Gina
|
Zelo smo se razpisale na tem naslovu točno na to temo, no vsaj moj odgovor, je bil točno na to temo, pa sem spet pozabila, kako aktivan link narediš, bo kar tak, za prilepit (forum finančne strani starševstva, zakaj upada rodnost, ali nekaj takega, je naslov): http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=646683 Drugače pa mislim, da si polovica žensk še vedno bolj želi imeti otroka, kot znoreti se, doseči ne vem kakšne ambicije. No, to po moje izvira iz ženskih genov, ki izhajajo iz skupinske zavesti neke populacije (kot se ptice množično slijo na jug, tako je nagonsko, da si ženska želi imeti otroka). Vse ostalo je nekaj, kar si ženska tudi želi, pa se določen čas tepe s prvotno željo po otroku in jo za določen čas tudi premaga (beri za nekaj let). Po moje vplivajo na to še druge reči: - ustrezen partner - socialni status (če si brezposeln in brez službe, boš bolj pazil, da ne zanosiš najbrž, kot sicer, ni pa nujno) - kako so tebe sprejeli kot otroka (se mi zdi, da se ženske, ki so jim celo otroštvo govorili, da so vsi otroci hudo breme, težje odločajo za otroke, kot tisti, ki so imeli kolikor toliko občutek normalnega otroštva - lahko da se motim, samo jaz same take poznam - in dejansko se jim potem otroci zdijo breme in to v večji meri, kot se zdijo ostalim) - najbrž je še več reči, pa se jih ta hip ne spomnim
|