Kinokija
|
Ojlaaaaa :rozica: Kaj zdej to? Aisha in Katja neki štrajkata :zmeden: Jaz imam čas 25.10., samo bi bilo dobro, da bi se čimprej fiksno zmenile, ker drugače se bom jaz zmenila kaj drugega. Alja, cukri? Hja, kaj naj rečem. Zadnje tedne sem imela itak čisto mimo cukre, mi je bilo kar nerodno. Čez dan obup, pomoje me je reševal nizek sladkor ponoči in zjutraj (od 4-5). Ker sem imela blazno veliko raznih požrtij, pa skoz je hodilo eno pecivo naokoli, sem konstantno letala na wc, preverila sladkor, ki je bil seveda po zaužitih nepričakovanih prigrizkih ponavadi okoli 10, vendar sem takoj korigirala z Humalogom. Očitno taka kratka obdobja visokega sladkorja nimajo posledic za Hb, ampak seveda to se ne prakticira več. Sedaj, ko je bolj mirno, pa zgleda moj dan pribl. tako. Zjutraj sladkor okoli 5, včasih 6. Opažam, da si bom mogla Lantus zvečer zvišati iz 9 na 10 enot, ker hočem vrednosti okoli 4,5. No, potem zajtrk, stehtam za cca. 50 g OH (mleko, jogurt, beli kruh :ups:, kak namaz/sir/salama za kar si dam 5 E, oz. odvisno od jutranjega sladkorja. V službi ne malicam, ker enostavno se mi ne da ubadat z cukrom/insulinom, pa še lačna nisem. Doma kosilo, ponavadi spet za okoli 50 OH. Jem razno razno, najraje pa solato-pečeno meso-kuhano zelenjavo, pa malo riža/krompirja. Tukaj si prvič po obroku pomerim cukr, če je 1,5 h po obroku pod 4,5, pojem še kaj za okoli 10 oh, če je pa nad 8, si dam še 1 E Humaloga (ali več, vendar je treba paziti na hipo). Pred večerjo ima ponavadi sladkor okoli 5-6, večerjam v 50 % primerih ne, ker khhmm...mi ne pašeeeeeeee :(( Ne vem, zakaj bi se silila z hrano, če mi ne paše in imam tako sladkr najbolje urejen, če ne jem zvečer. Večerjam že 10 let ne in tudi ne mislim. :hudicek: Potem pa ob 21 Lantus, spat grem z okoli 5-6, zbudim se z okoli 5-6. Na jutro mi narase največ za 1 mmol. Hip niti nimam veliko (1x na teden), večinoma zato, ker si v 4 urah brizgnem 2x Humalog, ker recimo po kosilu pojem na kakem obisku še kako pecivo/torto :ups: Pa teli grižljai tu in tam me nesejo. Grrrrrrr, usta si bo treba prelimat. Še dobro, da nimam črpalke, če ne, bi skoz pritiskala na knof.....:zmeden: Meni, pa ne me kregat, očitno bolj pašejo obroki z visokim glikemičnim indeksom, ki nahitro vzdigne sladkor, vendar tudi na hitro pade, pa je potem pol dneva mir, ne pa da se mi tista ajdova moka vleče čez celo dopoldne.:( Oprostite, če sem se razpisala, ampak si ful želim, da bi mogoč vsaj malo na en način pomagala Alji do pribl. urejenega sladkorja. Alja, sama najbolje veš, kako je tvoje telo. Najbolje, da fuuuuuuul pritisneš na Tomažičevo, pa da dobiš črpalko, kolikr hitro se da. Meni je rekel Medvešček, da če bi imela slabši Hb, bi mi zrihtal črpalko vsaj 2 meseca pred nosečnostjo (načrtovano), to pomeni Hb nad 9. Je klical po mobiju Tomažičko, pa je rekel, da imam okoli 5-6 Hb, pa je rekla, da je to nizko, tudi za črpalko med nosečnostjo baje zdej nimam šans.:((:zmeden::ups: LP K.
|