|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dilema glede varstva
21.9.2007 14:36:29   
Maxica
Našega triletnika smo vpisali v vrtec, za 4 ure dnevno. Začeli bi z novembrom, ko se jaz končno zares vrnem v službo. Vendar pa sva zdaj z možem kar nekaj začela oklevati, ne vem sicer točno zakaj.user posted image  Stvar pa je taka, da zdaj, ko sem 14 dni v službi (pred dopustom), naš priden otrok spi do pol desetih zjutraj. V vrtcu bi moral biti od 7:30 do 11:30. Problem pa ni v varstvu, saj je mož doma, ima s.p. in si delo lahko razporedi tako, da dela, ko pridem jaz domov. Doma imam tudi starša, ki lahko pazita na moja dva otroka. Jaz se pa tudi precej nagibam k možnosti, da izkoristim pravico do krajšega delovnega časa, npr.6 ur dnevno. Tako da sploh ne vem, če ima smisel otroku spodbijati ritem in ga voziti v vrtec. Bi bilo morda bolje, da zaradi družbe vrstnikov potem hodi le k cicibanovim uricam? Ma, saj ne vem, nekak mi prav nič ne diši tale vrtec letos, ne bi ga pa rada česa prikrajšala.
Kako bi ve storile v podobnem primeru? Ste za vrtec v vsakem primeru ali je fino tudi, da so doma, dokler se da?

Sami sončki okrog mene :)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Dilema glede varstva
21.9.2007 14:48:29   
Pikca
našo bi lahko in z veseljem pazila babi in dedek, pa sem se vseeno odločila,da jo letos pri treh vpišem v vrtec, ker tam nima otroške družbe. mislim, da je dobro zaradi socializacije. bomo pa videli, kako bo z boleznimi, če bo kolikor toliko rada hodila...
cicibanove urice-mislim, da to ni isto, kot če je vsak dan v svoji skupini.

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
21.9.2007 14:48:54   
Petraa
jaz sem za vrtec.Moj hodi v vrtec,jaz sem pa doma.otrok potrebuje svoje vrstnike,tam se bolj reda nauči,naš se recimo v vrtcu zelo hitro uči,hitro napreduje itd.

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.9.2007 14:50:05   
Blink1
Tudi mi bi lahko Nejo pustili še doma pri babici, ampak sem se ravno zaradi družbe odločila, da gre v vrtec.

In zaenkrat mi ni žal. Tam je od 8. do 12. ure in uživa. Rada se igra, rada ima otroke, vzgojiteljico je vzljubila... Doma opazim, da pozna nove pesmice, igre... V vrtcu tudi veliko več poje kot doma.

---------------------------------------

---------------------------------------

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.9.2007 14:51:01   
Gordana-3
definitivno vrtec, pri treh letih pa še posebej!

(odgovor članu Petraa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.9.2007 15:11:58   
marita
absolutno vrtec.

(odgovor članu Gordana-3)
Neposredna povezava do sporočila: 6
21.9.2007 16:30:35   
tonja
Ja, fino je, če je otrok v vrtcu - zaradi vrstnikov.

Mu pa tudi čisto nič ne manjka, če je doma - mu pač skušajte omogočiti kakšen stik z otroki npr. otroci prijateljev, pojdite na igrišče kjer je več otrok, cicibanove urice user posted image  super; če pa vam in njemu razbijate ritem pa je škoda, ker bo veliko slabe volje pri vas in pri njemu.

(odgovor članu marita)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.9.2007 17:19:24   
Anonimen
Če do pol desetih spi vsak dan, bi ga jaz imela eno leto še doma. Saj ga res lahko voziš na cicibanove urice.

(odgovor članu tonja)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
21.9.2007 17:32:04   
Marogica
Vrtec, zaradi socializaicje, dobrih pedagoških "metod", učenja, prehranjevanja, tudi spanja. Ja, tudi v vrtcu imajo ritem, ki se nato prenese na dom.

In zakaj obremenjevati moža in stare starše? Te ponucaj, ko jih boš potrebovala nujno za kam skočit, kakšen miren večer z možem ali enostavno odklop.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
21.9.2007 21:55:00   
Spark
Vrtec je fajn zaradi družbe. Vedi pa da bo kar velikokrat bolan. Na tvojem mestu bi ga vpisala marca, naj to zimo lepo preživi doma. Spomladi pa v vrtec. Takrat so lepši dnevi in več so zunaj.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
23.9.2007 22:27:13   
Pobalami
Po tretjem letu imajo radi družbo vrstnikov. Jaz mislim, da je po 3.letu treba dati otroka v vrtec, za 4 ure je sploh super.
lahko pa res počakaš par mesecev, da gredo ta prve viroze skozi, samo to ne pomeni da potem tvoj ne bo zbolel.

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 11
23.9.2007 22:38:19   
bini
še ena ZA vrtec... pri treh je tudi zadnja možnost, ko se otrok še dokaj lahko navadi na red v vrtcu in se odcepi od doma dokaj na preprost način, mnogo jih poznam, ki so šli kasneje in so imeli kar nekaj težav in dolge mesece jokanja... nočem strašit, ker odločitev je itak vajina, ampak meni bi bil tudi to argument (med vsemi že naštetimi) da bi ga dala že zdaj v vrtec.
srečno user posted image

Svet je lep!!

(odgovor članu Pobalami)
Neposredna povezava do sporočila: 12
24.9.2007 6:28:21   
dory
moj bi bil tud loh doma...pa sem se odlocla za vrtec...itak je pa en teden v vrtcu in en teden doma ( zarad bolezni ), tko da je tko babi kot vrtcu zadosceno...

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 13
24.9.2007 14:29:18   
altati
Maxi, jaz bi ga vsekakor dala v vrtec. Kar se tiče pa spanja - verjemi mi, da bo ustvaril nov ritem. Zvečer bo hodil prej spat (najbrž že okrog 19h, po mojih izkušnjah), zjutraj pa se bo zbujal sam za vrtec. samo kakšen teden krize pa bo, da fant prestavi budilko v sebi.
Pri treh letih otrok več kot potrebuje socializacijo, družbo vrstnikov in še kaj....Samo pogumnouser posted image !

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 14
24.9.2007 15:16:38   
mojsoncek
IZVIRNO SPOROČILO: Spark

Na tvojem mestu bi ga vpisala marca, naj to zimo lepo preživi doma. Spomladi pa v vrtec. Takrat so lepši dnevi in več so zunaj.

Tole pa pri nas ni bilo ravno tako... V aprilu je sel v vrtec, pa smo bili vseeno celo poletje po bolniskah.

Drugace pa bi ga jaz dala pri treh letih kar v vrtec, cetudi bi imeli moznost izbire med razlicnimi oblikami varstva.

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 15
24.9.2007 20:06:07   
Anonimen
Absosmrtno v vrtec pri treh letih. Čisto tako, med brati, meni se zdi vstajanje ob pol desetih nesprejemljivo. Da bi pa še zaradi tega prestavila vrtec še za eno leto... ultra nesprejemljivo.

(odgovor članu mojsoncek)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
24.9.2007 21:49:51   
solatja
evo, še ena za vrtec. user posted image
tudi pedagoške teorije pravijo, da je pri treh letih skoraj nujno dat otroka socializirat (seveda so izjeme, ki so tud doma in jim ni nikol nič manjkalo) (pa upam, da to ni protiargument user posted image ).
sicer pa je imela tudi naša svoj ritem (spanje do pol 9h ali celo do 9h, ker tudi hodila kasneje spat), pa smo jo zdej, v kakih 14 dneh, navadili, da hodi spat okrog 8h, zbuja se pa nekaj čez 7 zjutraj. tako da nam manjka samo še kake pol ure do idealnega ritma za vrtec.
tudi naša bo hodila v ta polovični program, ker sem jaz doma. ravno toliko, da pozajtrkuje, se naigra, še poje kosilo in potem domov. in spanje doma. tako nam je tudi svetovala vzgojiteljica, zato da ima otrok dejansko mir med spanjem (tam se pa vedno kdo prebudi in zbudi druge ipd. ). sicer pa je bila danes prvič v vrtcu (dobro uro in pol se je igrala na vso moč user posted image user posted image ) in je doma spala več kot 3 ure!!!!
tako da (če bo šlo tako najprej) res obožujem vrtec!!! user posted image user posted image

na roditeljskem sestanku: "kaj ste pripravljeni narediti za svoje otroke?"
starši: "vse!"
predavatelj: "in kaj bodo potem oni počeli?"

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
25.9.2007 16:07:58   
Maxica
Hvala za vaša mnenja. Najverjetneje ga bomo z novembrom res vpisali, pol bomo pa videli, kako se mu bo dopadlo. Sama sem hodila v vrtec že od 2.leta starosti in se sploh nikoli nisem fajn počutila. V spominu imam res en tak čuden grenak priokus, ko se spomnim na vrtec, morda me tudi to bremza pri vsem skupaj. Ampak probat ni greh.
Ampak ko takole razmišljam, a mi zna ena povedat - kaj bo moj otrok, v primeru, da bi npr.šel v vrtec s 4.letom starosti, zamudil? Pri čem bi bil drugačen od vrstnikov, ki hodijo v vrtec? Moj mož namreč ni nikoli hodil v vrtec, pa se mi zdi, da je največkrat celo malo bolj "normalen" kot jaz.user posted image  Saj ne rečem, da je zaradi vrtca tako, ampak vseeno me zanima.
Meta, vidiš, meni osebno pa se zdi nesprejemljivo, da triletnega otroka budim ob pol sedmih, če ni nujno. Itak bo še celo življenje vpet v ene mehanizme, ki ga bodo sekirali, naj dela točno tako, kot je določeno, pa se mi potem zdi, da mu lahko pri treh letih pa še pustim en mičken svobode, vsaj pri spanju, da ga dobi toliko, kot rabi/želi. Če lahko.
Mah, kaj pa vem, morda res preveč gledam iz svojega stališča. Ampak bomo probali, pa bomo videli.

(odgovor članu solatja)
Neposredna povezava do sporočila: 18
25.9.2007 16:17:32   
pety78
Maxica, probaj z vrtcem in boš videla. Če ga ne bo sprejel, ga še vedno lahko izpišeš. Lahko pa da bo čisto navdušen nad družbo in novimi prijateljčki, pa razna RD praznovanja... Dogaja se jim, pestro je, veliko novega spoznajo, učijo se drug od drugega, ...Veliko lahko pridobi, res.

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 19
25.9.2007 17:24:21   
Barbs
Maxica... odvisno je tudi, kam in s kom hodi v vrtec. Če bo to mešana skupina ( če prav razmišljam, glede na to, da vem od kje si), potem bo čez zimo bolj beda...Saj veš, s čisto tamalimi (eni še dobro ne hodijo) ne bodo mogle ven, ta "srednji" in ta "veliki" bi pa že lahko, pa ne bo šlo. Pa čez zimo bo več smrkanja in kašljanja  itd...

Jaz sem absolutno pristaš vrtca, bi pa na tvojem mestu počakala do marca, aprila... Malo bo še zrasel, zamudil ne bo ničesar, to zagotovo ne, pa še občutek, da mora nekam it, zdaj ko ima še bratca, mu boš prišparala... Če imaš možnost, potem se kar še malo cartajte - aploh, če mali zjutraj rad spančka - očitno rabi. V vsakem primeru, kakorkoli se boš pač odločila, mu pa zagotovo ne bo škodilo, pa tudi kakih "posledic" mu za naprej ne bo puščalo. Naredi po občutku.

user posted image

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 20
25.9.2007 21:40:04   
Maxica
IZVIRNO SPOROČILO: Barbs

Maxica... odvisno je tudi, kam in s kom hodi v vrtec. Če bo to mešana skupina ( če prav razmišljam, glede na to, da vem od kje si), potem bo čez zimo bolj beda...Saj veš, s čisto tamalimi (eni še dobro ne hodijo) ne bodo mogle ven, ta "srednji" in ta "veliki" bi pa že lahko, pa ne bo šlo. Pa čez zimo bo več smrkanja in kašljanja  itd...

Jaz sem absolutno pristaš vrtca, bi pa na tvojem mestu počakala do marca, aprila... Malo bo še zrasel, zamudil ne bo ničesar, to zagotovo ne, pa še občutek, da mora nekam it, zdaj ko ima še bratca, mu boš prišparala... Če imaš možnost, potem se kar še malo cartajte - aploh, če mali zjutraj rad spančka - očitno rabi. V vsakem primeru, kakorkoli se boš pač odločila, mu pa zagotovo ne bo škodilo, pa tudi kakih "posledic" mu za naprej ne bo puščalo. Naredi po občutku.

user posted image

Hvala, Barbs, končno ena, ki je napisala tisto, kar sem želela.user posted image  Ja, imaš prav, je samo mešana skupina (od 11 mesecev pa do 6 let - 19 otrok pri dveh vzgojiteljicah). Mah, bomo probali, pa bomo sproti videli, kako bo. Hvala ti.user posted image

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 21
26.9.2007 10:17:21   
solatja
Maxica, sicer pa se lahko otrok zbudi naspan tudi ob 7h. user posted image

ti pa povem, da kar ne vem, kam bi s časom. zjutraj sicer bolj zgodaj vstanemo, pa gre za 3 ure v vrtec, potem po mini kosilu še zaspi za 3 ure. ko se zbudi, je še nekaj ur pokonci (kake 3 ali 4) in spet spat. tako, da imam zdaj proste dopoldneve, začetek popoldneva in večer! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

na roditeljskem sestanku: "kaj ste pripravljeni narediti za svoje otroke?"
starši: "vse!"
predavatelj: "in kaj bodo potem oni počeli?"

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 22
26.9.2007 10:31:07   
Tracy
Ne vem. Sem zadnjič govorila z eno mamico, ki otrok sploh ni dala v vrtec. Pa sem jo vprašala, če so se potem kaj težje privadili v šoli na druge otroke... Pa je rekla da je bilo čisto vse vredu. Tudi danes ko njene otroke gledam ne vidim nobene razlike z drugimi.
Tudi jaz sama sem vrtec zelo slabo prenašala. Tudi sama imam grenak spomin na vrtec. Zato če ste tako zrihtali, da imate varstvo, je mogoče res bolje da ga imaš doma, pa ga voziš le na kakšne cicibanove urice, pa v družbo še k kakim njegovim sovrstnikom. POmoje bo imel čisto dovolj družbe.
Tudi jaz sem mislila da bom starejšo drugo leto dala v vrtec, sedaj pa ko sem govorila s to mamico, nisem več prepričana v to, sploh pa ker imam varstvo ki mu 100% zaupam.
lp

Če ste sklenili da nekaj zmorete, potem imate zagotovo prav.

(odgovor članu solatja)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?