|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dihanje v času poroda
7.11.2008 17:41:18   
Anonimen
Ojla,

dejte mi pomag(h)at,user posted image user posted image user posted image

Sem bolj ali manj priklenjena na posteljo ali kavč. Zato bi vas prosila, če katera ve za kakšen link, kjer se lahko naučimo dihat v času poroda.

V materinsko šolo žal ne morem it, zato bi prosila za virtualno pomoč.

Thx
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Dihanje v času poroda
7.11.2008 17:59:09   
onur
Ma nam v materinski šoli je samo povedala kako se diha, ni nas pa učila. Saj te babice pri porodu učijo in ti pomagajo, vsaj v Postojni. user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
7.11.2008 18:13:15   
Anonimen
Nam so v MŠ takole razložili dihanje:
- Ko so popadki že močnejši, je potrebno začeti pravilno počasi in sproščujoče dihati (vdih skozi nos, izdih skozi usta).
- Ko so popadki že resnično močni, na začetku enkrat globoko in počasi vdihnemo, nato pa dihamo hitro in površno (ustnice našobimo, kot bi hoteli upihniti svečo, med ustnicami pa je potrebno čutiti pretok zraka), da maternica dobi dovolj sveže krvi. Tako dihamo dokler popadek traja, ko pa prične popuščati ponovno globoko in sproščujoče zadihamo. Namesto kratkih vdihov in izdihov pa lahko globoko vdihnemo skozi nos in ga v kratkih zaporednih izdihih izpihnemo skozi usta. Tudi tu sledi sproščujoč vdih in izdih.

(odgovor članu onur)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
7.11.2008 18:19:11   
Anonimen
Verjemi ,dihat boš znala.
pa to kar učijo v materinski velikim št. ženskam to dihanje ne ugaja med porodom .
Ni ti treba dihati tako kot tam pravijo

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
7.11.2008 18:26:51   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
7.11.2008 18:35:33   
ZvezdicaZaspanka
Nič se ne sekiraj in ne obremenjuj s tem. Jaz sem sicer hodila v materinsko šolo ampak dihanje sem nekako preslišala, ker sem bila prepričana da ga ne bom rabila, ker naj bi imela CR. No in na koncu sem rodila naravno in tudi dihat sem znala...si ustvariš nek svoj ritem, ki ti najbolj odgovarja, pa bibica ti tudi pomaga in te nauči...Tako da brez panike.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
7.11.2008 18:48:38   
AnciM
V prodni je babca ves čas dihala z menoj. Samo jaz je nisem najbolj ubogala.  user posted image Obstajata namreč dva načina, ki mi ju je na začetku predstavila. POtem je bilo pa tako, da je ona delala hi hi ho ho, jaz pa počasen izdih. Oboje je prav, najpomembneje pa je, da med popadki res dihaš in da ne zadržuješ sape. Bistvo dihanja je predvsem v tem, da ostanemo mirne in prisebne. Da možgane zamotimo in ne mislimo na to, kako nam je hudo.

(odgovor članu ZvezdicaZaspanka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
7.11.2008 19:37:19   
kajajaka
Ma nam v materinski šoli je samo povedala kako se diha, ni nas pa učila. Saj te babice pri porodu učijo in ti pomagajo, vsaj v Postojni

tudi v Lj te vodijo... ker se tistega iz materinske itak ne spomniš v tistem času...

brez panike!

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 8
7.11.2008 21:04:18   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Verjemi ,dihat boš znala.
pa to kar učijo v materinski velikim št. ženskam to dihanje ne ugaja med porodom .
Ni ti treba dihati tako kot tam pravijo

Evo, jaz sem že ena takih.user posted image  Najprej sem se nekaj matrala z "naučenim" dihanjem, potem sem pa raje sebe poslušala in dihala kot mi je pasalo in je bilo 100x boljše.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
8.11.2008 10:05:10   
zmajaz
Tudi pri meni je bilo tako - telo nekak kar samo ve, kaj rabi in avtomatsko začneš tako dihat, da si olajšaš vse skupaj. V materinski so tudi nas učili dva načina dihanja - eden kao za doma, eden pa potem, ko se porod že začne. In moj me je forsiral, da naj še kar diham po tistem prvem načinu - pa na eni točki enostavno ne moreš več in telo ti samo sporoča, kaj rabi. Pa tudi babica ti svetuje - tako da - kot so že druge rekle - kar brez panike.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
8.11.2008 14:03:27   
Paštetka
Dihanje.... Ko te boli kot hudič in gubiš zavest med popadki ti en ku... pomagajo, ker se sploh ne moreš skoncentrirati na kaj drugega kaj šele dihanje. Še na živce ti gre, ko ti vsi težijo dihaj, pa ne gre vse skupaj.

Če pa so bolečine zmerne in imaš kakšno lajšanje bolečin, pa je dihanje ful dobro. Pašejo in tisto bolečino komot premagaš z dihanjem.

Se boš pa hitro naučila dihanja tam, ker ti bodo pokazali in se ne rabiš nič sekirati.

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 11
8.11.2008 20:48:59   
Naja30
Dihanje ti res olajša zadevo, se pravi da predihaš popadek in je zato manj boleč, ker ne misliš na bolečino, ampak na dihanje. Je pa tako, da jaz nisem dihala kot učijo v materinski šoli, ampak sem na porodni mizi sama od sebe (in malo mi je babca povedala) začela dihat, kakor mi je najbolj pasalo.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
9.11.2008 11:43:18   
M_mojca
Ne skrbi, babce v porodni sobi ti bodo povedale in pokazale kako dihat! Jaz sem bila v materinski šoli, pa mi je dihanje, ki mi ga je pokazala babca, veliko  bolj olajšalo porod! Pa še hitro je šlo (v eni uri!).
Srečno!!!

23.10.2008 je na svet pokukal najin pikec po imenu Nik

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 13
9.11.2008 14:19:29   
Anonimen
Najlepša vse za odgovore. Jst ne da bi se glih bala. Sm pa pomislila, da glih ene osnove bi nekje dobila, če že v materinsko ne morem.

Hvala ker ste me pomirile. No, saj konec koncev živim in znam dihat, kajne?user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu M_mojca)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
9.11.2008 16:22:22   
lotty4
Jaz sem imela načrtovani carski rez tako da se posebej z dihanjem nisem ukvarajala, ampak so me v noči čakanja na carski rez prehiteli popadki in so bili med pripravami že kar ornk, pa je babica sokz govorila kako naj da mi bo lažje, zelo pomagajo.( babice)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?