|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Darwinova teorija
22.8.2005 23:25:46   
nikitta
Zanima me, če v šolah še vedno poučujejo Darwinovo teorijo oz. če jo naš šolski sistem "podpira"?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Darwinova teorija
22.8.2005 23:30:41   
Seven*
Ja se vedno. Katero pa bi? Kreacionizem? Zaenkrat bolj pametne teorije se niso nasli..

(odgovor članu nikitta)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Darwinova teorija
22.8.2005 23:50:32   
Joe
Kako bi jo biologi le nasli, ce pa so zaradi pomanjkanja financnih virov skljuceni pred racunalniki, ki na tipkovnicah nimajo niti specificnih znakov v slovenscini. :)

(odgovor članu nikitta)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Darwinova teorija
22.8.2005 23:54:38   
Seven*
:)-:)-:)-:)- Ni res. Samo na internetu so zadeve lazje berljive (vecini), ce ne uporabljas nasih znakov. Hehe.

(odgovor članu nikitta)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Darwinova teorija
23.8.2005 0:02:54   
nikitta
slišim, da vsako leto menjajo vsebino učbenikov...pa sem se skoraj razveselila, da so se mogoče odločili, da vsaj postrežejo z dokazi, če že ustrajajo na tej teoriji.

Osebno, pa mislim da je to velika žalitev za vse.

(odgovor članu nikitta)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Darwinova teorija
23.8.2005 0:05:59   
Seven*
Kaj pa vem. Meni se vseeno zdi, da so vcasih opice bolj "pametne" od ljudi. To mi potrdi, da smo imeli z njimi skupnega prednika. :)-:)-:)-:)-:)-:)-

(odgovor članu nikitta)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Darwinova teorija
23.8.2005 0:14:28   
BigWhale
Nikitta,

No, Darwin je za svojo teorijo predlozil kar precej dokazov. Dokazi, da teorija drzi, se predlagajo sami po sebi iz dneva v dan. Raziskave DNA, iskanje skupnih prednikov. Analize in primerjave DNA.

Zakaj se ti zdi to zaljivo? Zato, ker pravijo, da imata clovek in opica skupnega prednika? Zato ker je tako 'nehumano', da smo izsli iz zivali? No, jaz se zaradi tega ne pocutim nic kaj uzaljenega. :)

Sicer pa, imas ti kak drug dokaz, da kaj drugega drzi, kreacionizem mogoce? Imas kak dokaz? Kaj drugega kot Biblijo? Biblija dokazuje sama sebe. Sklicevanje na lastno avtoriteto, pa pri meni ni nekaj kar bi zelo cenil. ;)

No, nikjer ne trdim, da je Darwinizem popoln ampak, da se je vse skupaj zacelo s tleskanjem prstov, mi je pa se malo manj popolno.

(odgovor članu nikitta)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Darwinova teorija
23.8.2005 0:19:08   
nikitta
ja, res je Seven. Delno se strinjam. A kljub temu, mi nekaj ne gre ob tej izjavi v račun. Ravno ta prednik!!! Sorry, ampak da me ubiješ, ni šans da bi rekla otroku, da je to prav...

Malo mi napiši o tem predniku, če se ti kaj da... prosim

(odgovor članu nikitta)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Darwinova teorija
23.8.2005 0:25:43   
Seven*
Ves kako. Lahko mu razlozis, da si pac na tak nacin razlagamo in da je to najverjetnejsa razlaga. Kaj je pa prav, pa tako ali tako ne vemo..

Nekaj na to temo pise na strani:

http://en.wikipedia.org/wiki/Human_evolution

(odgovor članu nikitta)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Darwinova teorija
23.8.2005 0:32:25   
Joe
Na zgornji Wikipedijini strani sem samo ob robu kliknil na jezik Slovenščina in se je odprla tale stran v slovenščini na temo Darwinove evolucijske teorije (verjamem, da je večini uporabnikom primernejša za razlago):

http://sl.wikipedia.org/wiki/Nastanek_in_razvoj_%C4%8Dloveka

(odgovor članu nikitta)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Darwinova teorija
23.8.2005 0:37:36   
Seven*
HVALA Joe! :bravo::bravo::bravo::bravo::bravo:

(odgovor članu nikitta)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Darwinova teorija
23.8.2005 0:52:14   
nikitta
pusti biblijo, ne mislim o tem razpravljat, če ni potrebe.

Še vedno je to premalo. Absolutno.

(odgovor članu nikitta)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Darwinova teorija
23.8.2005 1:09:36   
nikitta
po napaki in zgolj slučajno:

http://forum.kvarkadabra.net/viewtopic.php?t=872&view=next

(odgovor članu nikitta)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Darwinova teorija
23.8.2005 1:10:25   
nikitta
in te napake se še vedno dogajajo?!

(odgovor članu nikitta)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Darwinova teorija
23.8.2005 1:32:57   
BigWhale
Joj, nikita. Komu naj verjamem? Nekemu alexu, ki je pisak na forum kvarkadabre?

O priblizno podobnih zadevah, kot je pisal Daineken. Da smo najbrz iz vesolja, so nas prebivalci drugih svetov ze nickolikokrat obiskali in da je vse skupaj precej velika zarota raznih vladnih organizacij.

To precejkrat govorijo ljudje, ki prav tako ne verjamejo, da je clovek kdajkoli hodil po luni. Moonhoaxerji se jim rece, pa vecina sveta se jim smeji.

Daineken, izpostavi nekaj precej zanimivih dejstev ampak iz tega vlece precej neracionalne zakljucke. Tako kot tisti Alex na forumu. Dokazov za taksne trditve je pa se manj, kot je dokazov za Darwinovo teorijo.

Je pa res, da je preskok iz nekaj amino kislin, ki so plavale v redki juhi pa do proto-celice, ki naj bi predstavljala prvo zivljenje precej velik. Prav tako je precej velik preskok pri mentaliteti nekega opicnjaka in cloveka, pripadnika vrste Homo Sapiens. Ampak nic od tega se ni zgodilo kar cez noc. Od prve celice pa do danasnjega cloveka je bilo potrebnih kar dobre stiri milijarde let. Ljudje pa zivijo manj kot sto let. Na svetu so pa v danasnji obliki okrog milijona let. Pred tem se je pa evolucija igrala z DNAji in premetavala stvari sem ter tja.

(odgovor članu nikitta)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Darwinova teorija
23.8.2005 1:36:38   
nikitta
ok.

(odgovor članu nikitta)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Darwinova teorija
23.8.2005 10:25:26   
Joe
Ena bolj simpatičnih teorij o izvoru človeka je tista o vesoljcih, ki so nas kakorkoli že spočeli ali zasejali na Zemljo. Kaj je pri njej luštnega? Da ne pojasni izvora vesoljcev.

Podobna je stari zgodbi o indijskem fakirju, ki trdil:
- "Svet stoji na velikanski želvi."
- In kje stoji želva?
- Fakir: "Na slonu."
- Kje pa slon?
- Fakir: "."

(odgovor članu nikitta)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Darwinova teorija
23.8.2005 10:30:00   
BigWhale
No, 'seme' iz vesolja bi lahko bil kak meteorit s kaksno Amino kislino ali kako drugo malo bolj komplicirano ogljiko-vodikovo spojino. Tega po vesolju leta se in se.

Stvarjenje vsega (torej vesolja) je pa nekaj kar je za nase razumevanje nedojemljivo. Vesolje nam definira prostor in cas. Izven vesolja ni ne prostora in ne casa, enostavno ni nic. Se nic ni, ker da opises nic, potrebujes neko referenco, tam pa se tega nimas.

Kako? Zakaj? Cemu? Kdo ve. Slisi pa se, kot da je res nekaj 'bozjega' na tem. :)

(odgovor članu nikitta)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Darwinova teorija
23.8.2005 10:37:09   
Anonimen
No, sedaj ko sta na stvarjenje vesolja zašla, kaj si mislita o teoriji maxa (mojega :love:) na tej strani:

http://forum.kvarkadabra.net/viewtopic.php?t=25&start=165

Mene njegova teorija spravlja totalno ob živce, ker po temtakem karkoli naredimo, nimamo nobenega vpliva na našo usodo, ker je že vse določeno oz. se stalno ponavlja.

(odgovor članu nikitta)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   Darwinova teorija
23.8.2005 11:15:37   
BigWhale
Joj, jaz o tem raje ne bom. Prevec je teorij in vsaka je po svoje cudna. ;)

Se vedno bom pa do neke mere zagovarjal Darwina. :)

(odgovor članu nikitta)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   Darwinova teorija
23.8.2005 11:32:58   
Joe
Saj vemo, zaradi Seven, biologinje. :)

(odgovor članu nikitta)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   Darwinova teorija
23.8.2005 13:04:01   
BigWhale
Ne, to ne. Se mi zdi, da je Seven bolj proti Darwinu kot jaz. ;)

Darwin ima edini precejsnjo kolicino dovolj spodobnih dokazov.

(odgovor članu nikitta)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   Darwinova teorija
23.8.2005 13:04:17   
BigWhale
Oziroma, ne da je proti, da dvomi. :)

(odgovor članu nikitta)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?