murkica
|
Lidija_21- Glavo pokonci. Danes boš že težko našla človeka oziroma družino, v kateri se ni pojavil rak. Moj dedek je umrl zaradi njega, babica pa ga je kar dvakrat uspešno prestala. Mislim, da so doktorji dan danes že takšni strokovnjaki, da res naredijo vse da bi vsak človek to zahrbtno bolezen uspešno premagal. Svoji mami stoj ob strani, poskušaj jo napajti z pozitivno energijo in ji vsi pokažite kako jo imate radi in jo čim bolj vzpodbujajte, da bo čim lažje prestala zdravljenje. Res je včasih težko, vendar moja babica sedaj pravi, da če nebi imela nas, tega nebi nikoli preživela, ker je bilo včasih res hudo. Ampak danes je stara 80 let, in za svoja leta odlično izgleda. Tako, da podpora družine je tukaj na prvem mestu! Kar se pa tiče strahu, ne bom rekla, da mene ni strah, da bi tudi jaz dobila raka ampak zato hodim redno na preglede, sploh kar se tiče raka materničnega vratu, na to opozori svojo ginekologinjo in hodi vsako leto na brise in pač bodi pazljiva na tem področju. Res je to pri raku, da tako hitro kot se ugotovi, toliko bolj uspešno je zdravljenje. Zato ne glej tako črnogledo, ker ni nujno, da se bo to zgodilo tudi tebi. Zdrvniki tudi niso prepričani, da je rak deden ker namreč vsak človek ima v sebi raka, če pač po domače povem, samo potem je odvisno od določenih dejavnikov, to so tudi stres, slaba prehrana, kajenje, slabo spanje, itd., če do njega res pride. Je pa tudi tako, da nekateri ljudje živijo daleč od zdravega in zadovoljnega življenja, pa do raka vseeno pride. Tako, da res pozabi na te misli ampak usmeri pozitivne misli v glavo in nehaj misliti na to, kaj če... Pošiljam pa ti za srečo in verjamem, da se bo še vse srečno izteklo. LP MUrkica