|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   DURS
31.1.2006 15:13:33   
Anonimen

A DURS pomeni - Davčna uprava Republike Slovenije?

Mam neki problem. Lansko leto se nam je rodil otrok (december 05) in letos nameravamo oddati otroške doklade in moramo vpisati dohodke za leto 2004. Ker pa v službi nimajo več podatka za dohodke od leta 2004, so nam rekli, da moramo iti potem povprašat na DURS, če imajo oni te podatke.
Ja, vem da je tudi vam čudno, kako to da služba nima več teh podatkov. Ne, rekli so da oni nimajo več in da jih potem vsako leto brišejo. In da bi morali mi doma imeti vsaj 5 let te izpise za dohodnino, ki jih dobivamo. Mi nismo o tem vedeli nič, da moraš to šparati.

Pa me zanima, če mislite, da bi imel te podatke na DURSU, za leto 2004? A ta DURS je na občinah, tam ko se oddajajo dohodnine? Ali kje je ta DURS? Vsaj mislim, da je to tam kot za dohodnino?
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Prosim za pomoč!

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: DURS
31.1.2006 15:25:33   
CIPRESA
Anonimna najprej v vednost da jih bi moralo po zakonu tudi podjetje imeti shranjene 5 let...za to bodo itak sami odgovarjali inšpektorju.
Drugače pa je najbolje da greš v podjetje kjer  si zaposlena v računovodstvo in prašaš kam so pošiljali podatke o plačah zaposlenih(ali v LJ ali kam drugam,) ker jih praviloma morajo poslati na durs vsak mesec in vsako podjetje ima praviloma svojega referenta na DURS-u in povprašaj za ime te referentke in tel. pa pokliči če lahko dobiš te podatke.

Mislim da če boš to vprašanje zastavila računovodji v podjetju ti bo kaj hitro dala podatke o tvoji plači ker v nasprotnem primeru jih bo doletela kazen.

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
31.1.2006 15:28:51   
CIPRESA
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

A DURS pomeni - Davčna uprava Republike Slovenije?

To pa pomeni to ja!!!

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
31.1.2006 16:10:00   
mala maja
greš na občino tam k oddajaš dohodnino, pa rečeš da rabiš izpisek dohodnine za leto 2004 za oddajo  otroškega dodatka.SAma sem šla že ničkolikokrat ker je mel moj SP pa je zmer vzela računovodkinja in k zaklet k sem rabla je ni blo.user posted image

user posted image user posted image user posted image Prej je bil ponoven izpis za plačat mal čez jurja zdej so pa spremenil in za znižanje vrta, ortoške doklade, zavod za zaposlovanje... pa teke reči ni treba nič plačat. Dobiš pa izpis takoj.user posted image user posted image user posted image

KAr pa se tiče izpisa tvoje plače v službi so jo dolžni če jaz kaj dobr vem 10 let hranit in ne samo 5 let.Če bi bli klicani na davčno bi fino naj....

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
31.1.2006 17:45:10   
KIRA
bravo cipresa!! user posted image user posted image  dober nasvet in dobro razloženo.

anonimna - vsaka firma ima svojega referenta. prosi njegovo ime, pokliči ga, pa mu povej, kako so ti rekli na firmi....

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
31.1.2006 18:24:40   
CIPRESA
user posted image user posted image user posted image Kira svetujem da o referentu najprej praša njihovega računovodjo bo kmalu dobila vse na pladnju pa še kako kavico zravenuser posted image user posted image

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
31.1.2006 20:32:38   
tipka
Podatke o plačah mora podjetje skoz hraniti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
31.1.2006 21:56:18   
XXYY

Po mojem je to, da se jim ne da pogledati v arhiv. Jah to pa majo veliko dela.

Tudi meni se zdi, da bi moralo imeti vsaka firma shranjene vse podatke o dohodkih. A ne.

(odgovor članu tipka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
31.1.2006 23:03:38   
Anonimen
Pa še en hec je...
Jaz sem bila zaposlena v podjetju, ki je bilo k.d. Potem se je preoblikovalo v d.o.o.
In presvetli gospod direktor nikakor ni hotel dati plačilniih list. Je rekel, da jih ni dolžan dajati (pustimo to logiko) in da mi je dolžan dati samo januarja izpisek plačane akontacije dohodnine. OK, tudi prav...
Pa sem šla na DURS v upanju, da mi bodo kopije plačilnih list dali tam. Na DURS (v LJ na Dunajski, kjer "imajo čez" gospodarske družbe) imam celo kolegico. In kaj izvem?
Da d.o.o. njim (DURS-u) ni dolžan pošiljati mesečno kopij plačilnih list zaposlenih, ampak je dolžan samo 1x letno (ko se dela bilanca) sporočiti znesek vseh plač od vseh zaposlenih od celega leta skupaj!
Kar preprosto pomeni, da se DURS-u niti ne sanja, koliko si ti zaslužila recimo marca 2004, ampak vedo samo to, koliko so zaslužili v celem letu 2004 vsi delavci tega podjetja skupaj.
In sem se lahko obrisala pod nosom in se pripravila na nekaj birokratskih zapletov.
Zdaj vsaj vem, zakaj je treba oddajati dohodnino. Ker na DURS-u nimajo pojma!!!

(odgovor članu XXYY)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
1.2.2006 7:32:32   
CIPRESA
Popravek anonimna po Kerensinih besedah sem šla še enkrat gledat za tole pa sedaj vidim da d.o.o.-ji res pošiljajo samo mesečne (ne letne) obračune koliko prispevkov je bilo plačanih za celo podjetje se pravi za vse delavce skupaj in ne posamezne plačilne liste. Samo s.p.-ji pošiljajo celotno "plačilno" al kako bi se za njih to reklo. Tako da res je na DURS-u ne vejo tvojih celotnih podatkov ampak samo kontola preispevkov in davka na izplačane plače, ki ga podjetje izplača.
Pri s.p.-ju pa vem da jaz pošiljam celotni obračun kjer je razvidna tudi NETO in BRUTO plača in ostalo.

Še vedno pa velja to da bi moglo podjetje (in na žalost tudi ti - tega raje v prihodnje ne meči stran) podatke hraniti ...to je pa po zakonu in imaš vso pravico da dobiš te podatke.
Pa veliko uspeha!!!!

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
1.2.2006 7:46:00   
CIPRESA
Še ena kontrola pa je da poiščeš napoved za dohodnino (ki jo moraš mimogrede tudi hraniti 5 let za nazaj) in poiščeš ven list ki ti ga je podjetje poslalo januarja 2005 za dohodke v preteklem letu da si sploh lahko napisala napoved za dohodnino. Praviloma (vsaj mi imamo tako) bi se moralo tam videti po mesecih koliko BRUTO PLAČE , plačanih prispevkov in akontacij dohodnine je bilo plačanih po posameznih mesecih. Več pa pomoje ne rabiš vedet da oddat obrazec za otroške doklade.
No to je še ena možnost!!

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 11
1.2.2006 7:51:30   
Anonimen
Rekli so ti, da podatke "brišejo", kar verjetno pomeni, da jih brišejo iz računalnika.
Ja, to lahko naredijo (vsak dan posebej, če hočejo), ampak "papirnata evidenca" mora pa biti nekje v prostorih podjetja še 5 let.
To je torej dokaz, da se računovodkinji ni dalo ukvarjati s tabo. Jaz bi šla kar lepo nazaj do nje, ne pa na DURS. Pa da vidimo, komu se kaj da in kdo je za kaj plačan.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
1.2.2006 19:01:24   
Wahoo RR

Še najlažje pa je, da enostavno zraven vloge za otroški dodatek, pošlješ tudi zahtevek, da vse podatke pridobijo po uradni dolžnosti. So mi sami svetovali.
To sem jaz naredila, ker se mi ni dalo ukvarjat s to papirologijo.

Lp,
Wahoo RR

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?