taška30
|
Kino, gledališke predstave...ni, ker nimamo varstva (in volje). Vrt, rožice...nimam. Sledim novicam na 24ur.com. Modni nasveti me ne zanimajo. Eksotična potovanja...odpade z dojenčkom. Kar se pa pospravljanja tiče: tudi jaz pogosto berem tule jamranje o pospravljanju, pa se vedno sprašujem kaj je z mano narobe, da jaz nimam tega občutka, pa sem za vse večinoma sama. Mogoče je fora v tem, da nimamo 5-sobnega stanovanja, ampak le 45 kvadratov. Torej, hočeš konkretne nasvete? Takole: zjutraj previjem malo, jo nahranim, potem pa jo dam v kuhinjo na tla pa igrače in pospravim za njo, spraznim pomivalca in ga napolnim, če je kaj ostalo od prejšnjega dne. Pobrišem pult, štedilnik -> kuhinja pospravljena. Vzelo 5-10 minut. Potem se malo igram z tamalo, vmes poberem in obesim cunje (5-10 minut), mala se mi tačas mota po tleh, se igra, ji razlagam kaj delam, me gleda... 1x na teden imam likalni dan (likam pa večino stvari), vzame mi 2 uri, to počnem ko je mala budna. Plazi se okoli likalne deske, jaz ji pojem, govorim, vsake 10-15 minut grem k njej na tla za minuto, dve. Sesam vsak drugi dan zvečer, medtem, ko jo očka kopa, če sem dobre volje, še potegnem z viledo (5-10 minut). Kopalnica - med vikendom, ko smo vsi doma, si vzamem pol ure in jo sčistim v nulo. Še dodatnih 15 minut in pobrišem prah po stanovanju. Kuham, za malo posebej, za naju posebej, ampak za naju ne vsak dan, mož rad kuha. Večino ostalega časa se ukvarjam s tamalo. Ko spi (podnevi ali ponoči), ne delam ničesar, takrat je čas le zame (RR, knjige, revije, internet, urejanje v kopalnici, včasih kuhanje) in za naju z možem. Meni se zdi, da sploh ne pospravljam veliko, kaj je narobe z mano?!? Pa res nimamo svinjaka. Mogoče bo kdo rekel, da se premalo ukvarjam z otrokom, ker vse delam zraven nje, ne pa ko spi, ampak meni se zdi to normalno. Saj ji ves čas vmes kaj govorim, pojem, skočim k njej na tla se poigrat...pa še vedno ostane fuuul časa, ko se samo igramo.
|