Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Da bo presredek ostal cel!? 7.2.2007 12:34:05
|
|
|
|
Lunc_a
|
ne z ničemur si ne moreš pomagati.odvisno od prožnosti ( elastičnosti kože).In če te prerežejo ni nič takega
|
|
|
|
RE: Da bo presredek ostal cel!? 7.2.2007 13:00:46
|
|
|
|
Gordana-3
|
mene so prvič prerezali, pupa jew bilatežka 3,2 kg. drugič me niso - pupa je bila težka 3,8 kg, tako da se je šeginekologinja po porodu čudila, da je tako velika pupa prišla ven tako zlahka odvisno je tud od babice, ki vodi porod. moraš jo poslušat, ko reče tiskaj tiskaš, ko reče dihaj dihaš no, res pa je, da je občutek po drugem porodu brez prerezanega presredka bil fantastičen. čeprav niti v prvo ni grozno bolelo ...
|
|
|
|
RE: Da bo presredek ostal cel!? 7.2.2007 13:02:46
|
|
|
|
BAMBOLINO
|
Jaz sem si med nosečnostjo kupovala prav kremico za masažo presredka - kupi se v DM in mi je pomagalo. Rodila sem samo z eno zarezico in z enim šivčkom. Čez eno uro po porodu sem sedela brez kakršnih koli bolečin in tudi naslednje dni je bilo vse o.k. Z masažo sem se pa seznanila v eni izmed revih NOSEČNICA. Meni je pomagalo in upam, da bo tudi tebi. Verjemi, da je veliko bolje biti neprerezan. Će te pa že prerežejo pa je verjetno tudi od zdravnikov potem odvisno kako te zašijejo.
|
|
|
|
RE: Da bo presredek ostal cel!? 7.2.2007 13:38:15
|
|
|
|
NEVA-1
|
enako kot Gordana-3
|
|
|
|
RE: Da bo presredek ostal cel!? 7.2.2007 14:07:52
|
|
|
|
ksenjak
|
Jaz se tudi nisem z ničemer mazala pa nisem dobila niti enega šiva. Zdaj v drugo bomo pa videli. Po moje je s presredkom podobno kot s strijami, zelo je odvisno od elasitčnosti pa če mažeš ali ne. Lp
|
|
|
|
RE: Da bo presredek ostal cel!? 7.2.2007 14:48:39
|
|
|
|
šmarnica
|
Po mojh izkušnjah (pa so kar precejšnje ) je skoraj vse odvisno od babice pri porodu. Če ona masira presredek pred iztisom glavice, se da priti skoz tudi brez rezanja. Sama sem bila pri prvih dveh otrocih krepko rezana in šivana. Pri tretjem in četrtem porodu pa sem prosila, če bi se dalo rodit brez rezanja. Pa sta obe babici obljubili, da se bosta makisimalno potrudili - in sta se res. Ostala sem cela! Sta pa zato morali biti pridni zadnji del poroda - ves čas sta čuvali moj presredek, pomagali z rokami, masirali, otročku pomagali na poti ven,... Jaz pa sem jima bila zato silno hvaležna.
|
|
|
|
RE: Da bo presredek ostal cel!? 7.2.2007 14:53:52
|
|
|
|
katjuša79
|
Tako kot so punce napisale, odvisno od elastičnosti kože in od babice, ki vodi porod . Nič se bat šivi ne bolijo preveč, če pa že pa pomagajo hladni obhladki(sam ne prehladni, da se ne prehladiš).
|
|
|
|
RE: Da bo presredek ostal cel!? 7.2.2007 14:58:29
|
|
|
|
Anonimen
|
Res je veliko odvisno kako prožno kožo imaš in trenutne situacije v porodni.Če mora otrok kaj hitro ven,pa se presredek ne razteza je bolje,da prerežejo,če pa poteka vse brez zapletov je pa res odvisno od"pridnosti"babice. Med mojimi tremi porodi ni bilo potrebno nič rezat.(po odpustu iz porodnišnice je zdravnik na viziti izjavil:Ja sedaj pa le pazite,da vam mož not ne pade) Nič nisem mazala,sem pa veliko plavala,morda pa je tudi telovadba kaj pripomogla,kdo bi vedel. Pri hčeri je pa bilo drugače.Sem bila priča.Tamali je imel ovito popkovino okoli vratu je bilo treba pohitet s porodom,sama sem videla,da ne bo prebrodil zadnjo bariero in,da je zdravnica porodničarka bila prisiljena prerezat. Želim ti,da te ne bi bilo potrebno narest epiziotomijo.
|
|
|
|
RE: Da bo presredek ostal cel!? 9.2.2007 0:11:21
|
|
|
|
nejca79
|
jaz sem se mazala in masirala, pa ni nič pomagalo.... Sem prosila tudi babico, če mi lahko pazijo na presredek...pa je rekla da se bodo maximalno potrudle, na koncu pa so me morale prerezati, saj je imel moj fantolin pri 58 cm 4430 g. Zdaj sem v drugo noseča in z veseljem grem rodit še 100x, ker je bilo prvič fino, ampak samo da me ne režejo....sem mela notranje šive pa deset zunanjih, en mesec in pol nisem s postle vstala.... lp, nejca
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 9.2.2007 0:20:09
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Da bo presredek ostal cel!? 9.2.2007 9:40:51
|
|
|
|
FruityTango
|
Drugega kot kegljevih vaj (pa še to bolj poredko) nisem delala, pa sem bila prerezana, čeprav je G. rekla da me naj ne, me je babca s takim veseljem zrezala v y da je kej. Sedaj v drugi nosečnosti, sem delala od začetka kegljeve vaje, zadnji mesec nič, ker je sploh vprašanje če ne bom imela CR , tako da mi niti na misel ne pride se mazati s kremcami in drugimi žavbami, je res odvisno od prožnosti. Sem prepričana v to.
|
|
|
|
RE: Da bo presredek ostal cel!? 9.2.2007 11:10:14
|
|
|
|
Lea77
|
Mene so prerezal in se je celilo zelo dolgo ter zelo bolelo. 3 tedne sploh nisem mogla sedeti. V bolnici sem jedla kar stoje. Potem smo nabavili obroč za plavanje, ampak nisem dolgo zdržala na njem, ker je vseeno bolelo. Najhujša je bila pot domov z avtom-nisem mogla učakat konca. Zdaj sem v drugo noseča in sem se začela mazati s kremo. Upam, da bo kaj pomagalo,da bo bolj prožna, ker se najbolj bojim, da me prerežejo ali pa da se raztrga. Vse ostalo ni tako hudo.
|
|
|
|
RE: Da bo presredek ostal cel!? 9.2.2007 11:21:58
|
|
|
|
Anonimen
|
Moj prvotni anmen je tudi bil,da bi masirala presredek.Kolikor sem pa potem brala Pusenjakove odgovore pa z eno babico sem se pogovarjala in vse naj bi bilo odvisno od elasticnosti presredka...Tako,da mandljevo olje,ki sem si ga nabavila bo pocakalo na in bomo pri njemu to porabili ...
|
|
|
|
RE: Da bo presredek ostal cel!? 9.2.2007 11:39:23
|
|
|
|
Lea77
|
Jaz sem razumela, da naj bi tudi krema pripomogla k elastičnosti in s tem zmanjšala tveganje za prerez presredka? Že šivi me ne vežejo več odkar sem se pričela mazati in se tolažim, da bogoče pa le bo pomagalo...
|
|
|
|
RE: Da bo presredek ostal cel!? 9.2.2007 14:08:01
|
|
|
|
flower power
|
moj je tudi imel ovito popkovino in ni mogel ven, tako da so morali hitro ukrepati. so me prerezali ampak me je samo malo zasrbelo, nič ni bolelo. razen kasneje kakšen teden po porodu nisem mogla v redu sedet ampak mine. res ni tako grozno. pomaga pa led, ampak ne preveč da se ti šivi ne vnamejo. sploh ni tak
|
|
|
|
RE: Da bo presredek ostal cel!? 9.2.2007 14:12:37
|
|
|
|
FruityTango
|
Punce, upajmo da nam ne bo treba biti več rezanih spodaj in šivanih, če pa že, vam povem, da se da dobiti v lekarnah sprej Bivacyn (upam da se tako napiše), ki ti naredi preko šivov en tako kao film se reče, oblogo in se šivi hitreje celijo in ne bolijo tako zafrnknjeno. Sama ko sem prišla iz porodnišnice, sem si nabavila ta sprej, 4x dnevno sem se tuširala in sprejala, v parih dneh so šivi odpadli in te smotane bolečine ni bilo več. Po enem tednu doma, sem lahko že normalno sedela. Ginekologi sprej odsvetujejo, sama sem si ga kljub temu nabavila, in tudi tokrat si ga bom v primeru da bom rodila naravno in bila šivana. Pa lep pozdrav
|
|
|
|
RE: Da bo presredek ostal cel!? 9.2.2007 17:58:11
|
|
|
|
force
|
Najprej morm povedat da me prvi porod še čaka, čez cca 3 tedne tako da nima lastne izkušnje. Sem pa brala članek o tem kako pripraviti presredek na porod in sicer z vsakodnevno masažo ki jo začnemo izvajati 6 tednov pred predvidenim porodom. Uporabljamo naravna, hladno stiskana olja biološke predelave. Najboljše je olje pšeničnih kalčkov, ki vsebuje veliko vitamina E ter da koži večjo možnost raztezanja. Masaža se izvaja vsak dan od 3 do 5 minut. Sicer je sam potek masaže precej zakomplicaran ker se je zelo težko doseči, lahko pa nam pomaga partner. Učinkovita pa je tudi parna sedežna kopel, ki pa jo lahko izvajamo šele od 38. tedna naprej. Tako kot masaža tudi sedežna kopel mehča tkivo ter ga dela prožnega. Hkrati pa širi porodno pot. Kopel se izvaja enkrat na teden, razen če ste že prekoračili termin poroda, potem si jo lahko privoščite kolikokrat želite. Treba je povedt da piše tudi, da je veliko odvisno od babice, ki je prisotna pri porodu in da se vedno ni mogoče izogniti prerezu presredka oz epiziotomiji. To je to, če pa kero zanima kako točno se je treba masirat naj pa pove in bom poiskala članek in prepisala. Jest se trudm in se masiram pa kupla sem si tud čaj malinovih listov, če bo pa kej pomagal bomo pa vidl. Upam da bo, škodit pa sigurn ne more. Uživejte
|
|
|
|
RE: Da bo presredek ostal cel!? 11.2.2007 16:36:36
|
|
|
|
marty5
|
Najbrž je kombinacija vsega: telesne predispozicije, pripravljenosti babice in pa tudi predpriprave na porod. Jaz sem se zadnjih nekaj tednov mazala z weledinim oljem za masažo presredka in tudi pila čaj malinovih listov. Za prvi porod je bil kar hiter (vsega skupaj 3 ure, od tega 1 intenzivna ura), odpirala sem se z nenormalno hitrostjo, presredek pa je tudi ostal cel - rodila pa sem 3,5 kg težkega otroka. Skratka - poskusit ne škodi.
|
|
RE: Da bo presredek ostal cel!? 11.2.2007 19:35:03
|
|
|
|
petja
|
Tole so moje izkušnje: - keglove vaje - masaža presredka z oljem (jaz nisem masirala, sem si pa 1x dnevno namazala presredek z oljem za masažo Weleda - dobiš v DM) - čaj malinovih listov (piti ga začneš po 35. tednu, 2x dnevno 2 dcl) - ko greš po stopnicah, stopaj po 2 stopnici naenkrat, da so koraki daljši (recept moje mame, ki je rodila 3 otroke in nikoli ni bila rezana ali šivana) Zdaj ne vem, ali vse to kaj pomaga, rezana nisem bila, dobila sem šiv "za okras", pa še ta me ni nič bolel in iz porodnišnice sem šla že brez njega, saj sem takoj po porodu začela s keglovimi vajami. Po moje če poskusiš kaj od zgoraj naštetega, ne more škoditi! Aja, pa preden sem morala iztisniti tamalo ven, sem se zadrla babici, da naj pazi na presredek . In jo moram pohvaliti, ker me je upoštevala .
|
|
RE: Da bo presredek ostal cel!? 12.2.2007 8:49:59
|
|
|
|
slumpo
|
ali mi lahko katera razloži kako lahko babica cuva presredek kaj mora narediti da le ta ostane cel?
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?