|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Diabetes- part 31
6.2.2005 19:54:19   
Kinokija
Ojla, ta sladke kompanjonke!
Najprej ideja (če se kateri ne bo dalo brati do konca)- kaj pravite na kako :kava: v Koloseju čez kake 10-14 dni? Jaz vas že tkoooooooooo dolg nisem videla. Upam, da boste vse, tudi tejka24, za medi je edino mogoče pričakovati, da bo previjala Nežo.

Jaz nič novega, razen ene blesave alergije na ne vem kaj, ki sem jo fasala v petek. Jedla sem ananas, mandarine in kivi, pa banano, ponoči pa dobila take mehurje po celem telesu, sem se kar jokat začela, tko me je srbelo in še grozno za viditi (seveda je v knjigi nosečnost pisalo, da če nosečnico veliko srbi, da ima lahko ono bolezen jeter, jaz potem še huje :(( ... No, zjutraj k dr. ki je ugotovila alergijo na nekaj, tablet pa nisem dobila, ker jih ne smem, ker sem :nosecka: edino v primeru življenske ogroženosti in resne dušitve dobim injekcijo, vendar potem ne vedo, kaj bo z :duda: No, sedaj si dajem obkladke po celem telesu, od A do Ž sem prebrala vse knjige, kar jih imam doma, vključno z tel. imenikom (imena za bejbija!) in če ne bodo nehali teli mehurji, me bo zvrtelo. Jem sedaj samo prepečenec in bebe čaj, ker si nič druzga ne upam, ker ne vem, kaj mi je povrzočilo tako hudo reakcijo. No, sem se izkašljala.
Skrbi me, kaj je z :duda: .
Mi lahko poveste kakko telefonko od dr. Sketelj, kam naj se obrnem, da me bo vzela pod svoje okrilje. Bila sem že pri svoji G, ki me je pregledala, napisala napotnico, sedaj naj pa se sama rihtam naprej. Res, ful prosim kako info glede naše dr. P.

Medi, kako kaj Neža? Se ti je življenje spremenilo, kaj ne?

tejka24, kak okaj ti? kaj slabo? meni je bilo do alergije, sedaj pa mi ni več, pa kr neki paničarim, da je kaj narobe s bejbijem, ker mi ni več slabo pa take. ....Se pozna, da nič ne spim, pol pa fantaziram.:zmeden2:

Alja, kako kaj cukri, kdaj imaš kaj kontrolo?

Lp M.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Diabetes- part 31
7.2.2005 11:09:42   
Medvedka
Hellou!

Kinokija, te kar vidim... Žal tudi vidim, da si prav taka paničarka, kot sem bila jaz, če ne celo hujša... Join the club... :(( :(( :((
In pa še nekaj... Čeprav vsi pravijo, da naj nosečka bere čim več o nosečnosti, pa o porodu itd., ti rečem, da ni dobro preveč brati in vedeti. Namreč, kaj se zgodi... Prebereš v knjigi ali reviji, kaj je normalno za določen teden nosečnosti in potem kar naprej opazuješ ter poslušaš, če se kaj takega dogaja tudi pri tebi. In potem tega ne čutiš ali se ti vsaj zdi, da ne čutiš tako kot bi morala, pa je - en kup sekiranja! Veš, več ko veš, bolj se sekiraš. Nič ne rečem, kdaj je že dobro kaj prebrati, da veš kaj se s tabo in otrokom dogaja. Vidim pa, da si ravno taka paničarka, da predvidevam, da boš imela vse naštudirano, potem pa se boš sekirala, če se ti bo zdelo, da pri tebi ali otročičku ni tako. Tako sem se jaz sekirala kar naprej okrog brcanja - se mi je skoraj kar naprej zdelo, da premalo brca (prej sem se sekirala seveda, če bo UZ v redu, sem imela naštudirane velikosti otročička itd.), potem sem se sekirala pa še zaradi tistih obsegov glavice itd. Namesto, da bi me pregledi veselili, ker bom videla svojo pikico, sem se že vnaprej sekirala, ali bo še vse v redu, ali ne...
Kakorkoli že, upam, da alergija čim hitreje mine in da greš na pregled, kjer bo vse v redu.
K Sketljevi je mene prvič napotila kar Tomažičeva, in sicer kar direkt od njenega pregleda. Za bolj ziher, pa morda raje kar sama pokliči v porodnišnico in povej, da bi se rada naročila pri Sketljevi, ker imaš sladkorno in si noseča. Povej, kdaj imaš pregled pri Tomažičevi, da te bodo napisali na isti dan.

Tejka, saj sem rekla, da sem si morala kar naprej spreminjati doze insulina, seveda tudi bazalne. V začetku nosečnosti morda nekoliko manj pogosto - morda so mi odmerki zdržali kake 4 dni (?), kasneje, pa se mi je pravzaprav ves čas nekaj spreminjalo. Sem si spreminjala doze (tudi bazalne) kar vsak drugi dan ali vsak dan. Profilov si nisem nikoli delala, je tudi Tomažičeva rekla, da to ne pride v poštev pri nosečnicah - je treba namreč normalno jesti. Sem pa malce prestavljala obroke, tako sem npr. kdaj večerjala že ob 18h (da so bili samo še bazalni že kmalu po 21.uri), drugič pa šele ob 21h (do 21h sem tako imela samo bazalne, pa sem videla, če je kaj treba spremeniti in kako), ali pa npr. zajtrk in kosilo enkrat prej, drugič kake 2-3 ure kasneje. Malico sem pa itak dostikrat kar izpustila. Na tak način sem si nekako pomagala, da sem ugotovila, kaj in kdaj moram kaj spremeniti.
In pa še to, bazalne sem imela skoraj vsako uro drugačne, tako da sem si dnevnik napisala kar na računalnik, kjer sem imela vse razdeljeno na ure.

Ajsha...
Neža je izgleda bolj mirne sorte, kot je bila že v trebuhu. Kar dosti spi (vsaj zaenkrat), največkrat jo je treba celo za hranjenje zbuditi. Parkrat sva imela celo probleme, da sva jo zbudila, da sem ji lahko dala jesti. Na dojkah mi itak velikokrat kar zaspi.
V začetku se ni najbolje redila (ni dosti mleka posesala), tako da sem bila precej živčna. POtem sem se pa odločila (čeprav babica ni bila ravno navdušena), da imam tega dovolj in sem si začela mleko črpati ter ga dajati Neži kar po stekelenički. To ji je bilo pa bolj všeč, ker je kar samo teklo. Tako se je dosti bolje redila in zdaj poskušamo spet večkrat z dojenjem. Upam, da se ji bo kmalu ljubilo malce bolj sesati, da bomo lahko črpalko popolnoma odpisali.

Alja in Katja, kje tičita? Upam, da sta v redu.

Vsem želim lepe cukre, pa srečno!

Medvedka

(odgovor članu Kinokija)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Diabetes- part 31
7.2.2005 17:37:49   
Ajsha
Zivjo!

Kinokija - si pa kar smeska :) , takole ko te berem. Ampak je vsekakor neodgovorno od mene da se zabavam na tuj racun, ampak vseeno. Vsekakor sem prepricana, da je na svetu se precej zabavnejsega od praskanja mehurjev ampak naj ti v tolazbo povem, da sem tudi jaz imela enkrat tako zadevo med nosecnostjo - ocitno se prag za alergenost dolocenega zivila pac zvisa in se nam spustijo fleki. Jaz bi najbrz na tvojem mestu obdolzila ananas

Kar se tice dr. P je najbolje tako, da te kar Tomaziceva poslje tja - brez klicanja ipd. Gres pac tja in reces, da te je Tomaziceva poslala, ker si noseca in diabeticarka. Svetujem ti, da se tja odpravis okrog 12 in ne prej, ker bos itak u iber cakala :)

Torej si ze bila pri G in na UZ videla pikico? Kdaj imas sedaj uradni rok?

Medvedka - ti pa si ena velika srecka. Moje dete na zacetku ni bilo navduseno nad spanjem in ni bilo sans, da bi kdaj prespala kaksen obrok in se slabo redila :zmeden:. Ampak tudi jaz ti svetujem, da cimprej opustis hranjenje s steklenicko, ker je kasneje obcutno boljse, da dete sesa pri tebi in jo enostavno "priklopis", ko je cas za to. Saj prve posvetovalnice se niste imeli, kajne? Bos povedala, kako je bilo?

Skratka, jaz moram sibat, moje dete se je odlocilo, da bo jedlo in ker ima ze goste obroke (Skoda - meni je bilo bolj fino dojit!!!) moram it kuhat :(

LP vsem in se se tipkamo!!

Aja, jaz sem definitivno ZA :kava: , samo povejte KDAJ.

(odgovor članu Kinokija)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Diabetes- part 31
9.2.2005 8:17:17   
Alja1
Dobro jutro, cukrčke!

Pa da se še jaz pofočkam :bravo:

Da ne boste mislile, da sem čisto pozabila na vas. Berem vas redno, samo časa nimam, da bi kaj napisala.
Bliža se zaključni račun in v računovodstvu bomo še nekaj časa bulili samo v cifre 8), da bo ja vse štimalo :bravo:, preden se podamo v novo leto.

Kinokija, upam da bo tvoja alergija čimprej izginila in da boš začela v :nosecka: maksimalno uživat, tako kot se za blaženo stanje spodobi!
Kako pa kaj cukri? Si že priklopljena na črpalko? Kako so tvojo skoraj 2 letno odsotnost sprejeli v službi?

Ajsha in Medi uživajata s svojima babnicama, Tejka in Kinokija, vidve uživajta ob naraščanju vajinih bušijev, Katja, ti pa, če nas še bereš, uživaj s svojim Markom in javi se kaj!

LP vsem :rozica:!
Alja

P.S.
Verjetno grem naslednji teden v LJ in če ste za se lahko dobimo na :kava:
Bom še sporočila, kdaj in če pridem!

(odgovor članu Kinokija)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Diabetes- part 31
9.2.2005 8:19:24   
Alja1
Punce, se opravičujem!

Mojemu računalniku se je "sfuzlalo" :(

Najprej me ni hotel vpistai, zdaj pa imate moje sporočilo objavljeno kar 3x!

Sicer pa ...

... bolje 3x kot nikoli! :)-

LP
A.

(odgovor članu Kinokija)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Diabetes- part 31
10.2.2005 19:45:56   
tejka24
Živjo!

Še jaz se oglašam :). Kako ste kaj?

Jaz sem zaenkrat kar v redu. Slab mi nic ni in verjetno mi tudi ne bo. Saj so ponavadi slabosti le v prvih treh mesecih?

Za :kava: sem takoj na volji :). Bi blo zlo fajn, da bi se še v "živo" mal pomenle.

Kinokija, upam da si že OK.

Lep pozdravček vsem!

Tejka

(odgovor članu Kinokija)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Dvojčka, ki sta rojena v drugem letu
Mlada mamica je rodila dvojčka, a brat in sestra ne bosta praznovala rojstnih dni na isti dan, pa tudi ne na isto leto!
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?