Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Delodajalec ne dovoli očetovski dopust 14.12.2005 17:03:30
|
|
|
|
soncece24
|
anonimna prijava na delovno inšpekcijo.... sploh to s vsakomesečnim podaljševanjem garant ni zakonito
|
|
RE: Delodajalec ne dovoli očetovski dopust 14.12.2005 17:08:27
|
|
|
|
magnolija
|
se strinjam s sončecem 24, ampak se bo tak takoj vedlo za koga se gre, zakaj torej anonimno, posledice bodo v vsakem primeru
|
|
|
|
RE: Delodajalec ne dovoli očetovski dopust 14.12.2005 17:12:38
|
|
|
|
soncece24
|
saj menda tudi če ne daš anonimne prijave ne povejo, kdo je prijavu. dopust mu absolutno pripada in je po zakonu do njega upravičen razen v izrednih primerih ti delodaalec ne sme niti oporekati kdaj ga boš koristil
|
|
RE: Delodajalec ne dovoli očetovski dopust 14.12.2005 17:38:01
|
|
|
|
magnolija
|
hočem povedat, da se takoj ve, kdo koga prijavi, sploh, če je edin, ki ma probleme take vrste.
|
|
|
|
RE: Delodajalec ne dovoli očetovski dopust 14.12.2005 17:49:37
|
|
|
|
bskrle
|
Pokličite na CSD in vprašajte. Če vas tako izsiljuje, mu lahko poveste, da ga boste prijavili inšpekciji. Ne pustite se mu, ker dopust tako in tako plača država. Če ima ta delodajalec toliko kosmatih, je prav, da se ga prijavi. Ej, me take stvari razjezijo.
|
|
|
|
RE: Delodajalec ne dovoli očetovski dopust 14.12.2005 19:58:16
|
|
|
|
mojamura
|
problem je res v tem, da gre za manjše podjetje, kjer pa je tudi on edini ki je dobil oz. sploh ima otroka. Tako da valda ni delodajalec neumen in bilo bi spet isto, čakala bi ga knjigica....mi pa potrebujemo res krvavo njegovo plačo....se pravi si ne moremo privoščiti, da je ne bi imeli. potrebujem neko salomonsko rešitev ...tako, da bo volk sit in koza cela.
|
|
|
|
RE: Delodajalec ne dovoli očetovski dopust 14.12.2005 20:45:02
|
|
|
|
ona
|
Po mojem se ni dosti za hecat s službo v teh cajtih! Če mu je delodajalec tako rekel se bo tega sigurno držal in mu dal knjižico.Pa naj se prova nekako človeško zmenit z njim,da magari če bi ga rabil,da bi prišel delat.čeprav bi bil na očetovskem dopustu.Dejte provat bolj diplomatsko s šefom.Mi smo tud imeli delavca,ki je šel na očetovski dopust in ni bilo problema-smo pač bolj človeški do zaposlenih!Edino je res da odvisno kje dela in koliko bo trpelo delo.če ga ne bo ta dva tedna:res naj se raje pomeni z delodajalcem!Kar se tiče anonimnih prijav pa si boste samo vse poslabšali,ker je edini v firmi ki rabi tak dopust.Upam,da boste uredili kar se da normalno!
|
|
|
|
RE: Delodajalec ne dovoli očetovski dopust 14.12.2005 21:16:31
|
|
|
|
Evina
|
En predlog Glede na to da nima mož čisto nič dopusta bi bilo za delodajalca mogoče zanimivo, če mu predlagaš da vzame mož 14 dni dopusta, ki ga delodajalcu ni treba plačati, mož pa je na dopustu samo 7 dni ostalih 7 dni pa dela, kar pomeni da bi delal 7 dni za delodajalca zastonj. Seveda je to skrajna sila ampak mogoče bi imel vsaj nekaj dopusta. LP
|
|
|
|
RE: Delodajalec ne dovoli očetovski dopust 14.12.2005 22:06:09
|
|
|
|
mojamura
|
Saj je prvi pristop bil diplomatski in je šefu partner povedal da so mu na CSD rekli da mora očetovskega izkoristiti najkasneje do 7.2.2006, pa se je v tem časovnem okviru probal zmenit. Poleg tega pa se mi zdi da ta šef nima ne vem koliko organizacijskih sposobnosti, da bi organiziral delo tako (kar bi se dalo), da posel ziher ne bi trpel. Žalostno je pa najbolj to, da gre za manjše invalidsko podjetje, kamor določen delež sredstev prispeva tudi država (moj partner je invalid)!
|
|
|
|
RE: Delodajalec ne dovoli očetovski dopust 14.12.2005 22:14:54
|
|
|
|
Anonimen
|
Žalostno, ampak tako je. V vedno večih firmah. Pri nas še na bolniški ni nihče, če mu najmanj pol prsta ne manjka.
|
|
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?