ronja
|
Moj je namrec zacel vse stroske-poloznice delit na pol. Po moje začnita potem pa še hrano in obleke za malega, čistila, kuhinjske aparate, servise ipd... delit na pol. Ne pa da to ti kriješ, on pa tega potem ne vidi. Rečeš: mali rabi čevlje, prišli bojo okoli 30E, torej mi daj 15 E. Neumno sicer, ampak če se on otročje obnaša, mu pač pokaži, kako to izgleda. Sicer se mi zdi, da je fajn, da se malo zmenita brez otročarij, ko bo on pripravljen na to - da mu razložiš, kam gre denar in magari pišeš en mesec ali dva, da dobi občutek. Če on namreč še nikoli ni stopil v trgovino z otroškimi oblekami in navadno ne hodi po špecerijo, se mu verjetno niti ne sanja, kakkšni zneski grejo za to. Mogoče si samo ne predstavlja... Kako je pri nama? Nama denar ni tako zelo važen; oba se strinjava, da ne marava bit zadolžena in nočeva met minusa na računu - če vidiva, da bo šlo bolj na tesno, si pač ne privoščiva raznih stvari, pa je še vedno plus. On ma čez denar, ker jaz ne maram met s tem opravka (njem pa ni tako hudo, tako pravi). Plačuje položnice torej on, merkator in moje zavarovanje gre iz mojega računa, ostalo iz njegovega - tako da je ravno nekje pol-pol. Ampak midva imava tudi približno isti plači, on malo več, ampak ne prav dosti (ni za faktor 1,5). Ko bom delala polovični delovni čas, bo plačeval verjetno kakšne druge stvari iz mojega računa in več iz svojega, sicer bom jaz v minusu . kar je ekstra in razni servisi - zato navadno da on, pa če gremo kam ven tudi v 99% primerov. Tako da sva potem verjetno nekje na istem. V bistvu nima preveč veze, ker itak oba vlagava (no, on vlaga denar od obeh) v razna varčevanja, sklade,... Se pa seveda splača, da imava oba plus na računu, pa da je vedno malo rezerve, če ravno nekaj pride...
|