|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Delo preko ŠS
14.11.2005 10:39:48   
brbra
Punce jaz bi delala pa nimam statusa oz. ne morem dobit napotnice na moje ime oz. delala bi na napotnico od sestrične. No in potem danes klicarim za dela in mi razlagajo po podjetjih, da mora bit napotnica izključno na moje imeuser posted image .

Kaj naj zdaj naredim, naj gledam v luft dokler ne dobim redne službe?Ne vem kaj komplicirajo, pri nas je od 10 študentov le eden delal na svoje ime.Od kdaj se to ne dela več?

Če kje rabijo kakega študenta in le ta lahko dela na tujo napotnico, bom vesela vsake inf.user posted image Aja za kako pomoč v informatiki( ne programiranje in web strani), komerciala, administracija,.........

lp

Je ni stvari, ki me ne gane, sploh pa ne hrane
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Delo preko ŠS
14.11.2005 10:43:21   
viv_
Ja, po pravilih, naj bi vsak delal na svoje ime. Če pride inšpekcija in te preverjajo, so kazni hude (za delodajalca). Večina pa jih "šmugla" s temi napotnicami... vse se da če se hoče - tako da se tudi na pogodbo napiše ime nosilca napotnice in tako naprej...

Alternativa je tudi, da delš z avtorskimi honorarji.

lp

(odgovor članu brbra)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.11.2005 10:47:11   
*barbapapa*
Delodajalci se več nočejo igrat s tem, da bi pri njih delal kdo na tujo napotnico.... ker kazni so res previsoke. (Mogoče si kdo upa,.... ampak tam, kjer imaš poznanstvo, da se z njimi lahko res dogovoriš....) Inšpekcija pa ogromno kontrolira te delodajalce, ki zaposlujejouser posted image  študente.
Študentov, ki delajo prek ŠS pa preveč.

KAj pa honorarno delo?

(odgovor članu brbra)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.11.2005 10:59:23   
brbra
Ja komot bi delala tudi prek avtorskega ali pa honorarno, ampak kje pa nej dobim job? Povsod so najprej študentje .user posted image
Kolko pa se kontrolira delo pa ne vem, ker pri nas v 5 letih kolikor sem bila zaposlena in z vedno najmanj 7 študenti v firmi ni bilo niti enkrat inšpekcije na vratauser posted image
Pa je kakšen poseben pogoj za honorarca ali avtorsko? Se mi zdi, da je bila avtorska včasih precej specifična stvar.

lp

Je ni stvari, ki me ne gane, sploh pa ne hrane

(odgovor članu *barbapapa*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.11.2005 18:21:38   
Anonimen
Ja, pred letom ali dvema so poostrili zakonodajo in so kazni za delodajalce sedaj precej višje kot nekoč, tako da se marsikomu ne splača več goljufat.
V enem letu, ko sem delala v isti službi, so v firmo dvakrat prišli inšpektorji za delo, prej jih pa baje ni bilo nikoli. Sicer je bilo zmeraj vse OK, ker sem delala na svojo napotnico.

(odgovor članu brbra)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
15.11.2005 14:08:45   
Blink1
Ja, delodajalci se s tem več ne igrajo. raje vzemejo nekoga, ki ima svojo napotnico.

V firmi kjer sem delala jaz, pa so se študentke drugače znašle, tako da v firmi niso vedeli, da niso študentke.

namreč...zrihtale so si ponarejeno potrdilo o šolanju in ga nesle na ŠS, kjer so se normalno lahko včlanile in dobile napitnico na svoje ime. Tako so imele res svojo. ŠS itak ne preverja, ker njim se gre bolj ali manj za zaslužek, ti pa svojo napotnico imaš.

Pa še en ekstremen primer iz iste firme: ena "študentka" je delala na tujo napotnico, s tem, da ni NIKOMUR (niti sodelavkam) povedala svojega pravega imena, ampak ime tiste punce katere napotnico je imela. Preko študenta itak nimaš nobene pogodbe, nihče te ne vpraša za osebni dokument :)

Lp
N&N

(odgovor članu brbra)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......