|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Diabetes-part 27
14.1.2005 14:00:42   
Alja1
Drage, cukrčke!

Ker še Medvedka ni "aktivna" sem nas jaz prestavila na prvo stran.

Sporočila bi vam rada, da sta Medvedki že doma :bravo:, da se počutita odlično :bravo: in da sta trenutno zelo zaposleni s cartanjem :bravo:
Ko bo kaj več časa, se nama bosta pa sigurno kaj javili, kaj ne Medvedka!?!

Kaj počnete ostale cukrčke :zmeden:

Naslednji teden pokličem Tomažičevo, da se zmeniva za kontrolo (preden štartam zares, bi šla rada še na eno merjenje GHbA1c. Držite pesti, ali pa fige, samo, da bo pomagalo) :)

Preden pridem v LJ, se bom javila, pa se mogoče dobimo na kakšni :kava:

Kaj pravite?

Pišite kaj, pazite na cukre in ...
... javite se!

Lep vikend!
Alja
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Diabetes-part 27
15.1.2005 17:56:13   
Kinokija
Ojla, cukrčke 9nebesa

Kake lepe novičke :bravo: Medvedka, uživaj z malo, ko boš pa imela čas, te pa lepo prosimo, da napišeš svojo porodno izkušnjo (je bil CR?), pa kako je mali ime? Vse, tolk sem firbčna. :ups:

Alja, držiiiiiiiiiiiiiiiiiiim pesti, upam, da boš še do konca tega leta že mamica.

No, khmmm, zdej pa še jezt. :ups:
Prišel je ta vseli dan, ko sem na clearbluju zagledala :modri: 9nebesa
Jop, bejbe, še ena sladka :nosecka: je med vami. Je komaj 4 dni po izostanku, tako da komaj verjamem, da je res, pa tooooooooooooolk me je strah, kaj gre še vse lohk narobe, da se kaj velik sploh ne upam veseliti.:zmeden: Sploh, ker je ratalo malo prekmalu oz. za novoletne praznike nisem bila kaj prida pridna, pa imam zdaj takoooo slabo vest (kdo je pa mislil, da bo ratalo v enem poskusu). Lahko katera kaj pove o tem? Aisha, Katja, need help!

Tejka, kdaj imaš rok?

Lep sladek pozdrav od M.

(odgovor članu Alja1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Diabetes-part 27
15.1.2005 18:24:20   
Anonimen
Kinokija, ti moram še tle čestitat:):):) Sem komej se zadržala, da nisem jaz napisala. Samo sme vedla, da hočeš sama poevdat:)

lp,:fis:

(odgovor članu Alja1)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   Diabetes-part 27
15.1.2005 21:48:47   
Ajsha
Zivjo!!

Sploh ne vem, komu naj prej cestitam - najbrz Medvedki!!! Skratka, bravo, punca. Ocitno si vse speljala kot je treba, le se vse detajle nam moras sporociti!! Pa da ne bos prvih slikc pozabila :)

Naslednje cestitke gredo Kinokiji - zdej si v 5 tednu, se 7 jih moras zdrzat, potem pa bos lahko brez strahu zacela uzivat. In naj ti bo v tolazbo, tudi jaz sem imela enkrat preden sem vedela, da sem :nosecka: cuker 22 - me je neka telovadba prevec utrudila. Rezultat pa poznas, tako da ne skrbi.

Potem pa se pozdravcke Alji - daj sporoci nam, kaksen je Hb1Ac, tako da bomo vedeli, da gres v akcijo ;)

Pa se lep pozdravcek Katji in Tejki.

Aja, nasa family je bila na smucanju, smo zelo uzivali in se nauzili visokogorskega zraka.

LP!

(odgovor članu Alja1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Diabetes-part 27
17.1.2005 8:45:36   
Alja1
Jutro, cukrčke!

Vidim, da ste aktivne na vseh področjih :bravo:
Ajsha na smučanju, Kinokija v postelji :sloncek:, :modri:, 9nebesa, Tejka se verjetno povsem posveča :nosecka: in je zdaj malo pozabila na nas, Medi je pa tako in tako zaposlena z vlogo mamice.

Katja, kaj pa ti :zmeden: Gužva v postelji ali v službi? Javi se kaj!

Vsekakor pa so te moje besede namenjene predvsem Kinokiji.

Torej: iskrene čestitke za :modri: in čim lepše cukre.

Kakšne vrednosti kaj dosegaš ob prvih tednih nosečnosti?
Si že v bolniški?
Si že obiskala gineka in diabetologa (Tomažičevo)?

Malo poročaj, da se tudi jaz počasi pripravim! Vsak nasvet bo dobrodošel in ti si trenutno najbolj "frišna", za dajanje prvih nasvetov!

Mrzel štajerski pozdravček!

Se tipkamo!
Alja

(odgovor članu Alja1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Diabetes-part 27
17.1.2005 16:39:12   
tejka24
Živjo!

Najprej bi rada čestitala Medvedki :duda: in pa seveda tudi Kinokiji :nosecka:. :bravo:

Res je, da se že nekaj časa nisem oglasila, vendar redno spremljam dogajanje na forumu, le da grem ponavadi bolj na hitro pogledat in si ne vzamem časa za kaj več.

Trenutno poskušam čim bolj skrbet za moje cukrčke. Sej še kar gre, sam se mi zdi, da mam prevečkrat nizke. Na zadnji kontroli sem imela HB 6,4%. Tolk nizkega še nikoli nisem imela. :)

Pa še eno vprašanje. Že en teden kličem v porodnišnico v Lj na številko za naročanje (so mi jo dali na centrali) pa je stalno zasedena in če slučajno ni, se oglasi pa odzivnik. Kako naj se naročim k dr. Sketljevi? Mogoče bi pa morala kar tja osebno.

Lep pozdrav vsem! :sloncek:

Tejka

(odgovor članu Alja1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Diabetes-part 27
17.1.2005 18:34:20   
Kinokija
Tejka24 zdaj imaš pa sotrpinko, še Alja kaj nardi, pa bomo tri (še rima se!)

Zanima me, kdaj si imela prvo kontrolo, kaj je kaj rekla Tomažičeva, a te ne naroči ona pri Sketljevi? Jaz imam 10.2. kontrolo prvo pri os.ginekologu, baje me bo ona naprej poslala.

Kake imaš kaj cukre po jedi??? Mene je prav groza tega četrtka, ko imam kontrolo pri Tomažičevi :( Pred nosečnostjo sem imela bleščeč Hb, sedaj sem daleč od tega. Kljub trudu mi skor vsak dan po jedi uide nad 10... :(( Po 90 minutah seveda takoj korigiram s Humalogom. nasplošno imam vsako jutro, ko se zbudim, višji cukr, kot dan poprej. Pred nosečnostjo zjutraj od 4,5 do5 sedaj okoli 6. Nč, bo treba orenk poprijeti (kako lohk sploh še bolj?)...

Lepe cukre vsem, Kinokija.

(odgovor članu Alja1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Diabetes-part 27
17.1.2005 20:16:23   
tejka24
Živjo!

Mene med nosečnostjo vodi kar zdravnica s pediatrične dr. Nataša Uršič-Bratina. Ko sem se z njo pogovarjala o nosečnosti, je rekla, da jih lahko ona nekaj na leto vodi. Sem se kar zanjo odločila, da mi ne bo treba sedaj zdravnika menjat.

Meni cukri zelo nagajajo po zajtrku. Itak pa non stop preračunavam te ogljikove hidrate (zaradi črpalke). A ti to tudi delaš?

Kinokija, a si ti imela vedno tako dobre cukre? Če ti je do sedaj uspevalo, mislim da ne boš imela problemov, ker med nosečnostjo itak še tolk več truda posvetimo tem cukrom.

lep pozdrav!

(odgovor članu Alja1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Diabetes-part 27
17.1.2005 21:00:01   
Kinokija
Jaz sem preračunava Oh od odpusta iz bolnice, to je ravno 1 leto nazaj. Do nosečnosti mi je uspevalo , navsezadnje je bil Hb1ac do nosečnosti 5,1 :bravo: sedaj pa kot da bi moj sladkor dobil eno svojo logiko, po jedi me je vedno strah pomerit, ker je od 8-10, pol pa korigiram. To traja že 14 dni.

Komaj čakam na četrtek, da pomerim Hb in da me Tomažičeva spuca. mogoče dobim črpalko? :love:

Upam, da se še oglasiš, da malo izmenjava nasvete. kdaj imaš rok? Pa prvi UZ?

(odgovor članu Alja1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Diabetes-part 27
18.1.2005 11:01:00   
tejka24
Živjo!

Jaz bi ti črpalko definitivno priporočala. Zdej pa imaš itak veliko šans, da jo dobiš.

Na prvem UZ sem že bila, ker sem imela mal rjavega izcedka (preveč sem okrog skakala) pa je G bolj preventivno preverila, če je vse OK.
In zaenkrat vse lepo kaže. Videt pa ni bilo še nič, sam eno majhno pikico. :)

Glede na zadnjo menstruacijo mi je G izračunala rok nekje okrog 20. avgusta. Meni se zdi, da je to mal hitro. Po moje bo začetek septembra. Kdaj imaš ti rok?

Včeraj sva z možijem šla hlače kupovat. Sem se že mal razširla in rabim širše :). Sem se pa ful hitro utrudla, sam ene dvojne sem pomerila pa sem imela vsega dovolj. A si ti tud sedaj dosti bolj utrujena?

Lep pozdravček vsem!

Tejka

(odgovor članu Alja1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Diabetes-part 27
18.1.2005 11:05:29   
Kinokija
Men je zdelo nekaj čudnega ravno po moji smrtni utrujenosti, ko sem prišla iz službe je bilo, kot da me je povozilo 5 šleparjev.
Jaz sem si sama zračunala rok in sicer nekje okoli 20.9., ZM pa 13.12.
V katerem tednu si ti točno, da je že hlače nove treba 8) Ježeš, jaz sem mislila imeti sedanje tja do 3.meseca...

Ti je kaj slabo?
Varuj svoje detece, se piševa!

LP Kinokija :nosecka:

(odgovor članu Alja1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Diabetes-part 27
19.1.2005 9:53:13   
tejka24
Živjo!

Moja ZM je bla 14.11., ravno 1 mesec pred tvojo :). Ko sem bla na UV je G glede na velikost izračunala, da naj bi bila noseča 6t in pol, tako da sem sedaj v 9. tednu.

Ja meni se že mal trebušček vidi. Sicer se mi zdi to kar hitro, moram pa še to povedat, da se je tudi moji mami ful hitro poznalo, tko da sem očitno to "podedovala" :). Se kar bojim kakšna bom na koncu :)-.

Slabo mi pa zaenkrat še ni. Le občasno se ne počutim najbolje, vendar nikoli ne bruham. Kaj pa ti?

Uživaj v :nosecka:!

LP, Tejka

(odgovor članu Alja1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?