|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   DSP
20.3.2010 8:34:11   
minca_n
Pozdravljene,

mene pa zanima če katera ve, če se bo DSP tudi dvignila glede na to, da bo zdaj višja minimalna zajamčena plača?

Hvala

20.8.2008 sva dobila največje bogastvo: ob 14:58 Zoja 1400g, 39 cm in 15.23 Nia 1550g, 39,5cm
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: DSP
20.3.2010 8:50:37   
Petraa
http://www.rtvslo.si/slovenija/za-zivljenje-potrebnih-562-v-zep-ogrozenih-pa-bo-slo-450-evrov/208351

(odgovor članu minca_n)
Neposredna povezava do sporočila: 2
20.3.2010 13:07:35   
minca_n
Ta link je od julija in bi bilo lepo da bi bilo res, vendar kakšno pa je dejansko stanje? Ve katera?

20.8.2008 sva dobila največje bogastvo: ob 14:58 Zoja 1400g, 39 cm in 15.23 Nia 1550g, 39,5cm

(odgovor članu Petraa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
20.3.2010 13:40:32   
jasnika
ja,...a ne bi bilo najboljše da bi socialna znašala kar toliko kot plača, ...pol bi pa bili zadovoljni ne?

še manj bi si jih iskalo službe

jaz bi stalne socialne pomoči ukinila, edino za določen čas bi jih dala pol pa delat, ker to ni res kak se te pomoči izkoriščajo, mi smo 4 članska familija z eno plačo, ki je 660 e neto pa ker presegamo cenzus se moramo s tem znajt, pa glih tak plačamo šolo pa vrtec, ker kao presegamo,....toliko,..sem mogla

pa brez zamere lp

Sestrica Maruša je dobila bratca Marcela

(odgovor članu minca_n)
Neposredna povezava do sporočila: 4
20.3.2010 13:50:49   
minca_n
Jasnika se popolnoma strinjam s tabo, vendar imam doma dvojčici, ki sta prehitro rojeni in zaostajata za vrstniki, zato jih še nimam v vrtcu, moj partner je izgubil službo,.. živimo v najemniškem stanovanju,  imamo kredit,...
Verjemi da si moj partner išče službo, vendar je ni tako enostavno najti, jaz pa ne morem v službo prej kot septembra ko bosta šli hčerki v vrtec.
In če bi bila DSP samo 10 € večja bi se nam poznalo.... In nikakor ne izkoriščamo države, znašli smo se pač v krizi in upam da čimprej pridemo iz nje.
Pa brez zamere....

(odgovor članu jasnika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
20.3.2010 15:13:59   
zmajaz
Lej tule imaš en novejši članek, kjer piše, naj bi se osnovna DSP dvignila za 62 eur - na 288,81 eur, za ostale druž člane pa potem to potegne za sabo torej, da je za nasl. odraslo osebo 70 % osnove - torej namesto 158,76 eur potem 202 eur in za otroke, kjer je 30% osnove - torej namesto 68 eur po novem 86,64 eur, za 4-člansko družino je potem to: 664 eur, namesto zdajšnjih 521 eur:
http://www.delo.si/clanek/99689

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu minca_n)
Neposredna povezava do sporočila: 6
20.3.2010 15:41:11   
minca_n
zmaja hvala ;)

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.3.2010 23:57:02   
maja&m
Da ne bom nove teme odpirala, bi se kar sem uštulilauser posted image  Na odločbi mi piše, da dobim DSP do 31.4. Kdaj lahko dam novo vlogo? Že v aprilu?

(odgovor članu minca_n)
Neposredna povezava do sporočila: 8
22.3.2010 14:41:24   
*sweety*
Maja&M vlogo za podaljšanje moraš dati v mesecu, ko ti poteče, torej v aprilu še predno ti poteče.

(odgovor članu maja&m)
Neposredna povezava do sporočila: 9
23.3.2010 11:46:42   
minca_n
Jaz bi jo na tvojem mestu čimprej oddala novo vlogo. Meni je potekla 28.2.2010, oddala sem že v začetku februarja pa še vedno nisem dobila odločbe. Ko sem klicala svojo svetovalko mi je rekla da imajo čas 60 dni da oddobrijo podaljšanje vloge. Tak da čimprej oddaj da se ti ne bo zgodilo isto kot meni, da sem marca ostala skoraj brez prihodkov user posted image še sreča da je otroški dodatek. 

(odgovor članu *sweety*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
23.3.2010 12:43:48   
Petraa
http://med.over.net/forum5/read.php?58,5841972

(odgovor članu minca_n)
Neposredna povezava do sporočila: 11
23.3.2010 12:48:49   
tijati
pozdravljene!
malo se bom vsilila v ta pogovor...brez zamere....

zanima me sledeče ali je kaka tukaj da ji je zavod plaču šolanje....oktobra in od takrat sem dobila dsc do aprila (6mes)ali mi jo lahko podalšajo glede na to da preko študentskega dela ne morem delati...zaposlitev iščem a žal...veste kako je...šolanje da zaklučim je feb2011:(((res si želim iti že delat sam vsak gleda na izobrazbo...:
ali imam kaj možnost da mi podaljšajo dsp če sem jo imela že 6mes????

hvala

(odgovor članu Petraa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
23.3.2010 12:54:59   
Petraa
DSP dobivaš če si upravičen do nje. In ne na podlagi tega da si jo enkrat že imela .

(odgovor članu tijati)
Neposredna povezava do sporočila: 13
23.3.2010 22:50:30   
zmajaz
Tijati . DSP ni nadomestilo za brezposelnost, ki je časovno omejeno (glede na delovno dobo) - DSP dobivaš, dokler si upravičen do nje in če boš po pretečenih 6 mesecih še vedno upravičena do nje, jo boš zagotovo dobila.

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu tijati)
Neposredna povezava do sporočila: 14
25.3.2010 5:55:20   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz
http://www.delo.si/clanek/99689

Tukaj tudi piše:
Novost Zakona o socialnih prejemkih bo tudi dodatek za aktivnost. Z namenom stimuliranja prejemnikov denarne socialne pomoči za čim hitrejšo vrnitev na trg dela bodo posamezniki, ki prejemajo denarno socialno pomoč, prejemali tudi dodatek za aktivnost, ki bo znašal do 161,73 evrov ali 80,86 evrov. Višina bo odvisna, koliko bo posameznik aktiven. Če bo posameznik zaslužil kaj z delom, bo prag za prejemanje socialne pomoči višji oziroma tudi če bo posameznik kaj zaslužil, ne bo takoj, kot nekdo drug izgubil upravičenosti do denarne socialne pomoči. "S tem želimo realizirati znano načelo, da se splača delati," pravi minister Svetlik.
Poleg tega pa piše tudi:
Evropa takega sistema ne pozna in gre za pionirski pristop, pravi Davor Dominkuš, enotno vstopno točko poznajo v Veliki Britaniji in na Norveškem. Kot so dejali, pa znotraj EU že sedaj obstaja velik interes za spoznavanje s sistemom, ki naj bi pri nas začel veljati v začetku leta 2011.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?