Grascakinja
|
Meni pri -4,5 in -5,25, cilindru in atigmatizmu niso nič omenjali CR. Porodničarju je fino povedati, da imaš astigmatizem, da malo bolj pazijo nate, da ne pritiskaš z odprtimi očmi. Žilice ti pa lahko popokajo med porodom, tudi če nimaš astigmatizma. Jaz sem se kar navadila na očala, nekaj časa sem nosila leče, pa se mi zdi preveč stroškov z njimi in dela tudi. Izbrala sem si res lepe okvirje in vsake 2 leti si častim nove, zdijo se mi kot lep in eleganten modni dodatek in ne bi več hotela biti brez njih. Se mi zdi, da bi imela dosti bolj pust obraz! Kar se operacije oči tiče, če si noseča, ti je zdaj definitvno ne bodo delali, kvečjemu potem, ko zaključiš z dojenjem. Saj če tako pogledaš, niti nimaš tako visoke diptrije... Jaz sem tudi ramišljala o operaciji, pa se mi zdi tveganje, da bi izgubila še tisti vid, ki ga imam, preveliko. Raje slabo vidim, kot nič. Za to bi se odločila le, če je res nujno potrebno. Se mi zdi podobno kot amniocenteza - narediš jo le, če je res vzrok za to, ker obstajata tista 2-3% možosti, da splaviš. Zame je to dosti! Pozanimaj se še pri strokovnjakih, temeljito, da se boš lažje odločila - mi ti lahko še pa še nakladamo, ampak edino važno je strokovno mnenje. LP Pupa:rozica:
|