|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Daleron na 4 ure
31.1.2009 14:14:17   
Aja1
Hčerka je včeraj dobila visoko vročino (39,8), zato sem ji dala Daleron ob 17ih popoldan. Okoli 18.30. ji je vročina padla na 38, okoli 21ih je imela pa že spet skoraj 40. Seveda sem dala spet Daleron in tako naprej do zdaj (že šestič na 4 ure). Skrbi me, če to lahko dajem tako pogosto (v navodilih sicer piše na 4-6 ur vendar ne koliko časa) ali naj gremo raje do dežurnega. Sicer je za to stanje kar dobro razpoložena in ne bi rada da pri dežurnemu fašemo še kaj drugega (menda pri nas razsaja rota virus).

Hvala.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Daleron na 4 ure
31.1.2009 14:26:01   
lukec
Na Krkini strani piše, da ne priporočajo več kot 4 odmerke na dan. Kaj če bi poskusila s svečko, ponavadi dlje drži?
Pa čim prej se pozdravite!

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
31.1.2009 14:30:06   
Mišni
Probaj čimdlje zavlačevat z Daleronom. Mogoče bi jo probala kdaj dati v banjo, v toplo vodo, ki jo potem postopoma malo ohladiš, da je takla toplo mlačna. Kkašnih 10 minut naj bo najmanj notri.
Drugače sem pa jaz tudi že dajala Daleron na 4 ure parkrat zaporedoma.

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu lukec)
Neposredna povezava do sporočila: 3
31.1.2009 14:32:27   
Aja1
Hvala.

A svečke dobim brez recepta?

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 4
31.1.2009 14:34:13   
lukec
Paracetamol svečke se dobijo brez recepta.

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
31.1.2009 14:36:49   
lana38
Paracetamol svečke so brez recepta. Za Voltaren pa je treba imeti recept.
Če ohlajaš v kopeli, mora voda v začetku imeti 2° manj kot ja TT otroka. Torej če je TT 39, naj ima voda 37°, potem pa počasi postopoma dodajaš hladno vodo, dokler nima voda v kadi od 29 do 32°. Potem otroka vzameš ven in hitro obrišeš in oblečeš.
LP

lana38

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
31.1.2009 14:46:53   
Petr_a
da popravim lano.otroka daš v vodo ki ima isto temparaturo kot otrok in šele takrat postopoma ohlajaš.

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 7
31.1.2009 16:55:03   
Eca
Tole s svečkami ne bo držalo.....Daleron je namreč tudi paracetamol, kar pomeni da je čisto ista figa, če daš svečko ali Daleron. Razlika je če daš Voltaren ali Daleron.

Sicer pa smo mi dali dve taki mogoče še malo hujši seansi z vročino 40 - 41 v zadnjih dveh mesecih z obem mulcema skoziuser posted image . Nam ni pomagalo niti kopanje (po pol ure, nobeni domači pripravki ala nariban krompir, rdeča pesa), .....skratka smo bili prepuščeni Daleronu in Voltarenu na 4 ure izmenično. Aja, pa dajala sem mrzle obkladke na čelo, dokler sta kuhala. Sicer si tega (pgosto dajanje Dalerona in Voltarena) ne bi upala, samo imamo zdravnika doma in je rekel, da pač v taki situaciji (virusna angina) lahko to naredim. Posledic na srečo ni bilo.

Vsekakor ti priporočam pregled pri pediatru, ker če je otrok na AB, bi morala tudi vročina po nekem času pasti.

Lp, Eca

Mene pa kamin greje...

(odgovor članu Petr_a)
Neposredna povezava do sporočila: 8
1.2.2009 20:52:33   
_andreja_
no mi smo pred prejšni teden tudi imeli virus z vročino... v petek sem šla ponga v vrtec ker je bruhal ponoči vročino 38,5 in sem že šla zbijat (naredila sem napako) bilo 12 ur dobro nato spet vročina ponovno sem zbiijala z Calpolom (pri nas se kalpol bolj obnese kot pa  daleron, daleron nam ni še nikoli zbil vročine user posted image  ) .... v ponedeljek sva šla h pedijatrinji ki je rekla da ni nič videt bolan ampak da je verjetno viroza, naj omenim da ko nima vročine je zelo živahen in ne more biti nič pri miru, jaz sem bila prepričana da imamo angino vendar je k sreči nismo imeli.... ko smo pa zvečer šli spat mu je pa ponovno vročina začela naraščat.... in sem rekla dost nič Calpola imeli smo jo od kakšnih 20 do kakih enih dveh zjutraj 39,6 kopali smo ga večinoma je bil nagec pač otroka hladiš obkladke... itd... in je pregural (še to ti otroka najbolj poznaš, naš ni nikoli imel nobenih vročinskih krčev in če ima vročino večinoma spi...in vedela bi kdaj je dost in bi mu pač dala v tem primeru Voltaren, če bi se mi zdel da ne prenese več vročine.... naučila sem se da je včasih fajn in da ne gre drugače kot da sami od sebe pregurajo brez pomoči zdravil....  drugače je bil pa zjutraj ko se je zbudil živahen in dobre volje kot da ponoči ne bi imel vročine....

Kadar človek stori dobro delo, ne da bi mu bilo treba, se Bog ozre navzdol in pravi: ŽE SAMO ZA TA TRENUTEK JE BILO VREDNO USTVARITI SVET.

(odgovor članu Eca)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...
Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?