Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Delo preko avtorske pogodbe.. 19.1.2008 22:02:43
|
|
|
|
gapimasa
|
Pozdravljena! Kolikor je meni poznana delovna zakonodaja, lahko delaš brez problema preko avtorske pogodbe. Državi plačaš davek, tako da ni nič oškodovana. Za ziher pa še vseeno pokliči na Center za socialno delo in vprašaj in izvdela boš iz prve roke. Pa pridno delaj!
|
|
|
|
RE: Delo preko avtorske pogodbe.. 19.1.2008 22:04:36
|
|
|
|
viv_
|
IZVIRNO SPOROČILO: Petrca123 ..med nosečnostjo. Zanima me, ali lahko na porodniški kaj delam preko avtorske (nekaj malega prevajam) ali ne. V odločbi sem namreč brala, da ne smeš delati nič, samo nisem prepričana, če sem to pravilno razumela.. Evo, to je tudi mene zanimalo. Celo na davkarijo sem vprašala, pa mi niso znali povedati. No, jaz sem dobila v času porodniške eni 2 avtorski, se mi zdi.
|
|
RE: Delo preko avtorske pogodbe.. 19.1.2008 22:18:17
|
|
|
|
Olivija
|
Sem se jaz isto spraševala, dejansko pa nisem nikoli imela težav z avtorskimi pogodbami med porodniško. Itak pošteno plačaš davek.
|
|
|
|
RE: Delo preko avtorske pogodbe.. 19.1.2008 22:44:35
|
|
|
|
draja
|
Lahko!
|
|
|
|
RE: Delo preko avtorske pogodbe.. 20.1.2008 23:58:49
|
|
|
|
Petrca123
|
Ojla punce, na nekem drugem forumu sem zasledila razlago pravnice, kjer piše o tem, da ne smem delati :( Prenehanje pravice do starševskega nadomestila Dikcija 45. člena ZSDP jasno določa, da pravica do starševskega nadomestila preneha, če pristojna inšpekcija dela ugotovi, da oseba v času izrabe starševskega dopusta dela. Starševski dopust je po definiciji zakona pravica do odsotnosti z dela zaradi poroda oz. nege in varstva otroka. Delo, ki v času prejemanja starševskega nadomestila ni dovoljeno je osebno opravljanje dela delavca - bodisi po pogodbi o zaposlitvi, bodisi kakršnakoli druga oblika dela. Zakon določa, da delavec v primeru opravljanja dela v času prejemanja starševskega nadomestila, ne le izgubi pravico do le tega, pač pa nalaga tudi obveznost vračila neupravičeno prejetega zneska starševskega nadomestila skupaj s pripadajočimi obrestmi. S temi določbami je zakon uživalcem starševskega dopusta, ki prejemajo starševsko nadomestilo, prepovedal delo v času prejemanja nadomestila. Zakonska dikcija je povsem realna in razumljiva, saj je starševski dopust uzakonjen z namenom zaščite delavke, ki naj bi v času porodniškega dopusta počivala in varuje koristi otroka.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?