|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Denar
24.10.2007 10:14:05   
Anonimen
Zanima me, kaj si mislite in kako razrešujete težave, če imata partnerja različne poglede na denarne zadeve.
Imata skupne materialne cilje (večje stanovanje, nov avto...), vendar ne skupne strategije razporejanja stroškov.

Oba zasluživa približno enako. Zadnje čase se mi zdi, da je to celo osnovni pogoj, da ne pride do nesoglasij. Že to mi je žalostno, ampak tako je. Zdaj sva začela že razčiščevati, kdo je kdaj kaj kupiluser posted image

Problem je v tem, da moj partner na veliko obdaruje in gosti sorodnike, prijatelje. Ne toliko zaradi veselja, ampak iz občutka dolžnosti. Čeprav prejemamo darila v normalni vrednosti, misli, da mora vedno na veliko vrniti. Stvar mi ne bi bila tako neprijetna, če bi mi živeli na veliki nogi, ampak ne. Če jaz šparam na svojih in hčerkinih čevljihuser posted image , zakaj bi potem nekdo od sorodnikov, ki mu gre veliko bolje kot nam, prejemal darila, ki se mi zdijo prekomerna. Kot da bi bil pomen darila v veliki vrednosti, ne pa v namenu. In praznovanja se kar vrstijo. Ko mu kaj rečem, da mi ni prav, se skregava. itak reče, da bo plačal s svojim denarjem. Jaz pa smatram, da je o večjih stroških treba odločati skupaj. Sploh, ker sem zato prejšnje večje družinske investicije plačala sama.

Počutim se grozno, ker imam občutek, da samo jaz varčujem in si nič ne privoščim, če hočemo priti do svojih ciljev. In delam veliko več kot drugi. To so res bedni občutki. Sploh ne vem, če so realni, ampak počutje ob njih je pa  user posted image . Če seštejem samo stroške daril, bo kdo rekel, ni taka stvar. Ampak za ta denar bi lahko npr. oblekla otroka čez celo leto.

Prosim, če mi ne pišete, kako imate pri vas skupno blagajno in ni nobenega problema, čeprav npr. eden od partnerjev sploh ne dela in podobne primere. Iz lastnih prejšnjih izkušenj vem, da to na dolgi rok ni tako  krasno, kakor zgleda. Slej ko prej, pride na plan.

Ah, pa sem dala ven. Zaradi teh zadev sem postala že čisto depresivna.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Denar
24.10.2007 10:24:52   
BAMBINA_

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

itak reče, da bo plačal s svojim denarjem.

Ej, da bi meni kaj takšnega zabrusil... user posted image  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.10.2007 10:25:46   
Anonimen
No midva mava skupen denar, kar je moje je njegovo, kar je njegovo je moje. Delava pa oba. V bistvu no je pri nas tako da on poravna položnice in kredit, jaz pa vse ostalo. Če komu zmanjka mu da drug oz. si vzame iz njegovega računa in obratno. Če kaj ostane komurkoli gre na varčevalni račun.

Pri vama ni problem denar. Problem je tvoj tip k se očitno more dokazovat pred drugimi kako vam gre dobro. Vse lepo in prav, če bi prvo poskrbel za družino. To da bi mogla otroku kupit cenene čevlje zato k more on keš za druge metat bi pa znorela pomoje. Mislim si niti ne predstavljam. Midva imava tud ogromno sorodnikov za obdarovat, sam probava te stroške na minimum spravit. K jst se pa ne bom odrekala stvarem zato da bo nekdo dobil nekaj k bo dal v omaro in pozabu na to.

In se strinjam s teboj, za večje stroške se morata odločit skupaj in varčevat skupaj.

Probaj fiksne vsakomesečne stroške razdelit. Ti recimo plačuj hrano in oblačila, on pa položnice ali obratno. Pa sklenita varčevanje in naj daje nekaj on, nekaj ti. Da ne bo samo tvoj denar. Kar pa vsakemu ostane naj pa z tem denarjem razpolaga kokr hoče. Če hoče on vse kar mu bo ostalo dat za sorodnike-njegov problem.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
24.10.2007 10:26:10   
Anonimen
Dejansko nekega pametnega nasveta (spet ) nimam. Le to, da bi verjetno temeljit pogovor pomagal. Kaj ti odgovori na to, da npr, za eno darilo lahko kupiš ti npr. mali čeveljčke, trenirko...? Sicer pa nekaj podobnega je tudi moj mož, on če nima kaj za nest ne gre na obisk. Meni je to tako brezveze, jaz grem pogledat ČLOVEKA, in tudi tisti , ki pridejo k meni ne rabijo prinašat nič.
Še to ne dovoli , da bi res zapadla v kakšno depresijo zaradi tega (tudi zaradi česa drugega ne). Pomagala verjetno nisem , vseeno srečno.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
24.10.2007 10:27:17   
Naja30
Midva imava skupno blagajno, čeprav on zasluži veliko več kot jaz. Sploh zdaj, ko sem ostala brez službe. Nikoli nisva gledala na denar, vedno je enkrat dal eden, enkrat drugi. Odkar sva poročena in imava otroka, je pa še toliko bolj vseeno, iz katere denarnice gre.
Je pa tako, da imam jaz čez hrano in stvari za hčerko (plenice, kozmetiko, oblačila), on pa račune. Ampak ne striktno, če nimam jaz pri roki denarja, da on in obratno.
Ne vem, čudno  bi mi bilo, da sva poročena in da imava vsak svoje finance. Saj živiva skupaj in delava in planirava za skupno prihodnost.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.10.2007 10:31:33   
soncece24
Jaz bi na tvojem mestu, naslednjič, ko boš potrebovala čevlje, rekla, naj ti da denar, da si jih greš kupit - zakaj bi on vajin denar zapravljal za darila, ti pa moraš šparat, ker ti ne gre skozi. Nekak imam občutek, da pri vama ti plačuješ tekoče stroške in stvari, ki jih potrebujete, on pa svoj denar porabi za sebe? Malo razporedi zadevo in mu naprti par stroškov, da bo bolj enakomerno. Ne vem kaj ti naj drugega svetujem, ker midva se za vsako večjo zadevo posvetujeva, sploh pa za darila, vedno se vnaprej zmeniva kaj in za koliko.

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
24.10.2007 10:34:47   
Njuškalo
Evo, s takim pa lahko zagotovo trdim, da ne bi živela.Hvala lepa..sem raje sama z otrokom.
Pri nama je tako, da sta obe plači skupen denar.Jaz urejam vse finančne zadeve, razpolagam s celotnim denarjem..če mož kaj rabi , pa vzame.Nima pa pojma koliko gre za položnice, hrano..ker vse to urejam jaz in nama obema tako najbolje ustreza.

Vprašaj se, ali te bo to kar počneš danes,kaj bolj približalo tistemu,kar bi želel biti jutri!

(odgovor članu soncece24)
Neposredna povezava do sporočila: 7
24.10.2007 10:35:56   
Spark
Pri nas imava skupni denar. jaz vodim celotne finance, dajem na varčevanje, plačujem položnice, ... Na TRR nama pustim približno enako denarja, da imava za benzin, malico, trgovino, v trgovini plačuje tisti, ki ima trenutno več denarja na računu.  On ima račun brez limita, jaz imam osnovnega 300€, za vsak slučaj.
Kar se tiče kupovanja stvari je pa tako, eenkrat rabi on čevlje ali pa celotno gardeorbo pa jo dobi, drugič jo potrebujem jaz, tako, da tukaj ne komplicirava, kdo je dobil več oz. več zapravil. Je pa moj možek mahnjenec na tehniko in mora imeti praktično vse- MP4, neki hudi avto radio, nevem kako računalniško opremo, dober telefon,... On za te zadeve porabi več, ampak res je da vedno da zraven nekaj denarja, ki ga zasluži malo po strani. Se pa vedno pred takim nakupom pogovoriva, ali bo kaj kupil ali ne. Jaz pa si privoščim kako drago mleko za telo, pa sva si bot. Aja, jaz še študiram, tako, da je treba tudi šolnino plačati.  Ali pa dam kaj denarja sestri, študentki, pa mu tudi ne povem vedno.
Drugače, pa kar se tiče daril, je pa moj možek bolj med škrtimi. Tako, da vedno skupaj najdeva nek kompromis, koliko denarja bova zapravila za določeno darilo.
Za enkrat nama tako funkcionira, saj imava oba denar, niče ne rabi prosit drugega, da dobi kaj denarja, oz. če si lahko kaj kupi.
Privarčevani denar je skupni denar, eden je imetnik računa drugi pooblaščenec, tako, da v skrajni sili lahko oba razpolagava s temi sredstvi. Imava pa popredalčkan privarčevani denar- denar, ki se ga ne dotikava, ki je namenjen za stanovanje ali nakup avtomobila, denar, ki je namenjen za gretje, razne servise, registracije, domača popravila, dopuste ali pa preporosto če nama zmanjka- da lahko vzameva s tega kupčka.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
24.10.2007 10:39:13   
SašaR
Midva sva se pa odločila in odprla skupen račun. Nanj nakazujeva oba enako vsoto mesečno in iz tega se plačujejo vsi stroški, ki so povezani z najinim gospodinjstvom razen avtomobilov. Za ostalo pa sva se zmenila, da privarčujeva vsak toliko kolikor lahko, saj imava različne potrebe. Ker imam višjo plačo od njega velikokrat v trgovini, ko kupujeva kaj za tamalo, plačam jaz iz mojega, samo to mi je čist kul. Kar pa se tiče daril, pa vedno kupujeva vse v normalnih vrednostih. Razen za moje starše in njegove. Pa še to ne vedno, samo na vsake toliko časa.

21.2.2006 se je rodila naša princeska Neja

(odgovor članu soncece24)
Neposredna povezava do sporočila: 9
24.10.2007 10:42:58   
mojamura

tale tvoj možiček me spominja na mojo aščo....ona tudi ko gre na kak r.d. kupi ne vem kaj ali pa nese najmanj 100€....ironija je le ta, da ona ne dela nima niti centa dohodka, vsa kar pride v njuno blagajno spravi skupaj tastuser posted image ....ampak on ji nič ne reče izgleda da je zadovoljen s tem oz. ga boli kita ker se mu ne ljubi več kregati

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
24.10.2007 11:45:19   
Nika v službi
Midva imava tudi skupne finance, zasluživa približno oba enako, drug drugemu sva pooblaščena na računih, tako da je ves denar praktično skupen.

Ker je mož bolj finančnik, on skrbi za naše finančne zadeve - preko elektronskega bančništva (s svojega TRR-ja) plačuje položnice in vse stroške, tudi stroške mojih kreditnih kartic recimo. Vodi tudi evidenco najinega finančnega poslovanja.
Varčevanje in določene naložbe pa gredo direktno z mojega računa

Če na njegovem računu zmanjka denarja, vzameva denar z mojega računa oz. obratno. Za vse večje nakupe oz. investicije se posvetujeva, narediva plan in najdeva rešitev, ki obema ustreza.
Darila praviloma izbirava skupaj, sploh za sorodnike in skupne prijatelje, v darila za svoje prijatelje pa se načeloma ne vtikava oz. ima pač moč odločitve tisti, čigar prijatelj praznuje (ker ga pač bolje pozna). Se pa vedno posvetujeva in poenotiva v približno kakšni vrednosti bova darilo kupila,.

Nikakor si ne predstavljam, da bi vsak nekaj delal na svojo roko oz. da bi si finance strogo delila - češ, to je moje, to je tvoje, jaz zaslužim toliko, ti toliko, to je moje, to je tvoje... Tega pri nas ne poznamo. Vse je najino.

Osebne stvari kupiva brez predhodnega dogovora - recimo včeraj sem si kupila 2 para čevljev + torbico, cca. 100€, o tem se predhodno nisva nič dogovarjala (čeprav pa je mož vedel, da nameravam v bližnji prihodnosti kupiti čevlje), sem samo robo in račun prinesla domov.

Konec leta tudi narediva finančni plan večjih investicij za prihodnje leto + dolgoročni plan za naslednja 3 leta. Tu so vključene predvsem večje investicije povezane z nepremičninami, avtomobili, potovanji....

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 11
24.10.2007 11:57:41   
tanikaa
user posted image
IZVIRNO SPOROČILO: Nika v službi

Midva imava tudi skupne finance, zasluživa približno oba enako, drug drugemu sva pooblaščena na računih, tako da je ves denar praktično skupen.

Pri nas je isto.
Ker je mož bolj finančnik, on skrbi za naše finančne zadeve - preko elektronskega bančništva (s svojega TRR-ja) plačuje položnice in vse stroške, tudi stroške mojih kreditnih kartic recimo. Vodi tudi evidenco najinega finančnega poslovanja.
Varčevanje in določene naložbe pa gredo direktno z mojega računa

Tu pa glih kontra. user posted image  Tudi varčevanje in naložbe so na mojih plečih. user posted image

Če na njegovem računu zmanjka denarja, vzameva denar z mojega računa oz. obratno. Za vse večje nakupe oz. investicije se posvetujeva, narediva plan in najdeva rešitev, ki obema ustreza.
Darila praviloma izbirava skupaj, sploh za sorodnike in skupne prijatelje, v darila za svoje prijatelje pa se načeloma ne vtikava oz. ima pač moč odločitve tisti, čigar prijatelj praznuje (ker ga pač bolje pozna). Se pa vedno posvetujeva in poenotiva v približno kakšni vrednosti bova darilo kupila,.

Nikakor si ne predstavljam, da bi vsak nekaj delal na svojo roko oz. da bi si finance strogo delila - češ, to je moje, to je tvoje, jaz zaslužim toliko, ti toliko, to je moje, to je tvoje... Tega pri nas ne poznamo. Vse je najino.

Osebne stvari kupiva brez predhodnega dogovora - recimo včeraj sem si kupila 2 para čevljev + torbico, cca. 100€, o tem se predhodno nisva nič dogovarjala (čeprav pa je mož vedel, da nameravam v bližnji prihodnosti kupiti čevlje), sem samo robo in račun prinesla domov.

Isto.

Konec leta tudi narediva finančni plan večjih investicij za prihodnje leto + dolgoročni plan za naslednja 3 leta. Tu so vključene predvsem večje investicije povezane z nepremičninami, avtomobili, potovanji....

user posted image  Dober predlog. Ga bomo morda uvedli.

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   [Brisano sporočilo]
24.10.2007 12:04:35   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tanikaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
24.10.2007 12:18:28   
natasaom
midva imava od začetka skupno blagajno.vse kar kupiva,kupiva skupaj.pa naj je to motorka al pa kg kruha..sedaj bo treba menjat avto user posted image ..ko bova našparala,ga bova kupila.nimava kartic niti limitov..in on prinese domov veliko več denarja kot jaz nikoli mi še ni rekel,da je kaj njegovega,ker je to on kupil!
kadar kupujeva za otroka ni problemov,da je kaj preveč drago-raje sam nima,kot da otroku nebi kupil dobrih čevljev.
darila kupiva skupaj in nikoli ne pretiravava za nikogar,če moja sestra rabi denar ji ga dava brez problema,če ga le imava..
moj ni škrt,je predober!

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 14
24.10.2007 13:11:29   
lory05
Jaz bom rekla točno to, kar nisi hotela slišati oz.brati.
Midva imava skupen denar od vsega začetka, vse je najino, tudi minus je skupenuser posted image .
Res pa je, da nikoli ni nobeden od naju pretiraval v tej smeri, ki jo sama opisuješ, tako da teh problemov ni.
Pri skupnih ciljih sva si bila edina, kaj hočemo in vse je pač šlo v tisto smer, jaz sem vedno nekako vodila naše finance, ampak sva vedno oba vedela, koliko imamo denarja oziroma ga nimamo.

Tako da res nimam podobnih izkušenj, da bi ti kaj svetovala.
Moje mnenje pa je, da je ločena blagajna prvi pogoj, da pride v razmerju do prepirov. Saj ni samo to, vedno pride kaj, ampak glede denarja pa sigurno, če imata ločeno, sploh pa če si začneta očitat, kaj je kdo kupil in kaj ne.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
24.10.2007 14:58:14   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: _rebeca_

Meni je moja babica zmeraj govorila: "Kjer sta dve denarnici, tam ni ljubezni. " Valjda v prenešenem pomeni, a še kako sem štekala kaj misli s tem povedat.

Vsekakor se mi zdi, da je družina ena sama in predstavlja celoto. Torej se tudi pri financah obnašava tako.

Se absolutno strinjam. Tudi midva imava denar skupen. Meni se zdi, da je problem, ker vidva drug drugemu ne zaupata. Kako to, da lastnemu partnerju ne zaupaš svojega denarja in on tebi ne njegovega? Kako to, da hočeš biti "neodvisna" v odvisni celici, ki se ji reče družina? V resnici bi imela več denarja, če bi ga delila s tvojim. Živela sem s točno takim primerkom, kot je tvoj, ki je imel druge vrednote kot jaz in ga zapravljal za moje pojme v tri dni, meni pa nalagal plačilo skoraj vsega ostalega in mi očital, kaj vse je on kupil. Danes on še vedno, kljub dobri plači nima nič, jaz pa marsikaj. Vama se bo zgodilo podobno, ustvariti ne bosta mogla kaj dosti, ker kupčkata vsak po svoje.

Obstaja seveda tudi možnost, da vama obema denar ogromno pomeni, pa ga zato nočeta deliti. V vsakem primeru pa imata popolnoma različne vrednote. Uskladiti je treba le-te, ker v primeru skupnega denarja ne moreš zapravljati v tri dni, ampak za tisto, za kar se zmeniš. In se mi zdi, da vidva tega nista pripravljena.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 16
24.10.2007 19:22:00   
Anonimen

Zanima me, kaj si mislite in kako razrešujete težave, če imata partnerja različne poglede na denarne zadeve.

Meni je to idealna kombinacija.

Eden gleda dolgoročno, drugi skrbi, da se uživa sproti. 

Usedita se in se dogovorita, kako naprej, ker denar je samo denar, nič več. Na tvojem mestu bi se npr. dogovorila tako, da ti vsak mesec (ali dav, tri) nameniš nekaj denarja za lepo, zapravljivo družinsko življenje, mož pa da nekaj več v dolgoročne namene. To je tehnično opisano.

Po mojem mnenju je potrebno oboje, in racionalnost in zapravljivost. Vidva imata oboje, samo sestaviti je treba konca skupaj user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
24.10.2007 21:17:25   
Anonimen
sam to bom rekla..ko boste mogoče enkrat tok na kratkem z denarjem da bo mogel še on gledat kam kej da takrat bo pa mogoče začel mal računat.
js bi na tvojem mestu recimo si zračunala kok denarja na mesec porabim za ne vem bencin, malico in take stroške in toliko bi si pustila na računu, vse ostalo bi dala pa nekam varčevat. in ko bi hotla v trgovino bi rekla ej sori js nimam nič denarja dej plači ti, k bo mogu mal večje zneske dajat mu na konc meseca ne bo več zneslo kupovat ne vem kakih daril. če ti bo reku sej maš svoj denar pa reč da si kupila darila za svojo žlahto pa kolegice. user posted image
js bi sicer v taki situaciji čist pošizila in si sploh ne predstavljam tko živet.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
24.10.2007 22:50:31   
VERONICA
Jaz pa te razumem, anonimna. Sama imam isti problem. Ti pa žal nič ne znam svetovati, saj še za sebe nisem pametna.

Sem tudi začela z idejo kako bo vse skupno, samo ko potem opaziš da čeprav več zaslužiš si dosti manj privoščiš kot dragi te vse mine...

Ne vem Gina kako to misliš če bi delila bi več imela. V tvojem primeru vidim samo da več imaš zato ker si zamenjala moškega. Sama pa na kaj takega (še) nisem pripravljena, je preveč stvari v katerih pa se ujamemo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
24.10.2007 23:09:32   
Gina
 veronika, moj bivši ima mnooogo več denarja, kot zdajšnji. Vendar moj zdajšnji ne zapravlja kr neki v tri dni, pa ima podobne vrednote mojim. Šparava za nekaj skupnega, pa privoščiva si točno tisto, kar obema ustreza. Pa vendarle je moj precej zapravljiv v osnovi, če bi lahko, bi kupil vse sorte, samo ve, da ne more, pa ne kupi...me pa dostikrat  prepriča v kaj večjega, da rabi, vendar kadar vem, da si res želi in se pač odločiva tudi za tisto. Ravno tako me prepriča, da si moram tudi sama kaj kupiti zase, česar si sicer zihr ne bi, ali mi pa kar kupi, ko ve, da si želim. To je lep primer tega, kar je mič pisala - eden bolj za užitke, drugi dolgoročno, pa super skupaj funkcionira finančno.
Bivši je pa non stop škrtaril - vse bi samo zase imel, vse obveznosti finančne prenašal name, sam si je pa kupoval reči, ki so bile zelo drage in meni brez smisla. In ker je kupoval zelo drage nesmisle, ni imel nič zase, sama pa nisem imela, ker sem morala svoj denar vtaknit v osnovne reči, kot je prehrana, obleke za otroke, račune....Štekaš razliko. Bivši je bil egoist kar se denarja tiče, vse samo zase, zdajšnji pa ni, se zmeniva in posledično oba imava marsikaj.
Če bi bivši dal denar na kup, bi moral pristati na prilagajanje, na to, da se dogovoriva, kam bova denar vtaknila. Težko bi iz tistega, kar mu je ostalo, kupoval oslarije za velik denar. Saj pravim, problem je v vrednotah, ki jih imata različne.
In če si mislila to, potem je resnica, zamenjala sem moškega in z njim vrednote (vendar neodvisno od količine denarja). Vendar bi ti ravno tako lahko uredila reči, če bi vidva imela denar skupen. Daleč najlažje bi ti bilo, če bi ON vse upravljal, ker samo v tem primeru bi bil prisiljen odgovorno razdeliti vse, in le tako bi ugotovil, da mu ne ostane za obiske, da je bolj pomembno, da ima otrok čevlje. Ti pa se ne bi sekirala. Imela bi za svojo kavo in vse ostalo.

(odgovor članu VERONICA)
Neposredna povezava do sporočila: 20
24.10.2007 23:31:30   
mami_miki
Mi2 sva tud imela na začetku s tem težave...še na kavo sva hodila, pa sem enkrat dala jaz, enkrat on...pa vedno nek bed feeling zraven...sva imela vsak svoj denar...potem pa sva si naprej metala, da je nekdo več dal..ali daj ti za to jaz pa bom za to...zdaj pa imava nekako razdeljeno...ker nekaj tud skupaj zasluživa-imava skupaj...jaz imam trgovino čez, obleke, pa pač te stvari...on ima najemnino, el.,...avto...pa tako...ampak končno sva prišla do tega, da je najino, skpuno...skupaj se odločava kaj bova z denarjem, kam ga bova vložila, imava za nekaj, kar žeiva kupi....je ful boljš....ampak po moje je fajn da so stvari glede denarja jasne, ker denar ima neverjetno moč (morm povedat baythe weyuser posted image : mi mu dajemo vrednost in moč), da lahko pripelje žal do prepira in nazadnje do razhoda, ker je sredstvo ki je pač zelo močno v tem času-je žal preživetje....in potem se bojimo da bomo kaj izgubili, pa se na vsak svojo stran grebemo....tako da boljš, da se to reši...ali pa določi kaj naj vsak z denarjem,,,po moje je najbolje, če ga znata imet skupaj...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
25.10.2007 8:31:15   
Anonimen
o a taki moški še obstajajo,da ne mečejo ženskam polena pod noge,
tudi midva po 4 letih zakona in otroku imava vsak svoj denar.Pa
zasluži trenutno bistveno več kot jaz,pa sem preden sem šla v porodniško imela
na grebenu skoraj vse od trgovina do dalil kurjava....
on je skrbel samo za svoje potrebe

(odgovor članu mami_miki)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
25.10.2007 9:03:13   
Gina

o a taki moški še obstajajo,da ne mečejo ženskam polena pod noge,

ja, obstajajo, veliko jih je - samo ti si si izbrala takega, ki je ego na tem področju

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
25.10.2007 20:04:19   
Anonimen
Midva sva kot pes pa mačka pri denarju. Jaz na veliko trošim, mož na veliko špara. Ampak jaz se ne pustim motit

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
25.10.2007 20:06:07   
tanikaa

na grebenu skoraj vse od trgovina do dalil kurjava....
on je skrbel samo za svoje potrebe

Saj se hecaš ali?

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

plača dipl. ekonomista
livia

Koliko imate plače dipl. ekonomisti z delovno dobo od 5 do 10 let? Mislim na neto plačo brez malice in prevoza.

pod 900€ (41%)

900-1000€ (15%)

1000-1100€ (15%)

1100-1200€ (8%)

1200-1300€ (5%)

več kot 1300€ (16%)

Število vseh glasov: 386

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!