Gina
|
Mateyka, tvojih linkov mi noče odpret, če se še tolk matram, ampak mislim da govoriš o rečeh, o katerih sem že kar nekaj cajta nazaj brala. V bistvu sem bila šokirana, kako jaz že cel lajf od otroka gor iste reči razlagam brez vsake fizikalne razlage, samo na osnovi svojih lastnih doživljanj, ko pa sem kasneje ravno zato, da najdem tak dokaz prebrala kar precej knjig na to temo, pa najdem, da so znanstveniki to matematično dokazali...ampak šele zadnja leta, ne še v moji mladosti ...v bistvu najbrž govoriš o kvantni fiziki a ne. A veš, to da je elektron "energija", da ni noben trden delček je dokazal že einstein začetek prejšnjega stoletja, to ni teorija ampak splošno priznana resnica, ki je žal ne učijo v šoli na tak način, najbrž ker se kemiki ne zavedajo v nulo bistva in ko sem spraševala kemike, zakaj je temu tako, nihče nima pojma zakaj, razen mi pravijo, da si je lažje predstavljati elektron kot trden delček, če hočeš otroke naučit kemijo, kot če rečeš,da je elektron kaj drugega, zgolj energija. Ampak jim zamerim,da je bil njihov način pouevanja kemije tolkneumen in nepravilen in zavajajoč v bistvu, zaradi tega sem morala vso kemijo oš in sš še enkrat sama predelat doma, če sem hotela te reči razumet dovolj ok za svoje lastne potrebe, ker me je tolk not potegnilo, kako zelo narobe sem prej vserazumela... Če je energije veliko na majhnem delčku, pa če tako hitro rotira okrog, kot rotira naš elektron v vsakem atomu našega telesa, daje občutek trdnosti, materije...ker je vsak hip na vseh mestih hkrati, ker tolk hitr rotira....čepravv bistvu to ni nobena materija, mi ji samo tako rečemo, ker je tolk gosta energija. Obstajata dve napaki te teorije, če govoriva o istem upam, o teoriji strun. Ena napaka je ta, da svoja spoznanja znastveniki pogosto povezujejo na napačen način, kar se funkcioniranja človeka tiče, vsaj jaz to zelo jasno tako vidim, nočejo povezovat v pravih oblikah, pa je vendar tako simpl vse skup, druga napaka pa je, da zaključki teorije strun niso pravilni, v to sem tudi čist zihr, če ne verjameš, bo čas pokazal, ampak osnova je zanesljivo pravilna. Vsaj jaz to tako vidim. Ankica, strinjam se, da ima vsako verovanje, v karkoli pač že svoje pluse in minuse. Sama ne verjamem v nekega klasičnega boga, kot ga učijo vcerkvah, čeprav mi je tudi to bližje kot ateizem. Ko pa se začnem poglabljat v res obupno grozne skrivnosti zapletenosti našega človeškega sistema, pa še vedno ne verjamem v evolucijo kot tako. A veš kolk je milion let malo? A veš da 100 let pomeni samo 3 generacije ljudi! Samo 3. Tebe, tvoje otroke in tvoje starše. Konec. Ena generacija v bistvu mine prej ko rečeš keks, tako jaz vsaj to dojemam. In naredi bore malo za razvoj, sploh na genskem področju. A veš kako malo časa jeminilo, da prideš do leta 1500 ali celo do leta 100000pnš? Pljunek v morje. Pa vendar.... kako to, dase tisočletja prej ni nič dogajalo, da je šele v zadnjih 1000 letih (to je ubogih 30 generacij, 10000 let je samo 300 generacij, kaj pa je to?) prišlo do take revolucije, do tako strašno hudo velikega razvoja? prej so bili pa ljudje tisočletja butasti al kaj, da so skozi enako živeli, od prej pa itak sploh vresnici ne vemo nič, vmes je tema za določena obdobja, to itak vemo vsi? Ne verjamem, da bi bilo to možno. Aja, še zdaj ne vem kje je po tvoje začetek vesolja? Absolutno se strinjam,d a se ljudje ne ukvarjajo prav preveč s tem, v kaj verjamejo. Pač nekaj furajo kar tako, kar se jim na prvi pogled zdi bolj verjetno, ampak poglabljajo se pa ne v to.V bistvu sprašujem vse ateiste, ne ker bi izzivala, ampak ker me v resnici zanima zelo močno, vedno sem iskala odgovor na to vprašanje: Od kod je prišla energija, elektroni, nabiti delci čisto najprej, da je lahko prišlo do velikega poka (brez tega veliki pok fizikalno ni mogoč)? ****, moja štorija je predolga za na forum. Ti jo napišem na zs, ko bom pri volji.
|