Anonimen
|
Draga anonimna, kako predobro te razumem!!! Lani sem bila sama na tem, kot ti - z razliko, da jaz nisem imela 54 kg, ampak skoraj 40 kg več. Pred 2. nosečnostjo je moj mož dobil orbitrek. Vsak dan sem zjutraj pridno telovadla na njem, sicer ne ravno skupaj 1 uro, ampak čez dan pa je naneslo tudi po več kot uro in pol telovadbe. Zjutraj sem vstajala prej, kot običajno, da bi šla telovadit vsaj za 5 minut na orbitrek... Postajala sem vedno bolj in bolj samozavestna, tudi pri kg se je začenjalo poznati. Potem pa vesela novica - nosečnost. Zelo zelo zaželjena. Tako kot ti, sem še bolj pazila na gibanje (veliko gibanja) in na zdravo prehrano (pred tem sem se prijavila na CINDI program za hujšanje in sem tudi upala, da bom čimprej začela s tem). Vse do tistega dneva, ko sem sicer v zgodnji nosečnosti šla na orbitrek... Tekla sem, pulza sem si nabila preko 160, začelo se mi je vrtet, začutila sem, da bom omedlela, zato sem se ulegla na postejo. Trenutek za tem pa krč v maternici, ki ni in ni popustil približno eno uro ne. Naslednje jutro se je kri kar ulila iz mene, šlo je za SS. Ni ga bilo zdravnika, ki bi me lahko potolažil, četudi so mi rekli, da orbitrek in telesna vadba ne more povzročiti ss, vem, čutim, da sem bila jaz kriva in moja obsesija s tem, da se ne bom zredila. Dalo mi je misliti, res misliti. Sedaj sem tretjič noseča, teža pred nosečnostjo je bila enaka, kot lani pred ss. Do sedaj sem se zredila za 10 kg, do konca imam še dober mesec. Orbitrek sem opustila, raje vem, da bo z otrokom vse ok, kot pa da še paničarim zaradi svoje teže. Je pa res, da se trudim čim bolj zdravo prehranjevat, ampak tudi to včasih ne gre. In verjemi, vsaka opazka, ki jo kdaj kdo namerno ali nenamerno reče o moji teži, zaboli. Pa četudi me na to opomni moja mami. Anonimna, verjemi, če si se do sedaj zredila za 2 kg, je to še ok. Do 4. meseca sem se tudi sama toliko zredila. Za veliko rit se pa ne jezi... pač nosiš otroka bolj zadaj... pomisli, da bo vsa maščoba, ki si jo boš nabrala tekom nosečnosti po nosečnosti šla dol. Brez skrbi.
|