Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Dati določeno ime ali ne? 17.10.2007 11:20:49
|
|
|
|
muza
|
Kar tako na hitro, ker je večkrat govora o norčevanju in zbadljivkah glede imen in njihovih izpeljankah. Oz. o pomisleku ali dati otroku določeno ime ali ne, ker bi se lahko otroci iz njega norčevali. Naj omenim da niti ni nujno, da je ime takšno , ki samo po sebi spominja na kakšno zbadljivo kombinacijo, pa jo otroci najdejo. Ko sem na zadnje šla po našega malega v vrtec in je nekdo tiščal vrata našemu mulčku, da ni mogel ven, je pop. varuška rekla kako je tisti fant poreden. Nato pa se je oglasil en tretji in rekel:" Ja saj zato pa mu je ime Lan, ha ha ha, ......itd" Hm? Meni se zdi Lan precej nevtralno ime in mi ne pade na misel nobena običajna zbadljiva kombinacija. A poznate katero? Ali pa mi ne pade na misel, ker tudi to ime ni ravno po mojih merilih.
|
|
|
|
RE: Dati določeno ime ali ne? 17.10.2007 13:13:14
|
|
|
|
piščanc
|
norčujejo se ponavadi iz dejanj, ne iz imena. in če se to ponavlja, potem nastane vzorec. sicer pa se iz vsega lahko norčujejo. ponavadi je treba vzgojiti tiste, ki se norčujejo, ne tiste, ki so tega deležni
|
|
RE: Dati določeno ime ali ne? 17.10.2007 13:15:11
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz se ne spomnim da bi se mi iz katerega imena norca delal. Mislim da se delajo norca in zgražajo starši, otroci to itak slišjo in pol isto delajo. Ker en tri leta star otrok se pač ne bo spomnu da je eno ime smešno Kle se gre za primitivnost staršev in ne otrok.
|
|
|
|
RE: Dati določeno ime ali ne? 17.10.2007 14:08:24
|
|
|
|
nuala
|
Lan - bolan. Lan - zaspan. Lan - posran. Iz vsakega imena se da norčevati, mislim, da to ni razlog za / proti.
|
|
RE: Dati določeno ime ali ne? 17.10.2007 15:09:38
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja ne vem, no. Moj sin je letos dobil enega sošolca, ki mu je ime Matevž. In ko sem mu povedala, da bo letos Matevž z njim v skupini, se je skoraj polulal in rekel, da je matevž hrana, ne pa ime. Ja, pa saj je res, eno in drugo.
|
|
|
|
RE: Dati določeno ime ali ne? 17.10.2007 15:19:28
|
|
|
|
chokolada
|
otroci si na vsa imena zmislijo neko rimo ali kaj žaljivega. npr. koliko je Maj, pa obstaja Čebelica Maja. Vsako ime je lepo in vsako ima neko izpeljanko.
|
|
RE: Dati določeno ime ali ne? 17.10.2007 19:51:06
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: chokolada Vsako ime je lepo in vsako ima neko izpeljanko. Moje nima Zajebavanje v šoli, ja pr nas smo se norca delal iz takih k se niso znal zase postavt, neglede na ime. Taki so zmeri nasrkal.
|
|
|
|
RE: Dati določeno ime ali ne? 17.10.2007 20:38:23
|
|
|
|
glen
|
Tudi jaz menim da so dostikrat starški krivi da otroci zbadajo v vrtcu. En primer. V mojem mestu je punčka(zdaj stara že 16 let)z imenom Romi(so slovenci),in ker je mati enega sošolca(še v vrtcu)rekla da romi so cigani je ta fantek začel zbadati punčko da je ciganka ,ker mu je njegova mama rekla da Romi ni ime in da romi so cigani. Boga punčka,saj se jo je ta vzdevek dolgo držal. P.s. mislim, da če želijo otroci najti izpeljanko iz imena jo najdejo čisto iz vsakega,recimo Lan teleban. Je pa res da ko so otroci večji, imajo že bolj napete možgančke in si veliko stvari tudi sami izmislijo(brez staršev)
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?