Medvedka
|
Hellou! Kinokija, te kar vidim... Žal tudi vidim, da si prav taka paničarka, kot sem bila jaz, če ne celo hujša... Join the club... :(( :(( :(( In pa še nekaj... Čeprav vsi pravijo, da naj nosečka bere čim več o nosečnosti, pa o porodu itd., ti rečem, da ni dobro preveč brati in vedeti. Namreč, kaj se zgodi... Prebereš v knjigi ali reviji, kaj je normalno za določen teden nosečnosti in potem kar naprej opazuješ ter poslušaš, če se kaj takega dogaja tudi pri tebi. In potem tega ne čutiš ali se ti vsaj zdi, da ne čutiš tako kot bi morala, pa je - en kup sekiranja! Veš, več ko veš, bolj se sekiraš. Nič ne rečem, kdaj je že dobro kaj prebrati, da veš kaj se s tabo in otrokom dogaja. Vidim pa, da si ravno taka paničarka, da predvidevam, da boš imela vse naštudirano, potem pa se boš sekirala, če se ti bo zdelo, da pri tebi ali otročičku ni tako. Tako sem se jaz sekirala kar naprej okrog brcanja - se mi je skoraj kar naprej zdelo, da premalo brca (prej sem se sekirala seveda, če bo UZ v redu, sem imela naštudirane velikosti otročička itd.), potem sem se sekirala pa še zaradi tistih obsegov glavice itd. Namesto, da bi me pregledi veselili, ker bom videla svojo pikico, sem se že vnaprej sekirala, ali bo še vse v redu, ali ne... Kakorkoli že, upam, da alergija čim hitreje mine in da greš na pregled, kjer bo vse v redu. K Sketljevi je mene prvič napotila kar Tomažičeva, in sicer kar direkt od njenega pregleda. Za bolj ziher, pa morda raje kar sama pokliči v porodnišnico in povej, da bi se rada naročila pri Sketljevi, ker imaš sladkorno in si noseča. Povej, kdaj imaš pregled pri Tomažičevi, da te bodo napisali na isti dan. Tejka, saj sem rekla, da sem si morala kar naprej spreminjati doze insulina, seveda tudi bazalne. V začetku nosečnosti morda nekoliko manj pogosto - morda so mi odmerki zdržali kake 4 dni (?), kasneje, pa se mi je pravzaprav ves čas nekaj spreminjalo. Sem si spreminjala doze (tudi bazalne) kar vsak drugi dan ali vsak dan. Profilov si nisem nikoli delala, je tudi Tomažičeva rekla, da to ne pride v poštev pri nosečnicah - je treba namreč normalno jesti. Sem pa malce prestavljala obroke, tako sem npr. kdaj večerjala že ob 18h (da so bili samo še bazalni že kmalu po 21.uri), drugič pa šele ob 21h (do 21h sem tako imela samo bazalne, pa sem videla, če je kaj treba spremeniti in kako), ali pa npr. zajtrk in kosilo enkrat prej, drugič kake 2-3 ure kasneje. Malico sem pa itak dostikrat kar izpustila. Na tak način sem si nekako pomagala, da sem ugotovila, kaj in kdaj moram kaj spremeniti. In pa še to, bazalne sem imela skoraj vsako uro drugačne, tako da sem si dnevnik napisala kar na računalnik, kjer sem imela vse razdeljeno na ure. Ajsha... Neža je izgleda bolj mirne sorte, kot je bila že v trebuhu. Kar dosti spi (vsaj zaenkrat), največkrat jo je treba celo za hranjenje zbuditi. Parkrat sva imela celo probleme, da sva jo zbudila, da sem ji lahko dala jesti. Na dojkah mi itak velikokrat kar zaspi. V začetku se ni najbolje redila (ni dosti mleka posesala), tako da sem bila precej živčna. POtem sem se pa odločila (čeprav babica ni bila ravno navdušena), da imam tega dovolj in sem si začela mleko črpati ter ga dajati Neži kar po stekelenički. To ji je bilo pa bolj všeč, ker je kar samo teklo. Tako se je dosti bolje redila in zdaj poskušamo spet večkrat z dojenjem. Upam, da se ji bo kmalu ljubilo malce bolj sesati, da bomo lahko črpalko popolnoma odpisali. Alja in Katja, kje tičita? Upam, da sta v redu. Vsem želim lepe cukre, pa srečno! Medvedka
|