tako stabilen čeprav je veliko bolje kot je bilo.
Če boš imela kej časa se srečava na kavi kje v Kranju saj si iz Kr.
lp tud v tvoj konc:metulj:

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Diplegija
19.11.2004 8:18:55   
Gina
Ni se treba obtozevat. Gotovo nisi nic naredila narobe med nosecnostjo. Stvari se vcasih kar zgodijo, pa nihce ne ve zakaj. Hudo mi je zate in ne vem, kako bi te potolazila. Ampak moras bit optimisticna. Tudi tvoj bo shodil, pa kaj, ce malo kasneje. Poglej koliko ljubezni ti daje, pa kako je srecen, vsakic ko te zagleda, pa kako lepo ga je imeti.Vidva se kar lepo crklajta, pa nosita po narocju, se bo pocutil varnega in ljubljenega, pa bo sigurno napredoval. Drzi se!:)

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Diplegija
19.11.2004 8:31:02   
Dadi
teja...tvoj malček bo sigurno shodil...Pač malo kasneje. Zato nič se bat in počasi ga privajaj na to da bo enkrat hodil...Sigurno bo...čez par mesecev nam boš pa poročala da se je butnu v steno in ma buško.:)-:)- Kar korajžno, pa čim manj na to mislit.:bravo::bravo:

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Diplegija
19.11.2004 8:33:59   
Erdbeere
Teja ti kar korajžno naprej boš videla sej vem da je to zdajle zate šok...tud jest sem ga doživela in mislim da večjega kot ti sedaj....samo tvoj BO shodil. moja Teja bo imela pa celo življenje posledice...ampak biti moramo trdni in optimistični

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Diplegija
19.11.2004 8:34:48   
jagoda
Poskusi s kako alternativno zadevo. Jaz poznam par primerov otročkov z zelo hudimi boleznimi in tudi gibalnimi problemi, ki jim je gospod Domančič (Kr. gora- Larix hotel) zelo pomagal. Celo tako, da je uradna medicina ostala brez besed!

Ne vem, če verjameš v te zadeve, ampak za otroka je vredno poskusiti vse, kar lahko bolezen izboljša, kajne? Škoditi mu pa sigurno ne more. To namreč zgleda tako,da ti sediš z njim v naročju, g. D oziroma natančneje s z otroki ukvarja njegov sin, pa samo hodi okrog njega in maha z rokami. Mogoče se ga malo dotakne, tam kjer je problem. To pa je vse. S tem uravna energetske pretoke. Shodit je pomagal že mnogim, za katere je uradna medicina obupala.

LP

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Diplegija
19.11.2004 8:40:57   
Lunca1
:( Držim pesti da bo Maj shodil, pa četudi pol leta prepozno. :miska::miska::miska:

LP Lunca

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Diplegija
19.11.2004 9:06:09   
Dadi
Nikoli ni PREPOZNO!!!!! Je samo ob svojem času.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Diplegija
19.11.2004 9:09:07   
Donja
Teja ne obupaj in ne bodi žalostna. Bo shodil. Bodi optimistična. In tudi tako kot je rekla jagoda, ti bioenergetiki delajo čudeže. Sama sem slišala za tega v Kranjski gori in je dober, tako kot en na Ptuju. Pa tudi v MB je bila ena, ki pa je zdaj v Lj in če želiš telefonsko ti jo pošljem. Ta je mene pozdravila, pa nisem imela nedolžne bolezni.

Vsi pa mislimo na tvojega malčka in ko bo hodil se boš kar natekal za njim. Naredila pa nisi nič narobe, zato se ne obtožuj. Ker malček čuti vso tvojo negativo in žalost, zato veselje in optimizem v roke. Držimo pesti zate in :rozica::rozica::rozica: za lepše misli in :pujs::pujs::pujs: za srečo.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Diplegija
19.11.2004 9:11:23   
Anonimen
Joj, Teja, ne vem, kaj naj rečem, tudi je mene tole zelo šokiralo.

Najprej: v nosečnosti gotovo nisi naredila nič narobe, to je brez veze premišljevati.

Misli pozitivno, saj praviš, da diagnoza niti še ni dokončna. Pa četudi bi obstajalo zelo malo možnosti, da bi shodil, se opri nanjo in se bori. Po navadi pa se tako slabe napaovedi fizioterapevtov ne uresničijo. Zaenkrat z vsemi otroci, kar jih poznam, da hodijo na fizioterapijo, pa jih je kar nekaj, ni bilo kasneje nobenih posledic, pa so bili izgledi povsod taki, da so bile mamice hudo zaskrbljene.

Če pa res ne bo šlo na bolje, v kar pa ne verjamem, pa bi jaz verjeztno poskusila pri alternativcih. Ampak za to imate še čas, trenutno lubčkaj svojega malčka, delajte vaje, kot so naročili, in vse bo še dobro. Zdravniki so ponavadi zares malo črnogledi, in če tudi oni niso še nič dokončnega rekli, potem bo gotovo še vse v redu.

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   Diplegija
19.11.2004 9:39:04   
Pikabu
Joj, me je kar pri srcu stisnilo, ko sem tole prebrala.

Teja, ne obtožuj sebe, ti nisi nič kriva. Kot so ti že predhodnice napisale, to se pač zgodi. Ti samo korjažno glej naprej. Za svojega sončka boš naredila vse in skozi to glej. Maj BO hodil. Pot do tega bo pa mogoče za tebe malo težja, ampak če boš optimistična, boš to premagala.

Me smo z vama. Enega :angel:, da vaju bo čuval in vama pomagal.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Diplegija
19.11.2004 10:00:09   
Anonimen
Pozdravljena Teja in Maj....

tudi jaz se pridružujem mnenju punc tukaj in nikakor ne smeš pri sebi iskat razloge, kaj si ti naredila narobe....stvari se včasih zgodijo brez kakega razloga in najbolje je to sprejet in narediti najbolje iz tega....verjamem pa da ti ni lahko, ampak skušaj čim manj mislit na slabe stvari in se osredotoči na vso veselje in srečo ki ti jo prinaša mali Maj......pa tudi verjamem da bo shodil.....
Naj ti še napišem, da je moja sestra imela šinice in je shodila ko je bila stara 2,5..in je sedaj krasna punca ki ji nič ne manjka in se ji to nikjer ne pozna.....

Lepo se imejta in lepo preživita dan
Pa veliko cartanja :)

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   Diplegija
19.11.2004 10:13:27   
Anonimen
Teja, sedajle sem se pogovarjala s sodelavcem, ki jim je dr. Veličkovičeva tudi prisodila eno hudo okvaro, pa na koncu ni bilo čisto nič narobe s fantkom. Pa še en kolega se je pridružil pogovoru, tudi pri njih je bila panika, pa jok, pa potem nič iz tega oziroma nobenih posledic. Sicer se nobeden ni spomnil diagnoze, ampak v glavnem sta oba zatrjevala, da sta bila zelo jezna na dr. Veličkovičevo, ker straši brez veze. Ona gleda vse s stališča stroške in nič iz človeškega stališča, tako da vse mamice in očke prestraši največkrat brez potrebe. Jaz sicer dr. Veličkovičevo poznam, vem, da je strokovnjakinja, ampak mogoče včasih res malo preveč naglas razmišlja. Kaj pa če bi šli še kam drugam na pregled, h kakšnemu drugemu zdravniku? Samoplačniško si naprimer pri ortopedu dr. Ješetu takoj na vrsti, moja mami se je naročila in jo je sprejel v parih dneh. Samo ne vem, če dela tudi z otroci. Vprašaj, ali pa koga drugega.

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   Diplegija
19.11.2004 10:28:05   
Pupica
Teja, a celo to ti je rekla???Ja hudo, dej ne vsega tko hudo k srcu jemat.Kot je ena pre rekla, nikoli ni bolj pozno ampak je vse ob svojem času!!!!:angel:

Se pa strinjam s tabo SPlišni.Me je Teja že prej spraševala o dr.Veličkovičevi, pa nisem hotla kuj skritizirat, predvsem ker je ne poznam osebno ampak samo preko"rekla kazala".:zmeden:

Teja sej bo!vpraši še koga drugega...:ups:

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Diplegija
19.11.2004 12:08:41   
dory
Hvala vam punce za vase besede...

Bistvo vsega,kar mi ne da miru je dejstvo,da se je Maj do sedmega meseca nosecnosti lepo razvijal,potem pa je prislo do okvare in ni vec dobival dovolj niti hrane niti kisika...pomanjkanje hrane je privedlo do zahiranosti,pomanjkanje kisika pa do okvare na mozganih...koliksna je ta okvara,pa bo pokazal cas, ceprav nekatere poglavitne se baje ze kazejo...nocem razmisljat o tem...

Zelim pa si,da se stvari koncno ze malo uredijo...ker je bilo vsega do sedaj ze toliko,potem pa se tole,da se mi ze kar malo mesa...


Hvala vam se enkrat za spodbudo in oporo:rozica::rozica:

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Diplegija
19.11.2004 12:14:32   
ZARA
ja teja,jst sem sele zdele vidla post...
Cist sem brez besed,nisem si mislila, da je to tako resno...
Jst bi tud probala z Domancicem v K.G.,mojo prijateljico je zdravil,u bistvu dve...uspesno!!!
Mislm da ga je jagoda omenla...

Vse naj detku Maju,tebi pa en BIG HUG!!!

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Diplegija
19.11.2004 12:25:31   
jasmina
Teja, pogum!!! Naši sorodnici so tudi fizoterapevti rekli, da NE bo hodil, ker se je otroček rodil vakumsko, z poškodbo možganov,....... pa se je čisto vse porihtalo, shodil je res kasneje kot vrstniki in tudi drugače je sedaj čisto vredu in živahen otročiček. So hodili še znjim privat okoli in delali vaje...... Otroci so zelo žilava bitjeca in pravi borci. Tako, da verjemi, da bo RES VSE VREDU!!!!
Verjami!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

lp

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Diplegija
19.11.2004 13:11:24   
Pikabu
Sem se še nekaj spomnila. Sicer ne poznam te zdravnice, ampak se mi zdi, da včasih res malo preveč zastrašijo. Moja mami je pravila, kakšno paniko so zagnali, ko sem se jaz rodila. Postavili so sum na cerebralno paralizo, hodili so z mano do ne vem kdaj na preglede, danes je pa z mano vse v redu in popolnoma nobenih znakov cerebralne.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Diplegija
19.11.2004 13:22:53   
Anonimen
Ja, Teja, saj pri tem mojem sodelavcu je tudi pri otroku prišlo do okvare možgan zaradi pomanjkanja kisika, le da je do tega prišlo med porodom, ker je ena zdravnica predolgo čakala, preden se je odločila za carski rez. Budala, ne morem drugače reči. Torej ta fantek, Urban mu je ime, je bil na istem kot tvoj Maj. Bila je panika, mamica je bila čisto preplašena, pa se je nazadnje izkazalo, da po nepotrebnem. Otrok je napredoval proti vsem pravilom, ki so mu jih določili. Tako da ne obupat, res ne!

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   [Brisano sporočilo]
19.11.2004 13:44:35   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   Diplegija
19.11.2004 15:04:32   
maja24-2
Teja glavo pokonci in probaj imeti pozitivne misli, vem da je teško pa vseeno veš da to tvoj Maj čuti.
Jaz ti svetujem Domančiča povemt ti to iz lastnih izkušenj, sem namreč njegova učenka in zagotovo bo terapija Maju Zelo koristila.
Bodi močna:rozica:

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   [Brisano sporočilo]
19.11.2004 17:09:53   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   Diplegija
19.11.2004 17:36:10   
Anonimen
Joj Teja šele zdajle sem prebrala post.
Sploh ne vem kaj naj rečem. Definitivno to, da ne obtožuj sama sebe, ker nisi nič kriva.
Držim pesti za vaju oba.

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   Diplegija
19.11.2004 20:38:58   
hana9
Tudi jaz sem še komaj zdaj prebrala.Se pa zato tudi midva z Nickom pridružujeva pozitivnim mislim.
teja, saj so ti že vse ostale povedale.ne obupaj. veliko lepega vama želiva z Majem!

pa lp na vaš konec, :angel:

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   Diplegija
19.11.2004 20:56:06   
Anja167
Teja, tudi nama je hudo za vaju in močno močno stiskava pesti, da bo vse čim bolj v redu. :rozica:

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Kaj najbolj škodi otrokovemu imunskemu sis...
Preverite, kateri so največji sovražniki otrokovega močnega imunskega sistema in s tem njegovega zdravja.




Kam letos na dopust?




Na morje. (65%)

V planine. (4%)

Potovanje po celini. (3%)

Križarjenje z barko/ladjo. (2%)

V toplice. (6%)

Doma bom. (20%)


Število vseh glasov: 10389

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!