Špeli80
|
Nisem si mislila,da bom kdaj v situaciji,da bom iskala nasvete glede dediščine, ki to v bistvu ni. Torej...mama mi je umrla letos v sredini januarja.Sama sem prejemnik socialne pomoči in zato uradno nimam premoženja,ker vem,da ti takoj dol zbijajo DSP.Imam mali fiat punto,ki ni nič posebej vreden. Vse skupaj se zaplete,ker je bil Fiat napisan na mamo ob njeni smrti.Imam še brata in sestro, ki sta vedela,da je ta avto moj,da vse zanj plačujem jaz,ga uporabljam..skratka mama ni imela z njim nobenih stroškov. Žal pa pri nas ne velja rek, da kri ni voda.Brat in sestra sta se namreč pridružila dediščini.To pomeni,da sta na sodišču izjavila,da želita,da se avto proda in se delež razdeli na tri dele.Mene na zapuščninski razpravi ni bilo ,saj mi v službi niso odobrili prostega dneva. Ko sem jaz izvedela,da sta brat in sestra tako pohlepna, sem se avtu odpovedala.Namreč,neumno se mi zdi,da bi sedaj avto, ki sem ga sama kupila,ga vzdrževala...prodala in delež delila s sorodniki,ki niso zraven dali tolarja. Pred enim tednom pa izvem,da sedaj tudi onedva nočeta avta!? Avto gnije pred našo hišo,nihče ga ni prišel iskat,sama ga ne uporabljam.Jaz sem si kupila drug avto, tega sem pač prepustila njima,če tako želita.Uradno sem dala na sodišče,da se avtu odpovedujem, vendar še nisem dobila odgovora.Je bila pa zapuščninska razprava že aprila.Torej sedaj avto pol leta dobesedno gnije,saj ga nihče ne uporablja. Ko je imel moj sin operacijo, me je sestra klicala v bolnico.Ampak ne,da bi vprašala kako je s sinom.Le sporočila mi je,da je našla kupca za avto!Res dobra sestra,ni kaj. Jaz sem ji povedala,da sem se avtu odpovedala,da naj stvari zdaj kar sama ureja. Je pa problem,da sploh ne vem, od koga je sedaj ta avto.Tablice so še vedno gor, ni niti iz prometa odjavljen,čeprav ni registriran.Ampak,kako naj ga odjavim iz prometa,če ni moj?Kako naj ga prodam,če ni moj? Nimam pa nikjer črno na belem,da se onedva odpovedujeta avtu.To sta sporočila le po telefonu,da naj ga kar imam.Jah...spomnila bi se na zapuščninski razpravi..zdaj imam že drug avto,tistega sem odpisala na njuno željo..potem ga pa v končni fazi itak nočeta.Hm....res lepi družinski odnosi no,ni kaj. Upam,da ni preveč zmedeno napisano in ,da se bo kdo našel,ki mi bo znal svetovati!Sem pa hvaležna že vsaj zato,da ste me brali!
|