|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dioptrija in porod
4.12.2007 13:49:18   
MikyMiska
Pozdravljene!

Mene zanima kako je z porodom, če si kratkoviden? Jaz imam dioptrije -7. Je mogla katera imeti carski rez zaradi tega ali lahko normalno rodiš?

Hvala za pomoč!
Lep pozdrav!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Dioptrija in porod
4.12.2007 13:52:08   
špelin@
To je največ odvisno od kompletnega stanja očesa, očesnega ozadja, drugih težav,...
Jaz imam dioptrijo po -6 na vsakem očesu, na žalost tudi proces demielinizacije na desnem vidnem živcu, drugih težav pa ne, zato sem že 3x normalno (vaginalno) rodila. Prvič celo otroka v medenični vstavi.

~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

(odgovor članu MikyMiska)
Neposredna povezava do sporočila: 2
4.12.2007 14:17:00   
sandra555
Naši ginekologi pravijo, da je visoka dioptrija relativna kontraindikacija za vaginalni porod, ne absolutna. Moja ginekologinja na to odgovarja: zakaj pa je v Avstriji absolutna kontraindikacija? ( torej naredijo carski rez). Sicer pa imam tudi sama -10. Ob tem pa zaradi večletnega jemanja zdravil, ki lahko okvarijo mrežnico se vedno bolj nagibam mnenju moje ginekologinje, da naj grem rodit v Avstrijo. V tvojem primeru bi vprašala za mnenje oftalmologa.

(odgovor članu MikyMiska)
Neposredna povezava do sporočila: 3
4.12.2007 14:42:37   
Nika v službi
Obvezno ti morajo opozorilo na visoko dioptrijo vpisat v materinsko knjižico, pa pregled pri okulistu je nujen, on poda mnenje o stanju in priporočila glede poroda. Meni je napisala, da ob daljšem trajanju poroda priporoča carski rez (če bi bil porod predolg oz. da bi bilo potrebno dolgotrajno, močno pritiskanje).

Imam -4,5 in -5, hodim na Očesno kliniko v Ljubljani, ker nosim poleg očal tudi leče.

(odgovor članu sandra555)
Neposredna povezava do sporočila: 4
4.12.2007 14:47:55   
živa
Hoj!

Kolikor sem jaz seznanjena, začnejo ginekologi o porodu s CR razmišljati pri dioptriji - 10. Nihče pa ne bo ugovarjal tudi pri nižji dioptriji, če boš imela mnenje oftalmologa, da priporoča CR. Vendar ti bo najbrž priporočilo napisal samo, če je problem v očesnem ozadju (natrgana ali tanka mrežnica ipd.). Priporočilo oftalmologa za CR rabiš v vsakem primeru, tudi če bi imela dioptrije npr. - 25 in pečateno mrežnico in ne vem kaj še vse.

Sandra 555, meni so vsi oftalmologi v Avstriji rekli, da pri njih ženske z visoko dioptrijo rojevajo vaginalno in da tudi pri meni ne vidijo razloga za CR, pa imam več kot še enkrat večjo dioptrijo kot ti. V Sloveniji pa so oftalmologi bolj previdni in sem takoj dobila priporočilo za CR, še rekli so mi, naj ne bom nora, ko sem razmišljala o epiduralni in vakumu.  

MikyMiska, naroči se na pregled k oftalmologu, naj ti pregleda očesno ozadje in pove mnenje glede poroda.

Lp,

živa 

(odgovor članu sandra555)
Neposredna povezava do sporočila: 5
4.12.2007 14:50:56   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: živa
MikyMiska, naroči se na pregled k oftalmologu, naj ti pregleda očesno ozadje in pove mnenje glede poroda.

Točno tako user posted image

~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Dvojčka, ki sta rojena v drugem letu
Mlada mamica je rodila dvojčka, a brat in sestra ne bosta praznovala rojstnih dni na isti dan, pa tudi ne na isto leto!

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?