|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   DOBILI bronhitis
20.2.2007 11:02:26   
KIKI****
No in mi smo danes dobili bronhitis potrjeno na kar sem sumila čez cel teden, kjub temu da zdravnica tega ni slišala.
Zdaj čakam na izvide ker so ji vzeli kri, da bodo izmerili kisik v krvi in sedimentacijo ker zdravnica sumi na pljučnico.
Groza, me je kr strah je rekla da ima čisto polna pljučka.

Mene pa zanima prosim, dobili sva ventolin sirup 2,5ml 3x na dan. SIcer tehta slabih 10 kg in bo stara 2 leti.

Kaj od zdravil uporabljate in kako še pomagate da se čimprej izkašljajo?

Hvala,
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: DOBILI bronhitis
20.2.2007 11:41:28   
Pajaca
Z 1 letnikom sem bila v bolnici zaradi bronhitisa. Problem je bil, ker se enoletniki še ne znajo izkašljati.

Torej čim več naj kašlja. Pa mene so naučili masirati otroka. Ubistvu ga tolčeš s prsti po zgornjem delu. Sam ti ne znam opisat, bom probala, če te še kaj pol zanima pa na zs piši.

Torej prste na roki daj skupaj (palec, kazalec, sredinec pa še prstanec priključi). S tem tolčeš od ene rame do druge po zgornjem delu pljuč. Otrok ti sedi v naročju. Pa kar močno tolčeš ne narahlo. Tako da se sliši. sam spet ne preveč da ne boli. Probaj mal na seb da dobiš filing. Kaj vem neki časa tolči.

Potem daš otroka ležat čez en povšter, al karkoli, da ima glavo rahlo nižje kot trup in postopek ponoviš, a tokrat ga tolčeš po hrbtu, a zopet čisto zgoraj, od ene rame do druge...

To narediš večkrat na dan.

Mi smo imeli inhalacije in naj bi delala to vsak dan po inhalacijah, pa še kaj vmes.

Potem pa smo dobili še ene prašek za domov kot preventiva in ga dajemo vsak večer otroku.

Opis bolj tako tako, a težko je to po mailu.

(odgovor članu KIKI****)
Neposredna povezava do sporočila: 2
20.2.2007 13:07:33   
KIKI****
Hvala Pajaca.
Sem ravnokar klicala zdravnico in je rekla da izvidi niti niso tako zelo slabi, v pljučkih ji tudi ne piska. Ventulin moramo jemati 1 teden, potem imamo kontrolo, če bo slabše pa že v petek.

Sedimentacijo je imela 18, levkocite pa 14.000.

lp

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 3
20.2.2007 14:53:38   
KIKI****
MAmice katerih otroci so preboleli bronhitis bi prosila če napišejo kdaj so lahko šli ven na sveži zrak. Jaz se moram sicer malo prilagajat obema otrokoma.
Klara ima bronhitis(ugotovljen danes)
Denis pa gnojno angino, klara je brez vročine denis jo še ima kdaj lahlop gremop kaj ven?

(odgovor članu KIKI****)
Neposredna povezava do sporočila: 4
20.2.2007 16:20:55   
KIKI****
Pa še to me zanima, kaj so vsem tistim ki ste pri otrocih imeli ali imate bronhitis merili saturacijo kisika v krvi? Nam ne vem če so jo, vsaj omenila ni nič. In kako to delajo? V laboratoriju verjetno?? Naša se je sicer rodila že z prenizko saturacijo-4 dan 95% ampak ni bilo potrebno dodajanje (zaradi prirojene srčne napake)

lp,

(odgovor članu KIKI****)
Neposredna povezava do sporočila: 5
20.2.2007 17:30:37   
Primoza
Saturacijo merijo s posebni senzorjem, ki ga pritdijo na prst in na uho, rezultat je znan takoj.

(odgovor članu KIKI****)
Neposredna povezava do sporočila: 6
21.2.2007 8:59:12   
Pajaca
Moj je bil 4 dni v bolnici, ker je imel ob sprejemu saturacijo 88, dokler ni bilo to konstantno en dan čez 96 nisva šla domov. Merijo na prstku, rezultat znan takoj, se sproti izpisuje. Bil je zato tudi 2 dni prikloplen na kisik.

Po bolnici je bil še 3 tedne doma, ni šel v vrtec. Drugače smo ga pa peljali ven na sprehod vsak dan, ko je bilo najtopleje. Prvi teden malo krajše sprehode, zadnji teden tudi na dvourne. Saj svež zrak pri bolnih pljučih le pomaga. Pa tudi v bolnici sem ga čim ni bil več na kisiku peljala v igralnico (ko ni bilo drugih otrok, tam imajo vse živo, da se ne naleze) zato da se je malo prelavfal in tako nadihal.

Dobili smo edino singulair prašek za domov, da mu damo vsak večer enega v hrano.

Rečmo starejša hči je imela isto tačas bronhitis, pa ga je prebolela brez problemov, bila je en teden doma, ni imela nobenih zdravil. In potem je šla lepo v vrtec.

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.2.2007 9:17:21   
vanč
Mi smo bili tudi v bolnici na kisiku. Imeli smo virusno okužbo dihal ali bronhiolitis. Ko smo šli domov so nam naročili naj bomo še en teden zaprti doma in nato postopoma daljšamo sprehode. Razlog naj bi bil, ker se pri takih obolenjih poškoduje sluznica in je zimski zrak premrzu, da bi ga že takoj izpostavljali. Naročili so tudi, da naj ne bi šel v vrtec 6 tednov, ker je to obdobje v katerem se sluznica obnavlja in če bi prej prišel v stik s kakršnimkoli virusom ali prehlajeno osebo je 90%, da se bo ponovilo. Mi smo se tega držali in  sedaj je mali že 1 mesec v vrtcu in moram potrkat. Ker namreč moram povedat, da smo isto zadevo imeli že v novembru in ker je po 14 dneh šel v vrtec se je v decembru ponovilo z 2-kratno močjo in smo pristali na kisiku.
Sosedova punčka ima trenutno tudi bronhitis in hodijo na inhalacije. Njihova zdarvnica je tudi predlagala, da najbljše zdravilo (da ne postane kronično) je dobra rehabilitacija in da čimdlje naj bo doma.

vanč

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 8
21.2.2007 20:56:31   
Mimi*
IZVIRNO SPOROČILO: KIKI****

MAmice katerih otroci so preboleli bronhitis bi prosila če napišejo kdaj so lahko šli ven na sveži zrak. Jaz se moram sicer malo prilagajat obema otrokoma.
Klara ima bronhitis(ugotovljen danes)
Denis pa gnojno angino, klara je brez vročine denis jo še ima kdaj lahlop gremop kaj ven?

Nam je zdravnica pri bronhitisu vedno svetovala cimvec svežega zraka-tudi pozimi!Da je sicer otroka treba dobro obleci ,da ga ne zebe in važno je,da se ga ne sili ,da hodi ali je kakorkoli aktiven,ce mu to ne odgovarja.Tudi ob vrocini.

Lp

(odgovor članu KIKI****)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?