|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Denver test
16.10.2004 23:10:54   
katjutav
Pozdravljeni!
Prvič se oglašam preko foruma, kar precej časa pa ga že prebiram. Imam hčerko, staro 7 let, in sina starega 4 leta. Nikoli pa še nisem slišala za Denver test, ki ga je omenila Abby v rubriki "Bili smo pri avdiologu". Zanima me, kakšen test je to? Ga mogoče 3 leta nazaj še niso delali?
Res me zanima, čeprav nimam več tako majčkenih otrok.
Hvala lepa in prijetno noč!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Denver test
16.10.2004 23:18:11   
kimi
mislim, da to naredijo ko se rodi otrok.

(odgovor članu katjutav)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Denver test
16.10.2004 23:18:27   
kimi
ampak, da ne bom spet preveč pametna...

(odgovor članu katjutav)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Denver test
17.10.2004 12:01:10   
Abby
Test so začeli v Dravogradu izvajati lansko leto. Na vsakem pregledu v posvetovalnici naj bi dojenček pokazal, če zmore opraviti s testom določene naloge za njegovo starost, ampak mojo punčko je doletel šele pri letu in pol, ker ga na pregledu pri 1 letu še niso delali (torej aprila 2003). Kako je s tem v drugih ZD, ne vem.
Sam test niti ni problematičen (več o njem se da najti na ang. in amer. straneh na internetu), sporno je le to, da ga ne izvaja psiholog, ki bi upošteval stopnjo v otrokovem razvoju, ko se le-ta boji neznancev in posledično noče sodelovati pri testu (beseda staršev pa ič ne velja, ker smo očitno vsi lažnivci). Medicinska sestra, ki je testirala mojo hčerko, je ob hčerkini (ne)reakciji kazala hudo zaskrbljenost, da ni morda kakorkoli prizadeta. To pa je ocena, ki jo po obširni preiskavi lahko poda samo usposobljen psiholog, ne pa sestra, ki se ji mudi na malico.

(odgovor članu katjutav)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Denver test
18.10.2004 9:46:37   
NATAŠA11
Lep pozdrav! :miska:
Prihajam iz Dolenjske, kjer smo začeli ta test izvajati pred dobrim letom in pol. Denverski test izvaja dipl.medicinska sestra in zdravnik (največkrat v kombinaciji). Oba morata opraviti izpit, seveda ob predhodnih predavanjih, ki niti ni tako enostaven. Tudi pogoji za izvajanje testa so strogo določeni, kakor tudi navodila, kako se test izvaja. Tako je ravno zaradi tega, da bi bilo vrednotenje oziroma ocenjevanje otroka čimbolj realno povsod po Sloveniji. To ni inteligenčni test, ampak se ugotavlja le trenutni razvoj otroka in je razpon znanja in sposobnosti oz. tistega kar naj bi otrok opravil, zelo širok. Upošteva se tudi trenutno razpoloženje otroka in čas, kdaj je test narejen (ura, ali je čas za spanje,...). Je pa res, da si zaradi pomanjakanja časa in preobilice dela, sestra včasih ne vzame časa in vsega tega razloži staršem in potem starši ne vedo, zakaj je ta test in čemu služi. Se pa izvaja test ob vsakem sistematskem pregledu ( ob prvem mesecu starosti, tretjem, šestem, devetem, pri enemu letu, letu in pol, pri treh in petih letih). Tako pogosto se izvaja ravno zato, da se dobi realno oceno napredka otroka.:sloncek:
Upam, da sem vsaj malo predstavila ta test in da ni to noben bav-bav, test pa izvaja usposobljen in z znanjem dobro podkovan kader in ni potrebno, da ga izvaja psiholog. Vsi ti strokovnjaki ( logoped, fizioterapevt, psiholog, delovni terapevt,...) so naslednja stopnja oz. če se na testu ugotovi zaostanek ( lahko samo začasni) v razvoju in je potrebna nadaljnja pomoč in obravnava.:sloncek:

(odgovor članu katjutav)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Denver test
18.10.2004 10:55:44   
Abby
Saj tudi mojo mamo so na smrt prestrašili, ko me je nek izvajalec nekega testa vprašal: "Kaj piha?" (pri 3 letih), meni je pa bilo nerodno in sem bila čisto tiho, čeprav sem baje vedela odgovor. Mati je do naslednjega pregleda pri petih mislila, da sem duševno prizadeta. Pri 15-ih sem pa dobila Zoisovo štipendijo.

Seveda ne vem, kakšna usposabljanja so predvidena za izvajalce testa in kako jih dejansko tudi usposobijo, zagotovo pa ni bilo zdravnice niti blizu, pritisk, ki ga je sestra izvajala na otroka in nezaupanje, ki ga je pokazala, do mojega pojasnila, zakaj otrok ne sodeluje, pa se mi niso zdeli nič kaj strokovni.

Na naslednjem pregledu pri treh letih bo pa ista pesem, ker bomo takrat ravno imeli novega dojenčka in bo mala že zaradi tega travmatizirana, zato, če bojo spet težili s kakim testom, jim bom kar lepo povedala, naj si ga nekam vtaknejo.

Še vprašanje: Hčerka je bila v času testa dojena in hranjena z žličko. Nikoli v življenju ni niti videla stekleničke - ne svoje, ne tuje. Ali bi lahko vedela, kaj se od nje pričakuje - tudi če ne bi bila na smrt prestrašena - ko je sestra pred njo postavila dojenčka in stekleničko?

Najboljše je pa bilo, ko jo je sestra posiljevala z neko žogico, da bi jo deklica naj vrgla. VRGLA!!!
Če bi hoteli, da jo ujame, bi lahko videli resnično stopnjo njenega razvoja.

Da ne začnem še o testih, ki jih izvajajo zagamane vzgojiteljice pred vstopom v šolo...:grrr: :grrr: :grrr:

(odgovor članu katjutav)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zakaj so mame neprestano jezne?
Občutiš, da se ti jeza širi od stopal navzgor. Nekdo je pustil čevlje sredi hodnika in si se skoraj spotaknila, ko si no...




poroka
ksenci

Koliko vas je stala celotna poroka v primerjavi z dobljeno vrednostj vseh darili?

poroka je stala veliko več kot je bila vrednost daril (40%)

poroka je stala malo več kot je bila vrednost daril (13%)

poroka je stala približno toliko kot je bila vrednost daril (22%)

poroka je stala malo majn kot je bila vrednowst daril (16%)

poroka je stala veliko majn kot je bila vrednost daril (9%)


Število vseh glasov: 299

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!