Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Delo na domu za britansko firmo 25.11.2009 14:25:48
|
|
|
|
kasso
|
Sicer ne poznam zakonodaje, a najbrž ne bi bil problem, če bi ti imela npr. sp. Z njimi bi imela sklenjeno pogodbo, sama pa bi si v Slo plačevala prispevke in dajatve. Kako, a te bodo prav oni zaposlili in plačevali pri nas prispevke? Kaj boš pa delala, če ni skrivnost? Lahko tudi na zs.
|
|
|
|
RE: Delo na domu za britansko firmo 25.11.2009 14:27:39
|
|
|
|
Anonimen
|
jooooooooooooooj!!!!! jst bi tud to!!!!!a me lahko kontaktiras? proooooosim! pa resno mislim....
|
|
|
|
RE: Delo na domu za britansko firmo 25.11.2009 14:34:38
|
|
|
|
Arwenko
|
Ne vem sicer za VB, ampak jaz delam za avstrijce in gre pač preko s.p., popoldanskega pri meni pač. Jim izstavim račun, oni mi plačajo, potem pa jaz plačam pač ustrezne prispevke in akontacijo dohodnine.
|
|
|
|
RE: Delo na domu za britansko firmo 25.11.2009 14:45:39
|
|
|
|
Tanja55
|
Zelo natancno se pozanimaj na DURS, ker mislim, da bos morala placat dvojne davke. Tudi davek v UK tocno vprasaj, kdo bo placal-delodajalec ali ti, ker v UK ni po defoltu, da placa delodajalec. Enako je s pokojninskimi prispevki. Ne vem pa, kako te lahko zaposlijo, ce nimas National Insurance Number, to pa dobis, ce imas naslov v UK. Razen, ce si kdaj prej bila v UK in imas NIN. Verjetno ce imas s.p. bi bilo vse veliko lazje, ker delas po pogodbi za tujo stranko. Samo v tem primeru ti morajo oni izstaviti racun, tako da je od njih odvisno, ce se jim to splaca (mislim predvsem na to, da imajo lahko od drzave kaksno ugodnost, ce nekoga zaposlijo, ne pa, ce izstavljajo racune).
|
|
|
|
RE: Delo na domu za britansko firmo 25.11.2009 19:49:52
|
|
|
|
Urko15
|
Ni potrebe po s.p. Sama si rekla, da je to zaposlitev za nedoločen čas, s skrajšanim delovnim časom (4 ure ali več). Ta firma bo verjetno pobrala subvencije zate na Ministrstvu za delo na enem izmed razpisov, ti pa boš normalno zaposlena. Prispevke pa boš pač imela plačane za 4 ure.
|
|
RE: Delo na domu za britansko firmo 25.11.2009 20:01:59
|
|
|
|
borci
|
Urko, saj to mislim tudi jaz, ker je tudi plača točno napisana kolko bo, ne pa da bi mogla izstavljat račune. Ne vem pa, če me lahko zaposlijo kot tuja firma na domu, ker mislim da nimajo oz. ne bodo imeli predstavništva pri nas. Gre pa za eno potovalno agencijo.
|
|
|
|
RE: Delo na domu za britansko firmo 25.11.2009 20:05:39
|
|
|
|
Urko15
|
Ja če nimajo sedeža pri nas, potem pa je verjetno drugače, čeprav je to enoten trg EU. Pa vseeno, predvidevam, da si brezposelna, tako da je najbolje, da greš do nekoga na zavodu za zaposlovanje in pa na ZZZS, glede prispevkov in zavarovanja.
|
| Stran: [1] |
Kopanje novorojenčka.
пеперутка16
Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?