|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Depresija...
6.3.2008 9:45:50   
Anonimen
Verjetno se boste nekatere ki imate ravno nasprotne težave mislile, da sem zdrava za psihiatra (mogoče bi mi pa res znal pomagati??!!!) pa vseeno... 

Pred prvo user posted image -pred 6 leti - sem imela 60 kg, se zredila na 82kg, potem pa bila vedno bolj kot ne debelušna. Potem pa sem si  "poštimala"  življenje in v njem res uživala, se prenehala ubadati s kg - zadnja tri  leta sem jih imela 54-55kg. Vendar tudi tedaj nisem bila ravno zadovoljna sama s sabo, vedno sem se videla debelo! Moj user posted image  mi je vedno rekel, naj se že neham smilit sama sebi ker sem čisto okej. Ja, v njegovih očeh in v očeh prijateljic, v mojih ne..

Torej, veste kako se počutim zdaj! Jezna vsako jutro sama nase, ker vsak dan eno uro telovadim, zvečer grem na sprehod, pazim da se ne nažiram po nepotrebnem, pazim da ne jem sladkarij (razen takrat ko sem jim res ne morem upreti) pa gredo kg vseeno gor, hlač ne spravim več na rit (aja, sem začetek 4.meseca, zredila sem se že za 2kg) in se enostavno ne morem sprijaznit s tem, da sem oz.bom spet debeluška!
In ne razumem nekaterih mojih kolegic, ki sploh niso noseče pa so bolj buckaste kot jaz, kako so lahko samozavestne in dobre volje???
Vem, da bi marsikatera dala vse, samo da bi lahko zanosila (pa tudi sama sem imela probleme ker nisem mogla) in vem, da se ne bi niti slučajno sekirale zaradi debelih riti, ampak jaz se ne morem sprijaznit s tem niti se ne morem tolažiti s tem...in vsak dan je slabše...vsak dan sem v globji depresiji, in ne vidim izhoda ven..
...mogoče me katera razume, kako mi je, in mogoče mi katera lahko pomaga??? 

Hvala vam... in upam, da me razumete....user posted image  

< Sporočilo je popravil Teni RR -- 6.3.2008 15:21:45 >
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: DEPRESIJA...
6.3.2008 9:52:33   
aleksandra silvija
4.meseca, zredila sem se že za 2kg) in se enostavno ne morem sprijaznit s tem, da sem oz.bom spet debeluška!

Očitno te je zelooo strah vsakega pridobljenega kg.
Ampak poglej dejstva. Vem, težko, pa vseeno!

Koliko kg pridobiš v nosečnosti na račun povečanja količine krvi v telesu, posteljice, otročka, zastoja vode,....
Poskusi si vtreti v glavo, da je 12, 13, 14 kg NORMALNO IN ZAŽELJENO!!!!
To niso kg, ki se bi jih po porodu težko znebila.
Nikakor!

Ti pa si pridobila komaj 2 kg.
Bi želela, da je prirastek 0? Nikar!

Bodi pogumna, poskusi se ne obremenjevati, ne živi za hrano--tudi če ne ješ in neprestano razmišljaš kaj ne ješ, kaj ima koliko kalorij, kaj bi če bi,.......pretiravaš in ne živiš!!!!!

Res, poskusi z dejstvi in pusti telesu, da dobi kar mora!!!!
Srečno!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.3.2008 10:12:59   
Majabo
v zadnjem izvodu revije Lepa in zdrava je članek Skrivnosti neke nosečnice, ki se bori z bulemijo. Samo toliko da veš, da nisi edina, da nisi nora, ampak stvar lahko premagaš!
Sigurno to zate ne bo 9 najlažjih mesecev, saj si že zanosila z nezdravo idejo da si debela, pa to nisi.
Zakaj bi čakala, da se stvar poslabša, pojdi na kakšno svetovanje, saj obstajajo menda terapije, pomagaj si sedaj!

(odgovor članu aleksandra silvija)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.3.2008 10:18:26   
Anonimen
Draga anonimna,

kako predobro te razumem!!! Lani sem bila sama na tem, kot ti - z razliko, da jaz nisem imela 54 kg, ampak skoraj 40 kg več.

Pred 2. nosečnostjo je moj mož dobil orbitrek. Vsak dan sem zjutraj pridno telovadla na njem, sicer ne ravno skupaj 1 uro, ampak čez dan pa je naneslo tudi po več kot uro in pol telovadbe. Zjutraj sem vstajala prej, kot običajno, da bi šla telovadit vsaj za 5 minut na orbitrek... Postajala sem vedno bolj in bolj samozavestna, tudi pri kg se je začenjalo poznati.

Potem pa vesela novica - nosečnost. Zelo zelo zaželjena. Tako kot ti, sem še bolj pazila na gibanje (veliko gibanja) in na zdravo prehrano (pred tem sem se prijavila na CINDI program za hujšanje in sem tudi upala, da bom čimprej začela s tem). Vse do tistega dneva, ko sem sicer v zgodnji nosečnosti šla na orbitrek... Tekla sem, pulza sem si nabila preko 160, začelo se mi je vrtet, začutila sem, da bom omedlela, zato sem se ulegla na postejo. Trenutek za tem pa krč v maternici, ki ni in ni popustil približno eno uro ne. Naslednje jutro se je kri kar ulila iz mene, šlo je za SS.

Ni ga bilo zdravnika, ki bi me lahko potolažil, četudi so mi rekli, da orbitrek in telesna vadba ne more povzročiti ss, vem, čutim, da sem bila jaz kriva in moja obsesija s tem, da se ne bom zredila. Dalo mi je misliti, res misliti.

Sedaj sem tretjič noseča, teža pred nosečnostjo je bila enaka, kot lani pred ss. Do sedaj sem se zredila za 10 kg, do konca imam še dober mesec. Orbitrek sem opustila, raje vem, da bo z otrokom vse ok, kot pa da še paničarim zaradi svoje teže. Je pa res, da se trudim čim bolj zdravo prehranjevat, ampak tudi to včasih ne gre.

In verjemi, vsaka opazka, ki jo kdaj kdo namerno ali nenamerno reče o moji teži, zaboli. Pa četudi me na to opomni moja mami.

Anonimna, verjemi, če si se do sedaj zredila za 2 kg, je to še ok.  Do 4. meseca sem se tudi sama toliko zredila. Za veliko rit se pa ne jezi... pač nosiš otroka bolj zadaj... pomisli, da bo vsa maščoba, ki si jo boš nabrala tekom nosečnosti po nosečnosti šla dol. Brez skrbi.

(odgovor članu aleksandra silvija)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
6.3.2008 11:01:14   
Chopika
Razumem zaskrbljenost, ker sem bila vedno suha, med prvo nosečnosjo pa sem se zredila za 25 kg!! Sedaj sem 3 mesece po porodu in ostalo mi jih je še 5...ki pa ne grejo nikamor več! Vem, da je zelo mučno shujšat, a ti svetujem, da med nosečnostjo ne delaš nobenih neumnosti glede odrekanja hrane in pretirane telovadbe... 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.3.2008 11:29:01   
Mijavček
Anonimna,
najprej nisem vedela al naj ti kaj napišem al ne, saj sama nisem  nikoli imela probleme s kg, ampak se mi zdi, da res pretiravaš. Pri 54,55 kg ne moreš bit "okrogla", razen , če si manjša od 1,4m! Jaz imam 160 cm in 51 kg, pa sem suha ko trlica.

Sem 6t user posted image  in sem se že zdaj zredila 2 kg! Pa se prav nič ne sekiram!

Mislim,da imaš res problem, ki je bolj s področja samozavesti, psihe itd. Jaz ti svetujem, da greš h kakšnem strokovnjaku s tega področja. Škodit ne more. A ni škoda, da v tem čsu, ko bi mogla uživat v user posted image  trpiš zaradi enih strahov, ki so brez realne osnove?

(odgovor članu Chopika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.3.2008 11:34:50   
tatam
Ne razumem zakaj si potem sploh zanosila,če se tak obremenjuješ s kg?? Pa kaj ti  več pomeni zdrav otrok ali par kil več na riti???user posted image

(odgovor članu Mijavček)
Neposredna povezava do sporočila: 7
6.3.2008 11:48:50   
ANA_P
Anonimna, te je za razumet. Glede na kg, z njimi nimaš problemov, problem je v tvoji glavi, pa ne me narobe razumeti, da mislim s tem grdo. Očitno po napisanem imaš probleme s samozavestjo in posledično z dobrim počutjem v svoji koži.
Najbolj pomembno je, pa ni narcistično, da si prvo sama sebi lepa in se sprejmeš takšno kot si, in si si všeč. Vsaka ženska pa tudi moški najde na sebi pomanjkljivost ampak to smo mi, vsak za sebe lep z napako.
Zdaj si noseča, rediš se ti dejansko zdaj ne, v tebi raste bitje, ki s tem prinaša več krvi, plodovnica... saj so ti že druge o tem pisale, in če se zrediš 12-14kg, boš šla iz bolnice fit. Seveda drugačnih oblikuser posted image , tako kot vse me, ampak se vse potem spravi v najlepši red.
Verjamem da si lepa punca, če pa si res vsaki dan bolj depresivna, pa draga moja, poišči strokovno pomoč, tako boš pomagala sebi in svojemu otroku.

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.3.2008 13:16:42   
rogljicek
Pridobivati na teži v nosečnosti je normalno. To ne pomeni, da raste tvoja rit in boki, ampak, da si zdrava, normalna nosečnica. Verjamem, da te je strah pridobljenih kg, vendar ti povem, da bojo šli stran, ko rodiš in ostali v prvih meseceih. Ne se obremenjevat s kg, uživaj v nosečnosti in se veseli svojega trebuščka.
Če pa misliš, da imaš zares zelo resen problem, pa raje sedaj pojdi do strokovnjaka, ker se s tem lahko izogneš depresiji po porodu, ker takrat te bo tvoje največje bogastvo zelo, zelo potrebovalo. Ali pa preberi kako knjigo, za katero imsliš, da ti lahko pomaga.
Draga anonimna, nosečnost je lahko zelo lepo obdobje, uživaj ga.

(odgovor članu ANA_P)
Neposredna povezava do sporočila: 9
6.3.2008 13:51:04   
želva
kilogrami bodo šli definitivno gor, če bo otroček lepo napredoval, to je popolnoma normalno in zdravo. Če boš tudi med nosečnostjo gibala, se zravo prehranjevala, potem so to kg od dojenčka.Nekatere se med nosečnostjo ne spremenijo in se jim pozna samo trebušček, drugim zraste še kaj zravn, pa prej ali slej skoči vse nazaj na svoje mesto, če si aktiven.
Malo več samozavesti, veselja do novega življenja, ki raste v tebi in potrebuje zdravo mamico

(odgovor članu rogljicek)
Neposredna povezava do sporočila: 10
6.3.2008 14:16:30   
jajula
pa sej ne boš debeluška, ampak le noseča ženska..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
6.3.2008 15:11:36   
mateyka
prestavi vse take misli za po porodu - bo velik boljše user posted image user posted image

sej vem, da sem zdej mal manipulatorska, ker punca ne ve kok bo zmatrana potem, ko bo na 2-3 ure previjala in hranila dojenčka 24/7 kar neki mesecev in bo tok zmatrana, da ne bo mela cajta na to mislit, samo je res user posted image

(odgovor članu jajula)
Neposredna povezava do sporočila: 12
6.3.2008 16:46:59   
Naja30
Res je, kar si napisala, da marsikatera tukaj, ki ne more zanositi, bi takoj zamenjala s tabo.
S kg-ji se jaz nisem ne v prvi ne v drugi user posted image  obremenjevala. Za to je čas kasneje. Ko boš rodila, boš imela veliko dela z dvema otrokoma in bo vse letelo dol. Če pa ne bo, boš pač šla na kakšno dieto. V nosečnosti pa samo uživaj.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
9.3.2008 13:22:42   
poli*
Če želiš imeti zdravega otroka, se moraš zrediti. Za shujšat bo še čas- ko boš potiskala voziček po klancu navzgor in hkrati tekla še za prvim otrokom, se bodo kilogrami kar topili user posted image . Če delaš na tem, da se v nosečnosti ne boš zredila, raje poišči strokovnjaka (psihiatra), ki ti bo pomagal čez to, saj se mora otrok razviti! Raje ne tvegaj, pa srečno

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?