Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Diagnostična Histeroskopija 10.6.2007 10:01:41
|
|
|
|
hokejistka
|
Se opravičujem, da se vmešavam na tole temo, samo mislim, da jo je imela lana38. Če se ti sama ne javi, jo kontaktiraj na ZS. Lana38 brez zamere .
|
|
|
|
RE: Diagnostična Histeroskopija 10.6.2007 10:47:34
|
|
|
|
lana38
|
Tako je, jaz sem imela diagnostično HYSC. Poseg je gotov 10 do 15 min. Približno enako neprijeten kot HSG. Tudi jaz nisem dobila narkoze. Dejansko gre samo za to, da na ekranu prikažejo kakšno je stanje v maternici. Pri nas v Ptuju ne delajo operativne HYSC. Na to bi se morala naročiti v LJ, ampak sem prej postala . Če te še kaj zanima, kar vprašaj. hokejistka nič ne zamerim. LP
|
|
RE: Diagnostična Histeroskopija 10.6.2007 11:15:54
|
|
|
|
Katina
|
Hvala za odgovor. Sicer pa se mi dogaja narobe svet, saj vse kaže da bom danes dobila ! In to ravno takrat, ko si je po dolgem času NE želim ! Torej bo treba poseg prestavit. Kljub temu me bolj natančno zanima kako to poteka. Kot vem, naj bi "uvedli" optično sondo. Kaj to pravzaprav pomeni? Da gredo preko nožnice do maternice z neko napravo ali kaj? Ali je samo neprijetno ali boli, saj mi je sestra omenila nekaj kot če bo bolelo bomo dali anastezijo in da naj pridem tešč. Greš res potem čez 1 uro domov? Ali moraš biti kaj na bolniški? jaz si namreč ne upam več na bolniško, ker sem bila zaradi zadnjih posegov kar nekaj dni odsotna. Zadevo si predstavljam podobno kot UZ, tako da je verjetno na ekranu kaj vidno. Ali pacient vidi ekran ali samo posluša kaj govori G. No, pa naj bo dost vprašanj. Vendar so me izkušnje, ki jih imam zadnje čase naučile, naj se poskusim čim bolj informirati. Še enkrat hvala za potrpežljivost, ki jo imate nekatere pri odgovarjanju nam začetnicam.
|
|
|
|
RE: Diagnostična Histeroskopija 10.6.2007 17:25:32
|
|
|
|
lana38
|
Žal ni kot UZ. Skozi maternični vrat ti gredo not z neko lučko in kamero, na ta način se slika prikaže na ekranu. Vidno je dejansko stanje v maternici. Cevka pa je res zelo tanka. Mislim, da tanjša kot pri HSG. Jaz sem bila 4 dni doma po tem posegu, po HSG pa en teden. V bolnici pa sem ostala do večera. Samo to ni povsod isto. če so ti rekle, da greš čez eno uro domov, potem je pri vas verjetno tako. Ponekod greš tudi po HSG takoj domov, jaz sem pa bila do večera tam na opazovanju. Nič se bat, saj ni tak bav bav. Tistih 15 minut prestaneš, pa potem veš kako in kaj je na stvari. Kdaj pa si naročena, da te skrbi ? Meni so to delali takoj po . LP
|
|
RE: Diagnostična Histeroskopija 10.6.2007 19:42:16
|
|
|
|
Katina
|
Ker po reabraziji še nisem (?) dobila M mi je G po pregledu z UZ rekel, da lahko takoj naredi HSC. Naročena sem konec tedna, vendar sem danes na papirju opazila rahel rjavkasto - rdeč izcedek, ki po moje napoveduje M. Tako, da dvomim, da bodo poseg opravili, saj mi je sestra rekla naj pokličem, če dobim M. Predvidevam, da me bodo prenaročili. Hecno pa je, da sploh ne vem ali bo to začetek M ali ne. Še nikoli ni bilo tako čudno. Res pa je, da sem pred kratkim imela ss. Vprašanje kakšen je trenutno moj hormonski sistem - verjetno precej zmeden.
|
|
|
|
RE: Diagnostična Histeroskopija 11.6.2007 7:57:11
|
|
|
|
lana38
|
Če se ti pojavi, ti bodo verjetno poseg prestavili za par dni. pa ne sme biti včasu posega, ker se drugače ne vidi dobro. LP
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Ovulacija in plodni dnevi Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Ovulacija in oploditevOvulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?