|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Da ali ne?
7.9.2011 14:07:15   
tancy25
Pozdravljeni,

Zanima me vaše mnenje in sicer:
Z možem se ne moreva odločiti kje živeti. Trenutno živiva pri njegovih starših v mansardnem stanovanju. Dokončane so samo dve sobi tako da je kuhinja in kopalnica skupna. imava možnost da si dokončno urediva stanovanje, ločiva vhod, narediva svojo kuhinjo, kopalnico,.... Imava pa tudi možnost zidanja hiške. Hiško bi si zidala ene 100m stran od te hiše v kateri živimo zdaj.
Enostavno ne veva kaj storiti. Kaj pa bi naredili vi v takšnem primeru?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Da ali ne?
7.9.2011 14:10:18   
sanasan
Zidajta!!!
Jaz imam starše cca.500m stran, pa mi je še to včasih preblizuuser posted image Pa se kar fajn razumemo.

CARPE DIEM!

(odgovor članu tancy25)
Neposredna povezava do sporočila: 2
7.9.2011 14:15:09   
juhica
Zidat!

(odgovor članu sanasan)
Neposredna povezava do sporočila: 3
7.9.2011 14:15:39   
uškinamama
Itak, da zidat.

Najina Uš : staršem prijazen otrok.

(odgovor članu juhica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
7.9.2011 14:18:01   
ronja
Odvisno, kako se razumete. Če zdaj nimate nobenih težav celo ob deljenju kopalnice in kuhinje in če že imata otroka (ne moreš verjet, koliko se ljudje spremenimo/jo ob prihodu otroka), potem boste verjetno lepo skupaj furali. Če se ne razumete, je pa še 100 m preblizu.

Sama bi se odselila vsaj par km stranuser posted image - pa se tudi z vsemi fajn razumemo - samo smo z vsemi par km narazen (oz. z dedijem celo več kot 100 km stran - pa gremo k njemu najrajšiuser posted image ). Ampak jaz sem težka, ker imam zelo rada svobodo in ker sem zelo rada neodvisna. Enim pa ni problem in super furajo skup.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu tancy25)
Neposredna povezava do sporočila: 5
7.9.2011 14:18:17   
Petka09
Jaz ti bom povedala najin primer kako sva uredila, ker je skoraj popolnoma enak tvojemu.
Odločila sva se in uredila stanovanje kar v hiši moževih staršev. Stanovanje je na vrhu, je samo delno mansardno, veliko, ločen vhod, ločeno dvorišče. Če bi si sezidala hiško, bi jo tudi imela ene 100m stran - to možnost sva namreč tudi imela. Zakaj sva se torej odločila za ureditev stanovanja kar v hiši?? Sva dala na tehtnico naslednja dejstva:
- tašča je zelo v redu, se ne vtikuje in kakor se obnaša zdaj ko smo v eni hiši, se bi podobno tudi, če bi živeli 100m stran. Tudi zdaj, ko že nekaj let živimo tako, nikoli ne pride "v copatih" gor oz. skoraj nikoli ne pride gor, če pa že, se pa najavi ali pa jo mi povabimo itd... Torej podobno se bi obnašala tudi, če bi imeli hiško, ker bi bla pač toliko blizu.
- gradnja hiše bi bila povezana z neprimerno višjimi stroški, pa bi bila v bistvu čist zraven oz. 100m stran, tako da s tem ne bi pridobila nič kaj več zasebnosti pa nič. Ker pa sva si lahko naredila stanovanje res čist ločeno (da imava svoj vhod na drugi strani hiše, svoje dvorišče, dovoz, svojo garažo za avto), sva se raje pač odločila za to opcijo.

Vse je torej odvisno od tega kako se razumete (čeprav dvomim, da bi bilo bistveno drugače, če bi recimo bili v svoji hiši samo nekaj metrov stran) ter kako stojita s financami.

(odgovor članu tancy25)
Neposredna povezava do sporočila: 6
7.9.2011 14:20:45   
Medea10
Zidajta. user posted image

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 7
7.9.2011 14:21:05   
pety78
Ne eno, ne drugo.  Hišo vsaj za ovinek postavit, da se direkt ne vidi tja. user posted image

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 8
7.9.2011 14:22:28   
ZARA
Če se stavek začne z "trenutno živiva pri njegovih starših" MORATA stran.

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 9
7.9.2011 14:23:04   
tancy25
Najprej hvala za odgovore:).
Moram povadat da otrok še nimava. Z taščo in tastom se razumemo vredu in ne morem reč da sta slaba, je pa res da se da s tastom zmenit več kot s taščo. Ona nima svojega živlenja in potem se pač rada včasih kam vtakne. Ni pa slaba. Včasih pa rada preveč deli nasvete:).

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 10
7.9.2011 14:24:44   
ronja
gradnja hiše bi bila povezana z neprimerno višjimi stroški, pa bi bila v bistvu čist zraven oz. 100m stran, tako da s tem ne bi pridobila nič kaj več zasebnosti pa nič. Ker pa sva si lahko naredila stanovanje res čist ločeno (da imava svoj vhod na drugi strani hiše, svoje dvorišče, dovoz, svojo garažo za avto), sva se raje pač odločila za to opcijo.

Tako se tudi meni zdi. Med 100 m oddaljeno hiško in stanovanjem z ločenim vhodom iste bajte jaz ne vidim neke bistvene  razlike...

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 11
7.9.2011 14:25:19   
mateyka
nimam pojma. vas premalo poznam.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 12
7.9.2011 14:32:21   
Petka09
IZVIRNO SPOROČILO: tancy25

Moram povadat da otrok še nimava. Z taščo in tastom se razumemo vredu in ne morem reč da sta slaba, je pa res da se da s tastom zmenit več kot s taščo. Ona nima svojega živlenja in potem se pač rada včasih kam vtakne. Ni pa slaba. Včasih pa rada preveč deli nasvete:).

No ja, ti povem, da ko pride otrok, se bo pa tašča še bolj vtaknila.. Sploh, če nima svojega življenja.. Potem ji boste VI NJENO življenje... Kar pa ne bo ravno luštno.

Na podlagi tega bi ti tudi jaz svetovala, da zidata oz. si zasebnost postavita že zdaj v štartu. Tu bo moral veliko naredit tudi tvoj partner, ki bo dal vedeti, da si bosta že sama poštimala življenje tako kot bosta hotela in ji že zdaj ne smeta dopustit, da bi se preveč vtikovala. Če bo že zdaj na distanci kar se tega tiče, potem bo tudi kasneje. Če bosta torej sezidala hišo, jo probajta čim prej (kaka 10-letna gradnja, pa vmes še kak otrok, vama bo čist požrla živce (s taščo vred, hehe)) in si naredita nekako tako, da bo čimveč zasebnosti.... Veliko zelenja okrog, vhod nekje stran od direktnega pogleda k tašči itd....

(odgovor članu tancy25)
Neposredna povezava do sporočila: 13
7.9.2011 14:33:55   
Janyna

Pozdravljeni,

Zanima me vaše mnenje in sicer:
Z možem se ne moreva odločiti kje živeti. Trenutno živiva pri njegovih starših v mansardnem stanovanju. Dokončane so samo dve sobi tako da je kuhinja in kopalnica skupna. imava možnost da si dokončno urediva stanovanje, ločiva vhod, narediva svojo kuhinjo, kopalnico,.... Imava pa tudi možnost zidanja hiške. Hiško bi si zidala ene 100m stran od te hiše v kateri živimo zdaj.
Enostavno ne veva kaj storiti. Kaj pa bi naredili vi v takšnem primeru?

100 m strani ti tašča ne more v copatih v bajto, pa zakleneš se lahko brez slabe vesti. Tako da jaz bi definitivno zidala. Stari in tamladi gredo težko skupaj in vedno ampak res vedno se najdejo konflikti, pa če se prej ne vem kako dobro zastopiš. Dvorišče bo še vedno skupno in če ne druga, bo trava kje narobe rasla, al bo pa kak cigu preveč na dvorišču.

(odgovor članu tancy25)
Neposredna povezava do sporočila: 14
7.9.2011 14:48:40   
ZARA

IZVIRNO SPOROČILO: Petka09

No ja, ti povem, da ko pride otrok, se bo pa tašča še bolj vtaknila.. Sploh, če nima svojega življenja.. Potem ji boste VI NJENO življenje... Kar pa ne bo ravno luštno.

Na podlagi tega bi ti tudi jaz svetovala, da zidata oz. si zasebnost postavita že zdaj v štartu. Tu bo moral veliko naredit tudi tvoj partner, ki bo dal vedeti, da si bosta že sama poštimala življenje tako kot bosta hotela in ji že zdaj ne smeta dopustit, da bi se preveč vtikovala. Če bo že zdaj na distanci kar se tega tiče, potem bo tudi kasneje. Če bosta torej sezidala hišo, jo probajta čim prej (kaka 10-letna gradnja, pa vmes še kak otrok, vama bo čist požrla živce (s taščo vred, hehe)) in si naredita nekako tako, da bo čimveč zasebnosti.... Veliko zelenja okrog, vhod nekje stran od direktnega pogleda k tašči itd....

user posted image

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 15
7.9.2011 14:50:25   
Angel_Tian
tancy25 - kolker sem iz tvojih dveh postov prebrala = moj nasvet ZIDANJE

Ti povem iz svoje izkušnje. Živimo pri moževih starših v mansardnem stanovanju, ki sva si ga uredila. Tast in tašča nista nesramna, je pa tast bolj diskreten, tašča pa kot tvoja. Nekako se ne zna zamotiti popoldne, ko pride iz službe (tast gre na kolo, da je ne rabi poslušat). Ko se je rodil prvi otrok, se je njena pretirana prijaznost in vtikovanje v vse samo še stopnjevalo. Ti povem, da to zelo zelo nažira živce. Pa v bistvu nikoli nismo sami. Če stopimo ven, smo na njihovem in ona se zaradi otrok vedno "pojavi" zraven. Jaz pa ji tudi ne morem rečt, naj se spoka v hišo, ker bi mi radi bili malo sami na dvorišču. Še slabše je to, da niti na balkonu ni miru, ker ko nas slišita klepetat, se pojavita spodaj (ja, tudi tast) in se že nekaj dereta otrokoma oz pač čvekata z njima. Pa da ne bom predolga - če je možnost in vidva jo očitno imata, pojdita zase. 100 metrov ni ravno velika razdalja, je pa še vseeno boljše kot nič.

Tian - 24.6.2006
Lina - 16.5.2010

(odgovor članu Janyna)
Neposredna povezava do sporočila: 16
7.9.2011 14:50:40   
Raho
Iz lastnih izkušenj: Tašča naj nima možnosti, da pride k tebi v copatih

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 17
7.9.2011 15:19:05   
mojamura
zidat....nimaš kaj študirat, tvoj mir bo odtehtal večje stroške ki jih pač zidarija za sabo potegne

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu tancy25)
Neposredna povezava do sporočila: 18
7.9.2011 15:25:49   
tancy25
Ste mi dali kar malo zamislit:).
Moram povedati da zraven hiše v kateri živiva zdaj, zraven nje ene 50m živita še svak in svakinja z 2 otrokoma v svoji hiši. Kakor pri njima vidim imata pred taščo mir. Je pa tako kot je napisala Angel_Tian. Če sva zunaj in sediva za mizo ne mine dve min. da tašča in tast nista zraven. Če ne prideta onadva pa pridejo svak, svakinja ali pa stara mama ki živi v svoji hiški(stran jo ima ene 50m:)).
Da ne bom komplicirala na enem kupu so trenutno 3 hiše midva bi zidala 4. Osebno me ne moti nihče in sem prav vesela če kdo pride, ampak včasih si pa tudi zaželim da bi vsaj 30 ure na dan lahko malo sama sedela zunaj.

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 19
7.9.2011 15:30:06   
tancy25

Ste mi dali kar malo zamislit:).
Moram povedati da zraven hiše v kateri živiva zdaj, zraven nje ene 50m živita še svak in svakinja z 2 otrokoma v svoji hiši. Kakor pri njima vidim imata pred taščo mir. Je pa tako kot je napisala Angel_Tian. Če sva zunaj in sediva za mizo ne mine dve min. da tašča in tast nista zraven. Če ne prideta onadva pa pridejo svak, svakinja ali pa stara mama ki živi v svoji hiški(stran jo ima ene 50m:)).
Da ne bom komplicirala na enem kupu so trenutno 3 hiše midva bi zidala 4. Osebno me ne moti nihče in sem prav vesela če kdo pride, ampak včasih si pa tudi zaželim da bi vsaj pol ure na dan lahko malo sama z možem sedela zunaj.
Zasebnosti v vsakem primeru ne bova imela.
Me pa pri tašči moti to da ko včasih pride iz službe ne pozdraviuser posted image ali odzdravi. Kakor koli vem da so to neumnosti ki me motijo.

(odgovor članu tancy25)
Neposredna povezava do sporočila: 20
7.9.2011 16:56:18   
Anonimen
http://www.ringaraja.net/forum/Kaj_storiti%3F/m_5767778/tm.htm

evo, tuki sem ti napisala odgovor.

(odgovor članu tancy25)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
7.9.2011 18:09:01   
Colt
Nimam pojma! Premalo podatkov! Ampak takole preko oka....na svoje!

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
7.9.2011 18:11:32   
ronja
Moram povedati da zraven hiše v kateri živiva zdaj, zraven nje ene 50m živita še svak in svakinja z 2 otrokoma v svoji hiši. Kakor pri njima vidim imata pred taščo mir. Je pa tako kot je napisala Angel_Tian. Če sva zunaj in sediva za mizo ne mine dve min. da tašča in tast nista zraven.

Če hočeta živet tu, potem zidajta - verjetno boljše vsaj malo miru kot nič... Čeprav bi bilo zame še to malo preveč na kupuuser posted image .

(odgovor članu tancy25)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   [Brisano sporočilo]
7.9.2011 18:40:08   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   [Brisano sporočilo]
7.9.2011 18:42:13   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tancy25)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Predsednik in porodniška
Admin

Za kako dolg porodniški dopust bi se moral zavzeti novi predsednik Slovenije?

takšen, kot je sedaj (24%)

krajši (34%)

daljši (42%)

Število vseh glasov: 192

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!