|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Depresija v nosečnosti
31.1.2006 18:53:51   
Anonimen
Pozdravljene,
mene pa zanima, če je še katera imela tak grozen, depresiven občutek v nosečnosti? Otrok je bil načrtovan in se ga oba zelo veseliva, samo kaj, ko imam jaz občasno take popadke, da me je samo sebe strah. Sprašujem se zakaj sem sploh noseča, ker itak ne bom zmogla, ker sem nesposobna, strah me je otroka in vseh obveznosti, ki jih prinaša s sabo. To me prav ubija, ko se nekoliko spravim k sebi, me je pa tako strah kaj čuti moja bebica. Mnogokrat jokam, ko se zalotim kaj razmišljam in, ko me bebica brca mi je tako hudo, ker si sploh dovolim take grde misli.
Se je pa to začelo v 19. tednu.user posted image user posted image user posted image user posted image
Morala sem se nekomu spovedat, ker bi non stop samo user posted image user posted image user posted image user posted image .
Tiste, ki približno veste, kaj prestajam, prosim za kakšen nasvet.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Depresija v nosečnosti
31.1.2006 19:05:43   
MarijaPo
Hudo mi je zate.
Tudi jaz imam vcasih cudne obcutke, kot da si sploh ne bi zelela tega otrocicka.
To je napacno misljenje in ne smes dopustit, da prevlada. Vsi ti strahovi so nepotrebni in te samo morijo, tako da jih moras nekako zatreti.

Upam, da bos premagala vse to in da bos vesela mamica lepega otroka. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
31.1.2006 19:51:44   
bskrle
Povej svoji splošni zdravnici, to je razlog za obisk zdravnika.
To sem storila jaz, potem sva z zdravnico naredili načrt.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
31.1.2006 20:34:22   
dory
O ja se se dobro spomnim...mela sem take napade, da je blo kar groza...pet minut dobre volje in nepopisne srece se je takoj sprevrglo v jok, sovrastvo, negativne misli...pri meni je blo malcek drugace, saj je bila situacija malo drugacna....da nisem obupala in se predala depresiji me je vodilo to, da sem bila sama in sama primorana poskrbeti za vse...to me je resilo...

Pojdi v naravo,na dolg sprehod, na kavo k prijateljici....in zavedaj se, biti mama je nekaj najlepsega kar se ti v zivljenju lahko zgodi!

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
31.1.2006 21:14:08   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
31.1.2006 21:43:17   
AishaM
Tudi sama poznam takšna občutja. Prvo kar mi je pomagalo je to, da sem se zavedala, da je to povsem normalen pojav v času nosečnosti. Če to sprejmeš, potem svoja občutja enostavno opazuješ in jih sprejemaš ter se zaradi tega ne obsojaš. Dobra metoda je lahko pisanje dnevnika - pisanje svojih občutij, ki jih tako lahko izliješ na papir. Zagotovo je tudi pogovor dober način soočanja s tem, vendar je odvisno, če imaš takšno osebo, ki ji lahko to popolnoma zaupaš.

In zavedaj se, da boš krasna mama (globoko v sebi to že tako veš, a ne?). To tudi dete čuti in veuser posted image . Zagotovo!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
31.1.2006 21:58:12   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
31.1.2006 23:38:04   
KODA
Midva sva se za taprvega matrala 3 leta.Ko pa sem zanosila,me je v prvem tromesečju obhajal dvom,ali bom jaz to zmogla?Psiha dela svoje.Me je kar malo vest zapekla,ko sem začutila prve brce.

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 8
1.2.2006 8:26:58   
Scarlet
Ženske...dvomi niso isto kot depresija. Zato ti svetujem, da obiščeš splošnega zdravnika. Kasneje se velikokrat pojavi še poporodna depresija, ki jo je potrebno zdraviti!
Se pa to dogaja tudi drugim!

< Sporočilo je popravil Scarlet -- 1.2.2006 8:28:54 >

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
1.2.2006 8:47:44   
Barbs
Absolutno se strinjam s Scarlet in bskrle. Do neke mere je seveda spremenljivo počutje v nosečnosti normalno, ni ga pa za spregledat. Če punca pravi, da  se je ti to dogaja redno, potem je prav, da je pozorna. Gre vendar zanjo. Ogromno je že to, da se tega stanja zaveda in da razmišlja, kaj in kako. Nekateri si sploh ne upajo priznati, da je karkoli narobe, le tako grozno nesrečni so.... to pa vodi dalje.

Anonimna, veliko si naredila že s tem, da si povedala. Povej to še komu. Partnerju, mami, prijateljici - ni pomembno komu. Govori, kako se počutiš. Povej to svojemu G v posvetovalnici. Prepričana sem, da boš že s tem ogromno naredila zase. Če pa te bo še vedno strah, kaj in kako, ti bodo pa zdravniki znali pomagati. Živimo v svetu, kjer je depresija prav tako "normalna"  kot gripa. Vsaj naj bi bila. Kdor ne razmišlja tako,  si zakriva oči. Biti depresiven ne pomeni biti " zmešan" . Tudi v nosečnosti obstajajo zdravila, ki ti pomagajo prebroditi to - z veliko manj škode, kot bi si jo sicer delala, če ne bi ničesar ukrenila.

Ne vem, kako "hudo" je s tabo, morda niti sama ne znaš presoditi, ker se ti to pač še ni dogajalo. Morda pa te moti kaj v tvojem okolju. Morda s partnerjem ni vse vredu. Morda finance, služba... Najprej poskušaj odkriti, če je karkoli od tega - ker boš mamica vse takšne in podobne težave še bolj odmevajo v zavesti in tudi podzavesti, strah pred prihodnostjo je večji... 

Naj te potolažim - ogromno ljudi "trpi" za tem, le redki pa so tako močni in odgovorni, da si to priznajo  in si tudi želijo pomagati. Če želiš, me kontaktiraj na pm; poznam kar nekaj  učinkovitih "prijemov" za to zadevo. Če želiš ostati anonimna, pa ti bo prav tako in morda še bolje znal pomagati tvoj G , ali pa osebni zdravnik.

Nič hudega ti ne bo, ker siuser posted image user posted image user posted image

user posted image

< Sporočilo je popravil Barbs -- 1.2.2006 8:52:45 >

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu Scarlet)
Neposredna povezava do sporočila: 10
1.2.2006 9:29:16   
Anonimen
Strah pred neznanim.Dvomo,če boš vse to zmogla.Strah,
da se bo tvoje življenje od rojstva naprej čisto zasukalo,ubralo novo
pot.Dvomi,če boš sposobna vse to sprejeti.Nič več ne bo,tako,kot je
bilo do sedaj.So to vprašanja,ki se ti pletejo po glavi?
Pogovarjaj se čim več z nekom,ki ti je blizu.Prijateljico,z nekom,ki že ima izkušnje,ki ima družino.Ali pa tu na forumu,če ti je lažje.
Verjami mi,da je mariskatero mlado,bodočo mamico zagrabila
taka panika.Sedaj otročka še nimaš materjalno ob sebi,ko pa
ga boš dobila v naročje in spoznala,da je tisto majceno
bitje,ki si mu poklonila življenje,čisto odvisno od tebe,se bodo dvomi
razblinili.Če pa ti ne pomaga pogovor z prijatelji,pa poskusi
kje z kakšno osebo,ki je strokovno podkovana.
Brez veze se je mučit vse te mesece z vprašanji na katere ne najdeš v sebi odgovora.

Pa srečno bodoča mamica...na poti je tvoj največji zaklad življenja.

(odgovor članu Barbs)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?