|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dediščina
26.11.2006 18:32:07   
Špeli80
Nisem si mislila,da bom kdaj v situaciji,da bom iskala nasvete glede dediščine, ki to v bistvu ni.user posted image
Torej...mama mi je umrla letos v sredini januarja.Sama sem prejemnik socialne pomoči in zato uradno nimam premoženja,ker vem,da ti takoj dol zbijajo DSP.Imam mali fiat punto,ki ni nič posebej vreden.
Vse skupaj se zaplete,ker je bil Fiat napisan na mamo ob njeni smrti.Imam še brata in sestro, ki sta vedela,da je ta avto moj,da vse zanj plačujem jaz,ga uporabljam..skratka mama ni imela z njim nobenih stroškov.
Žal pa pri nas ne velja rek, da kri ni voda.Brat in sestra sta se namreč pridružila dediščini.To pomeni,da sta na sodišču izjavila,da želita,da se avto proda in se delež razdeli na tri dele.Mene na zapuščninski razpravi ni bilo ,saj mi v službi niso odobrili prostega dneva.user posted image
Ko sem jaz izvedela,da sta brat in sestra tako pohlepna, sem se avtu odpovedala.Namreč,neumno se mi zdi,da bi sedaj avto, ki sem ga sama kupila,ga vzdrževala...prodala in delež delila s sorodniki,ki niso zraven dali tolarja.
Pred enim tednom pa izvem,da sedaj tudi onedva nočeta avta!?user posted image Avto gnije pred našo hišo,nihče ga ni prišel iskat,sama ga ne uporabljam.Jaz sem si kupila drug avto, tega sem pač prepustila njima,če tako želita.Uradno sem dala na sodišče,da se avtu odpovedujem, vendar še nisem dobila odgovora.Je bila pa zapuščninska razprava že aprila.Torej sedaj avto pol leta dobesedno gnije,saj ga nihče ne uporablja.
Ko je imel moj sin operacijo, me je sestra klicala v bolnico.Ampak ne,da bi vprašala kako je s sinom.Le sporočila mi je,da je našla kupca za avto!Res dobra sestra,ni kaj.user posted image Jaz sem ji povedala,da sem se avtu odpovedala,da naj stvari zdaj kar sama ureja.
Je pa problem,da sploh ne vem, od koga je sedaj ta avto.Tablice so še vedno gor, ni niti iz prometa odjavljen,čeprav ni registriran.Ampak,kako naj ga odjavim iz prometa,če ni moj?Kako naj ga prodam,če ni moj?
Nimam pa nikjer črno na belem,da se onedva odpovedujeta avtu.To sta sporočila le po telefonu,da naj ga kar imam.Jah...spomnila bi se na zapuščninski razpravi..zdaj imam že drug avto,tistega sem odpisala na njuno željo..potem ga pa v končni fazi itak nočeta.Hm....res lepi družinski odnosi no,ni kaj.
Upam,da ni preveč zmedeno napisano in ,da se bo kdo našel,ki mi bo znal svetovati!Sem pa hvaležna že vsaj zato,da ste me brali!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Dediščina
26.11.2006 20:48:49   
Dolina
Joj, jaz ti žal ne vem svetovati... Upam pa, da je tvoj sinek v redu in da boste probali to z dediščino čim bolj v miru rešit. Pri teh zadevah se vedno kaj zaplete.... Ne vem, zakaj se ljudje v teh okoliščinah tako spremenijo.

Skratka, želim ti vse dobro. user posted image

Lp, Dolina

(odgovor članu Špeli80)
Neposredna povezava do sporočila: 2
26.11.2006 21:40:47   
Špeli80
Hvala ,Dolina!Saj vem,da je zadeva zapletena,upam pa,da bo vseeno to bral kdo, ki se na to bolj spozna.user posted image
Sem pa še enkrat prebrala svoj tekst...prejemnik DSP sem bila takrat,ko je bil avto kupljen.Sedaj sem zaposlena.Ker sem brala,da sem po pomoti napisala, da sem prejemnik DSP,ne da sem bila.:$

(odgovor članu Dolina)
Neposredna povezava do sporočila: 3
26.11.2006 23:51:14   
Anonimen
Praviš, da je zapuščinska obravnava že bila. Samo ena od obravnav ali ej bilo na tej že vse dokončno? Če je bilo dokončno, potem bi nekdo od vas treh moral imeti dokument (praviloma pa vsi trije), kaj kdo po materi deduje (ločeno) in kaj je skupna dediščina. Tam bi moralo biti tudi napisano, kako je z avtomobilom (ali je od enega od vas ali od vseh treh). Če je od enega, ga proda tisti, od katerega je (ali pa naredi z njim, kar mu srce poželi). Torej v takem primeru lahko mirne duše pokličeš AMZS in na njegove stroške naročiš odvoz izpred svoje hiše na njegovo dvorišče. Če je avto od vseh treh, potem pa lahko z njim upravlja kdorkoli od vas treh. Praviš, da sta brat in sestra hotela, da se avto proda (in denar razdeli na tri dele). Če imaš to določilo nekje fiksno zapisano, potem lahko avto prodaš brez posebnega pisnega soglasja brata in sestre. Tretjino kupnine obdržiš, tretjino daš bratu in tretjino sestri. Moraš pa oditi na UE in avto odjaviti iz prometa, če ni več registriran. Poleg svojih osebnih dokumentov in dokumentov od avtomobila moraš prinesti s sabo še odločbo z zapuščinske obravnave (oz. druge pisne dokaze, da je mama pokojna). Ne komplicirajo. Potrdilo o tem, da je avto odjavljen iz prometa, pa potem daš kupcu avtomobila.

Če cena za avto ni pretirana (ali pa, če ga prodaš pod ceno, da se na ta način zahvališ bratu in sestri za zaje*avanje user posted image ) in če je še vozen, ga kupim.

(odgovor članu Špeli80)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
27.11.2006 10:57:09   
Tasika
Če je zapuščina že rešena, potem v sklepu piše kaj in kako z avtom.
Če pa zapuščina še ni rešena (in dvomim da bi po eni razpravi bila), potem je avto pravno še vedno mamin. In ga lahko prodaš/registriraš samo s pisnim dovoljenjem ostalih dedičev. Je imel moj user posted image  probleme ko je podedoval avto od dedka, pa so potem komplicirali okrog registracije, ker še ni bilo sklepa o dedovanju.

Ti pa le pojdi na nasledno zapuščinsko razpravo, če ne gre drugače vzami bolniško, svojo izjavo da se odpoveduješ avtu lahko prekličeš, dokler sklep o dedovanju ni pravnomočen. Pa se boste tam vpričo sodnice najlažje dogovorili, še kakšen nasvet vam bo dala.

Lep pozdrav
tasika

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.11.2006 11:07:58   
Kalina
Mene pa zanima kolk dolg ste cakal na zapuscinsko obravnavo?

...potem so mi jo otrplo in jokajočo položili v naročje.
Prvič sem jo stisnila k sebi in jo poljubila.
Instinktivno se je umirila in me popolnoma zasužnjila s svojim laskanjem moji moči.

(odgovor članu Tasika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
27.11.2006 14:45:52   
Špeli80
Hvala vam vsem za odgovore!user posted image
Včeraj sem bila res jezna,ko sem to pisala in sem zato verjetno bolj zmedeno pisala.user posted image
Mama je umrla v sredini januarja, zapuščninska razprava je bila pa aprila.Torej smo čakali približno tri mesece.Drugega premoženja ni imela, če odštejem veliko dolgov, za katere se brat in sestra ne zanimata.Med drugim sedaj nekdo drug odplačuje tudi dolg za zelo drago zapestnico,ki jo je mama kupila sestri.To sem izvedela od gospe, kjer je mama kupila zapestnico.Zapestnico ji je kupila na trajnik- kljub kreditu, 300 tisoč minusa -limit.user posted image
Po zapuščninski razpravi je minilo približno dva tedna in smo vsi dediči dobili na dom sklep.V tem sklepu je pisalo, da sta se brat in sestra pridružila dediščini.Ker jaz uporabljam avto, predlagata, da se avto napiše name-vendar le zaradi prodaje.Denar od prodaje pa se potem razdeli na tri dele.Meni se seveda zdi preveč noro, da bi jaz avto,ki sem ga sama kupila,vse plačevala zanj; prodala in delež celo delila s pohlepnimi sorodniki!Je pa pisalo v tem sklepu iz zapuščninske razprave, da naj se jaz zglasim pri sodnici ,kjer bomo uredili prepis.Tega nisem storila, sem se pa po zakonu v roku 15-ih dni pritožila- v pritožbi sem napisala, da sem sama vzdrževala avto,ga tudi kupila.Da,če bi vedela, da bosta sestra in brat želela svoj delež, da bi se avtu že prej odpovedala.Ampak da nisem pričakovala tega.Zato se mu odpovedujem naknadno,torej v tej pritožbi.Vendar to sedaj obravnava višje sodišče in še nisem dobila odgovora.
Zapuščninska razprava je bila, kakor vem, le ena.Tam so se brez moje prisotnosti vse dogovorili, me pooblastili za prodajo avta...
Kolikor razumem, je avto od vseh nas treh.Samo jaz imam na višjem sodišču v obravnavi pritožbo,kjer sem se mu odpovedala.Brat in sestra se nista odpovedala pisno ,le po telefonu sta prejšnji teden zabrusila: ga pa imej..ga itak nočeva..hm...user posted image Najbolje bi bilo,da bi to izrazila že na zapuščninski razpravi, pa ne bi bilo nobenih problemov.Saj sta itak vedela,da je avto v celoti moj strošek.user posted image
Predlagala sem jima tudi, da naj gresta k sodnici, prepišeta avto na enega od njiju in ga prodata.Jaz sem se mu itak odpovedala.Ampak onedva se s tem ne bi dajala..raje bi videla,da vse jaz naredim,onedva pa dobita le denar.No ,sedaj po novem kao nočeta nič..ampak jima ne zaupam.Ne bi bila presenečena,če je to kakšna potegavščina.
Kerensa, ali mogoče veš,koliko stane to,da se avto odjavi iz prometa?Ker vsaj to bi bilo pametno narediti...čeprav se mi zdi neumno,da moram imeti jaz stroške,probleme pa so naredili drugi.user posted image
Kerensa, mogoče ga pa na koncu še res dobiš, he he!Zanj se zanima tudi ena zelo dobra družinska prijateljica.Če z njo ne bo nič, te bom pa imela v mislih!user posted image

(odgovor članu Kalina)
Neposredna povezava do sporočila: 7
27.11.2006 15:40:15   
Anonimen
Dokler nimaš iz višjega sodišča odločbe, ne smete nič narediti z avtom. Ti si se pisno odpovedala, zato ne skrbi za stroške. Ker pa sta se tvoja brat in sestra dala v zapuščino avta, naj sama poskrbita za avto, odjavo...ko dobiš sklep sodišča, počakaš pritožbeni rok, potem pa pokličeš AMZS in ti ga odpeljejo na stroške lastnika. Sodišče bo v tem primeru določilo, da sta lastnika avta brat in sestra, zato se ne sekiraj, dediščina je pač ena izmed tistih dejanj, zaradi katerih se slovenci radi kregajo.
In hvala bogu si že zdaj spoznala, kakšna sta tvoja sestra in brat, zato pojdi čim dlje od njiju.Za vse ostalo se ne sekiraj.Srečno.

(odgovor članu Špeli80)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
27.11.2006 15:53:39   
Katrin
IZVIRNO SPOROČILO: Kalina

Mene pa zanima kolk dolg ste cakal na zapuscinsko obravnavo?

9 mesecev

lp, katrin 

Be the Peace and Harmony you desire...

(odgovor članu Kalina)
Neposredna povezava do sporočila: 9
28.11.2006 23:25:00   
Anonimen
Za odjavo avta iz prometa plačaš samo upravno takso, to je ene par sto tolarjev. Nič pretresljivega. Pa takoj je odjavljen, od tistega momenta dalje.

Drugače pa se zdaj tvoja pritožba obravnava na sodišču, praviš. In brat in sestra je nista dala (ustno tebi po telefonu ne velja). Torej je trenutno stanje tako, da onadva želita avto, ti pa si se pritožila, da ga želiš zase v celoti. Če ti bodo to odobrili, potem je avto tvoj. Če ti ne bodo, je pa od vseh. Kar pomeni, da mora v sklepu pisati tudi, kdo je pooblaščen za prodajo in vse ostalo v zvezi z delitvijo denarja. Vsaj to poskusi biti ti, da te ne bosta brat in sestra spet kje nasrala (ponarejeni računi, kupoprodajne itd.).

Lahko pa napišeš še eno pritožbo, v kateri navajaš, kako in kdaj sta se brat in sestra odpovedala avtu. Še bolje je, da prej odkorakaš do njiju in naj ti napišeta na list papirja in podpišeta. In eno fotokopijo pošlji na sodišče. Potem bo pa tako ali tako razsojeno tebi v prid.

Ampak potem pa jaz zvisim, a ne? user posted image

(odgovor članu Špeli80)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
30.11.2006 8:50:20   
Špeli80
Torej...če prav razumem-naj ne delam ničesar dokler nimam v rokah odločbe višjega sodišča?
Jaz sem se avtu odpovedala, ga ne zahtevam zase.Ker se mi zdi vse skupaj preveč trapasto.Avto,ki ne vem ,če je vreden 100.000,00 SIT, pa takole sranje.user posted image In si mislim,naj ga pa imata...zato sem si kupila drugega.Nočem nič tudi,ko se proda.Sta pa brat in sestra zaradi tega definitivno izgubila odnos z mano,ker takih ljudi nočem v  svoji bližini.user posted image
Zanima me edino,če kdo ve...ali lahko jaz zdaj avto odjavim,kljub temu,da ni napisan name?Samo tako, da ne bo stal pred hišo s tablicami v nedogled...bi bilo dobro,da se ga vsaj iz prometa odjavi.
Pa še to,če kdo ve...koliko časa na sodišču trajajo take zadeve?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
30.11.2006 10:45:48   
Anonimen
Če ni pisan nate, ne smeš nič, ker pa imate to v zapuščini, morate prvo razdeliti to malo premoženje, ker šele takrat se bo videlo od koga je avto. Ker si se ti temu avtu uradno odpovedala, ostala 2 pa ne, nimaš ti s tem avtom nič. Je pa škoda, ker se kuponi prenašajo v tem primeru. Kar sama dva naj poskrbita za to staro šaro.

(odgovor članu Špeli80)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?