|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Darovanje pop. krvi javni banki
19.1.2009 13:25:16   
Flufi
Pozdravljene!

Ta vikend sem v PopTV-jevi Viziti zasledila, da je možno tudi darovanje popokovnične krvi javni banki.
Ker o tem že nekaj vem in bi se raje odločila za to kot pa za razne Necelice in podobno, me zanima, če
katera ve, kam naj se obrnem oz. ali naj pokličem kar v LJ. porodnišnico in me bodo tam razsvetlili.

Lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Darovanje pop. krvi javni banki
19.1.2009 13:29:14   
Blueeyes
men je zanč ena kolegica prnesla člank o tem... ga bom doma še enkrat prebrala pa ti posl sporoči... je bil pa mislim, da objavljen 5.1. v časopisu Dnevnik...

(odgovor članu Flufi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
19.1.2009 13:37:17   
žab*ca
Pokliči na št.01/5438100,zmeni se da ti domov pošljejo zloženko in obrazec za prijavo.Ko izpolnjene podatke pošlješ,dobiš prej kot v enem tednu paket za odvzem krvi.Fajn je to opravit nekje v 34.t. Po porodu pa pokličeš na št. ki je priložena v paketu in naslednji dan pridejo iskat,razen če boš rodila v Ljubljani je lahko kako drugače zmenjeno. Zadeva poteka gladko. Lp

(odgovor članu Blueeyes)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.1.2009 13:44:04   
KOKICA32
IZVIRNO SPOROČILO: žab*ca

Pokliči na št.01/5438100,zmeni se da ti domov pošljejo zloženko in obrazec za prijavo.Ko izpolnjene podatke pošlješ,dobiš prej kot v enem tednu paket za odvzem krvi.Fajn je to opravit nekje v 34.t. Po porodu pa pokličeš na št. ki je priložena v paketu in naslednji dan pridejo iskat,razen če boš rodila v Ljubljani je lahko kako drugače zmenjeno. Zadeva poteka gladko. Lp

Nekako tako ja...ko izpolniš vprašalnik in  ga pošlješ nazaj oni preverijo če sta ti in tvoj partner primerna kandidata za darovanje popk. krvi. Nevedeno opravi do 34 tedna nosčenosti. Več o tem si pa lahko prebereš tukaj: http://www.ringaraja.net/forum/m_3334907/mpage_3/key_/tm.htm#3653072
user posted image

(odgovor članu žab*ca)
Neposredna povezava do sporočila: 4
19.1.2009 14:07:24   
simonakr

IZVIRNO SPOROČILO: Blueeyes

men je zanč ena kolegica prnesla člank o tem... ga bom doma še enkrat prebrala pa ti posl sporoči... je bil pa mislim, da objavljen 5.1. v časopisu Dnevnik...

Oj! A je bil to ta članek: http://www.dnevnik.si/novice/zdravje/1042233848 ?

(odgovor članu Blueeyes)
Neposredna povezava do sporočila: 5
19.1.2009 15:35:26   
Flufi
Super ste punce, že jutri pokličem! Hvala!!!user posted image

(odgovor članu simonakr)
Neposredna povezava do sporočila: 6
20.1.2009 11:17:09   
švicarka
Zgolj informativno: jaz sem v 36. tednu in sem si šele danes uredila stvari za darovanje popkovnične krvi. Na vprašanje če sem prepozna so mi prijazno odgovorili, da sploh ne, bistvo je da urediš administrativne stvari pred porodom. Na vsa vprašanja odgovarjajo na tel. št (01) 5438 100. So zelo prijazni, zato kar poklicat in dobit prave informacije. Je hitrejše kot po forumih brskat!user posted image

(odgovor članu Flufi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
20.1.2009 14:14:35   
maja1488
Evo jaz sem tudi danes uredila. lani je bilo baje 83 odvzemov pa polovica dobrih.

(odgovor članu švicarka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
20.1.2009 15:16:57   
simonakr
Oj! Men je danes tud vse poslala po mejlu, lahko pa dobiš tud po navadni pošti. Zraven pa dobiš še telefonske od glavnega zdravnika in glavne mikrobiologinje, če maš še kakšno vprašanje.
(01) 5438 100 To je centrala ZTM-ja, direktna je pa (01) 5438 314 - pa ti prijazna gospa vse razloži.

Zelo dobro se mi zdi da kri pregledajo in da shranijo res samo kvalitetno kri - tega pri zasebnikih nism zasledila.
samo malo mi je smotano, ker je zelo zelo majhna verjetnost da dobiš svoje celice - oz da jih dobi otrok - ampak to je za javno dobro, saj je le javni zavod.

(odgovor članu maja1488)
Neposredna povezava do sporočila: 9
20.1.2009 15:30:45   
Blueeyes
IZVIRNO SPOROČILO: simonakr

IZVIRNO SPOROČILO: Blueeyes

Oj! A je bil to ta članek: http://www.dnevnik.si/novice/zdravje/1042233848 ?

jp to je bil ta članek

(odgovor članu simonakr)
Neposredna povezava do sporočila: 10
20.1.2009 21:36:26   
akin
Super, da ste odprle to temo!
Sanjalo se mi ni, da se pri nas že da darovati za javno banko.
V šoli za starše decembra so nam prav izrecno rekli, da se pri nas javna banka vzpostavlja, ampak da še in in da za nas žal torej ne pride v poštev??
No, kakorkoli... po prebrani temi sem danes takoj poklicala na ZMT. Sem sicer že v 36. tednu in na vseh obrazcih piše, da se moraš prijavit najkasneje do 34. tedna, ampak so mi rekli, da ni problema. Jutri gredo torej obrazci na pošto in upam, da bom lahko darovala.
Hvala punce za informacijo! Se super počutim že ob misli, da bo moja kri morda nekomu pomagala...

(odgovor članu Blueeyes)
Neposredna povezava do sporočila: 11
20.1.2009 22:19:25   
Flufi
Akin, jaz sem pa v 34. tednu in sem tudi danes klicala tja.
Res je super, da so se spomnili česa takšnega, jaz samo upam, da
jim bo "najina" kri odgovarjala.

LPuser posted image

(odgovor članu akin)
Neposredna povezava do sporočila: 12
20.1.2009 23:55:07   
Anonimen
Tiste, ki ste v 36. tednu ali več, je fino da se po telefonu zmenite in jim poveste, da se mudi. Midva sva za to zvedela, ko sem bila v 35. tednu in preden sem obrazce dobila in poslala sem bila že v 36. tednu. Tisto potrdilo, da ustrezam, in da lahko prideva dvignit komplet za odvzem je pa prišel v 39. tednu, ko sem bila jaz že par dni doma iz porodnišnice user posted image . Tak da ne predolgo odlašat s tem.

(odgovor članu Flufi)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
23.1.2009 0:51:36   
cv3rklic4
Rodila sem v začetku junija 2008 in takrat je baza ravno začela delovati, tako da mi kompleta za odvzem niti niso pošiljali domov, ampak sem ga - preden sem šla rodit - kar sama prevzela za Zavodu za transfuzijsko medicino. Pol pa počasi v porodno, hehe.
Veliko sreče vsem skupaj!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
23.1.2009 9:02:26   
lananai
Sem tudi sama nekaj o tem razmišljala... Mogoče katera ve, če epiduralna anestezija kaj vpliva na to - oz. če kljub EA lahko daruješ?

(odgovor članu cv3rklic4)
Neposredna povezava do sporočila: 15
23.1.2009 9:36:28   
Najaa
Kaj pa če imaš CR, tudi lahko?

In ali ima katera mail naslov?

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 16
23.1.2009 9:56:33   
maja1488
V vsakem primeru lahko daruješ. Kri se izčrpa iz popkovine po tem ko prerežejo pri otroku.

Jaz sem v torek poslala papirje, včeraj pa že prejela paket po pošti.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 17
23.1.2009 13:18:01   
lananai
Še eno vprašanje... Lahko očka vseeno prereže popkovino?

(odgovor članu maja1488)
Neposredna povezava do sporočila: 18
23.1.2009 15:24:29   
Dali*
lahko pa tudi po mailu... metka.krasna@ztm.si in vam bo še isti dan poslala prijavnico...pa seveda ne pozabite vpisati naslova user posted image

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 19
23.1.2009 15:25:22   
Dali*
IZVIRNO SPOROČILO: lananai

menim, da lahko, saj ne igra funkcije kdo popkovino prereže...po mojem...

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 20
23.1.2009 18:04:26   
maja1488
IZVIRNO SPOROČILO: Dali*

IZVIRNO SPOROČILO: lananai

menim, da lahko, saj ne igra funkcije kdo popkovino prereže...po mojem...

lahko

(odgovor članu Dali*)
Neposredna povezava do sporočila: 21
13.3.2009 8:53:14   
Kruce Fiks
Pozdravljene!Tudi mene zanima to darovanje. Nekje sem prebral da starši ne smejo imeti avtoimunih bolezni. Glede na to da se večina avtoimunih bolezni pojavi (pride na plan) recimo da tam po 40 - 50 letu, prej pa zanje največkrat ne vemo, me zanima kako je s tem obrazcem o ustreznosti darovalca? Je potrebno opraviti kake preiskave? Samoplačniško?

LP

NISAM GINEKOLOG, ALI MOGU DA POGLEDAM :)

(odgovor članu maja1488)
Neposredna povezava do sporočila: 22
13.3.2009 9:17:34   
tanja1980
glede avtoimunih: ne delajo preiskav, samo izpolniš formular, kjer ti piše večina teh bolezni.

Sama imam npr ze več kot leto dni vitiligo in hipotirozo (premalo delovanje ščitnice). Obe bolezni sta avtoimuni. Pa lahko darujem, tako so mi povedali, mislim da je problem za tiste, ki imajo hujše oblike ali panpr. levkemijo in te variante.

lp

(odgovor članu Kruce Fiks)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?