|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Diabetes- part 29
24.1.2005 17:39:46   
Kinokija
Uff, že kar 29-tko tolčemo.
Medvedka, super, da si se javila. Upam, da nam boš mogoče izdala ime nove princeske, pa malo informacij od poroda, pa če je bolelo :ups: pa kaj bi spremenila, če bi šla jutri še enkrat čez. Vsako informacijo kar požiram, pač, sedaj me to vse blazno zanima.

Danes sem bila zopet pri Tomažičevi, podkrepljena z vašimi vzpodbudami sem ji obrazložila, da jaz orbitrekala bom še, da tud v kake hribe kanim iti. Sedaj imam še malo povečano dozo Insulatarda, ker imam cukre nekam visoke. Blazno sem bila navajena na Lantus in ga pogrešam z dušo in srcem. Do petka se moram odločiti, če želim črpalko, ter katero (ali minimed ali dextor (neki podobnega). Baje moraš pri minimedu nekaj prečrpavat, pa da je to neprijetno. V glavnem, ne vem, ali jo čem si omislit ali ne. Sedaj imam kar velike težave s sladkorji, še ta insulatard mi kravžlja živce, ampak upam, da se bo telo navadilo drugega razporeda. Je kar obveznost, to s seboj vlačit, petek in svetek. Tejka24, katero imaš ti?

Bolniška, hja, jutri ali v sredo grem obelodanit novico šefu, kateri bo blazno vesel. Raje bi se kar prežarčila čez to, samo ne bo šlo...Pa rečte, da moškim ni bolje, aaaa?

Ostanite sladke po srcu, M.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Diabetes- part 29
25.1.2005 9:22:01   
tejka24
Živjo!

Jaz grem pa danes na pregled k dr. Prasici :). Še dve uri me ločita od prijetnega srečanja. Me kar malo stiska, še posebej sedaj ko sem prebrala vaše stare debate.

Jaz imam črpalko MiniMed 508. Sem zlo zadovoljna z njo, je pa tudi res, da ostalih niti ne poznam. Glede prečrpavanja... ne vem točno kaj misliš s tem. Vsakič ko menjam set (na 3 dni) pustim, da mi gre 5 enot skozi, da gre ven ves zrak. Ja pa po odklopi je trebu tud malo inzulina skozi spustit, da ne pride kaj zraka vmes. Je pa zdej tudi novejša verzija na tržišču, ki ima tudi programček za preračunavanje enot insulina glede na ogljikove hidrate. Zanimiva zadevca.
Ko sem bla na zadnjem predavanju za sladkorne bolnike (v okviru pediatrične), so povedli, da bodo dobili dve črpalki (za testiranje), ki ti tudi stalno cuker merita. Ko bo taka na voljo v Sloveniji, si jo bom, če bo le mogoče, poskušala zrihtat.

Lep pozdrav!
Tejka

(odgovor članu Kinokija)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Diabetes- part 29
25.1.2005 10:37:49   
Ajsha
Hojla!

Kinokija - pa se res moraš odločiti za črpalko? Misliš, da ni bolje brez? Vsaj kakor jaz sebe poznam, mislim, da bi se težje kar čez noč navadila na črpalko kot pa da si nonstop merim cukre. No saj bi se navadila, ampak je že sama nosečnost obremenitev - pa če sem čisto iskrena - da grem eksperimentirat s tem med nosečnostjo - no thanks. Ne bi rada bila bodisi v kakšnih hudih hipah ali pa z vrtoglavimi cukri - niti za eksperiment ne.

In medvedka - dej nam no povej kakšen je bil porod pa kako je mali miški ime pa koliko je bila velika ipd. - če ti je to neprijetno pisat direkt na forum, nam pa napiši na privat. Jaz se pridružujem Kinokijini radovednosti - ona si pač želi vedeti za vnaprej, jaz bi si pa želela potegniti kakšno vzporednico s tabo in tvojim porodom.

Vsem ostalim pa eno :rozica: za vzpodbudo in pozdrav! Pa še kakšna :kava: nas čaka a ne??

(odgovor članu Kinokija)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Diabetes- part 29
25.1.2005 12:55:37   
Alja1
Pa da se še jaz pofočkam :bravo:

Kinokija, tudi jaz mislim, da bi ob tako lepih cukrih, ki jih dosegaš, odklonila črpalko.

Tudi sama nisem za to, da bi jo dobila šele med nosečnostjo oz. ob zanositvi, ker vsaka stvar pač zahteva svoj čas, tako da me je že zdaj groza, kako se bom ob nosečnosti ukvarjala še z novim načinom zdravljenja, ki pa mi BTW mogoče sploh ne bo odgovarjal :zmeden:

In prav to je razlog, da tako navijam za "svojo" pumpo že pred zanositvijo.

Kaj pa če bi midve malo skompenzirali, pa bi ti Kinokija vzela pumpo zame? :)-

Vsekakor se boš morala sama odločit kako in kaj. Je pa res, da je v črpalki samo kratko delujoči inzulin, ki pa ni nujno, da ti bo odgovarjal (če imaš že težave s prehodom iz Lantusa na Insulatard). Kaj pa pravi Tomažičeva? Ti črpalko svetuje ali ne? Imaš pogoste hipe? Do kakšnih višav ti pa uidejo sladkorji?

Tejka, omenila si novo črpalko! Imaš še kaj več informacij o njenem delovanju ali pa kakšen link, da bi si lahko to zadevco bolje pogledale?

Pazite nase in na svoje :duda:

Pozdravček vsem! :love:

(odgovor članu Kinokija)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Diabetes- part 29
25.1.2005 13:36:59   
Kinokija
Hvala drage moje za nasvete, zlate ste, komaj čakam, da se kaj srečamo, kaj ne?
Alja, cukri so tako-tako, res, ko sem zanosila, se je moj sistem porušil. Sedaj imam 1 dan višje doze Insulatarda, pa bomo videli čez par dni, kako in kaj. Cukri mi sedaj po jedi uidejo tudi na 10 mmol :ups: ampak očitno res zaradi tega, ker imam pač drugačne potrebe po insulinu. Ugotovila sem, da če je prej za žemljo in jogurt zadostovalo 5 E Humaloga, sedaj za to rabim 7 E Humaloga. Res, ful občutljivo je vse skupaj. Na tešče ti kakih realnih rezultatov ne morem dajati, imam okoli 6-7 mmol, ampak to šele 5 dni, odkar se navajam na Insulatard, upam, da bo čez kak teden zjutraj vrednost okoli 4-5.
Za črpalko RES ne vem, kaj naj. Če bi vsaj še cukr merila, ampak takih baje ni, vsaj kar imam jaz možnost. Menim, da bi Tomažičeva ostala pri meni na penih, ampak pravi, da mi pač črplaka pripada in da mi je ne misle braniti, naj se sama odločim. Jaz pa- če bi imela take cukre kot pred zanositvijo, najbrž ne bi vzela. Ker pa imam sedaj v bistvu najslabše cukre, odkar imam sladkorno, sem pač mislila, da bi to pomagalo. Pa še en plus je- potem, ko imaš otroka, je pač lažje si dozirati Humalog, kot nekaj s peni v eni roki in cmeravo kepo v drugi. Ajsha, izkušnje?
Aja, še en minus črpalke, občutek imam, da bi se ful zredila....ker lahko samo pritiskaš in ješ...
Torej, bom videla do petka, če cukri ne bodo boljši, bom šla po črplako, če pa mi bo ratalo najti ravnotežje s tem idiotskim Insulatardom, ki ga BTW dajem samo ob 1 h ponoči, ker baje nosečnice nimajo potrebe po bazalnem insulinu proti večeru...

Malo zmedeno, upam, da ste kaj razbrali. Alja, če bi se dalo, bi jaz takoj vzela črpalko zate.

Medi, kako je zdaj, kake so tvoje izkušnje s črpalko?

LP M.

(odgovor članu Kinokija)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Diabetes- part 29
26.1.2005 10:57:47   
Ajsha
Hojla Kinokija!

Po mojem je tale tvoja zmeda na papirju videti hujsa, kot pa je v resnici :)

Stvar je v nacelu cisto preprosta - sedaj si noseca in moras na novo dobiti svoho insulinsko shemo, ker je tvoje telo pac v drugacnem hormonskem stanju, kot pa je bilo prej. Novo shemo pa lahko dobis izkljucno tako, da si veliiiiiiko meris sladkor in ugotovis, katera je prava doza zate. Jaz sem med nosecnostjo rabila skoraj 50 % vec insulina kot prej. Skratka, to si si sama najboljsi zdravnik. In da si dajes Insulatard samo 1x dnevno (nocno)???? HM. No, Tomaziceva sicer ima svoje znanje (in ideje) ampak tale je pa huda. Kot sem ze napisala enkrat - jaz se nisem strinjala z njo, pa ni bilo nic narobe - se sama je rekla, da v bistvu jaz sebe in svojo bolezen bolje poznam kot ona in da ce mi ustreza, naj kar furam po svoje. Je pa res, da je pri vsakemu drugace.

Kar se pa tice deroce kepe - kepa se bo drla, pa ce se ti spikas al pa ne - cas zase in za merjenje sladkorja in dajanje insulina ter preprecevanje hip moras imeti. Brezpogojno.

No, dej se kaj napisi, upam, da bomo imele vse tasladke kaksen pameten nasvet zate. Moje je v koncni fazi samo veliiiiiiiko merjenja.

LP!!

(odgovor članu Kinokija)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Diabetes- part 29
26.1.2005 16:01:43   
tejka24
Živjo!

Včeraj sem imela prvi pregled pri dr. Sketljevi. Niti ni bilo tako slabo, če ne upoštevam to, da sem čakala skoraj 3 ure. Edino kar mi je malo zatežilo je to, da ne morem biti vodena na pediatrični. Mi je rekla, da tam niso dovolj usposobljeni. Tko da se sedaj tudi jaz selim k dr. Tomažičevi. Sej je verjetno zlo fajn, ampak jaz sem vseeno upala, da bom lahko ostala pri dr. Uršič-Bratina.

Včeraj sem spet bla na UZ:):):). Zdej je mala pikica dosti večja kot zadnjič, pa srček sem tud vidla :).

26.2. imam datum za PDC. A je sploh smiselno, da gre moj mož z mano?

O novi črpalki, ki tudi cukre meri, tud jaz ne vem veliko. Nekaj sem sicer našla na strani od MiniMed-a (http://www.minimed.com). Je pa zadeva še v fazi nastajanja.

Lep pozdravček vsem!
Tejka

(odgovor članu Kinokija)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Diabetes- part 29
26.1.2005 16:43:22   
Ajsha
Zivjo!

Ne, nima smisla da gre tvoj moz s tabo, ker si tam od 8h do 15h. Tam ni obiskov, tako da si z njim ne mores nic pomagat :(

Kdaj imas pa rok, Tejka?

LP!

(odgovor članu Kinokija)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Dvojčka, ki sta rojena v drugem letu
Mlada mamica je rodila dvojčka, a brat in sestra ne bosta praznovala rojstnih dni na isti dan, pa tudi ne na isto leto!

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......