|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   DABROSTON TABLETKE V 7.TEDNU NOSEČNOSTI
7.4.2009 18:35:03   
Anonimen
Pozdravljeni!

Potrebovala bi nasvet glede tabletk. Sinoči sem začela rahlo krvaveti in še kar traja. Dopoldan sem bila pri ginekologu, nosečnost je v maternici, kaj več se pa ni dalo videti ali zagotovo reči. Me je pa groza, ker me skoz boli v spodnjem delu oz. občutek je zelo podoben menstruaciji. Čez en teden imam kontrolo, da takrat pa moram nekako preživeti in upam, da brez komplikacij.

Predpisal mi je tabletke dabroston in me zanima, če ima katera kakšne izkušnje z njimi. Je pa potrebno po njih v tujino - kam mi svetujete? Prihajam pa s celjskega konca.

user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: DABROSTON TABLETKE V 7.TEDNU NOSEČNOSTI
7.4.2009 18:45:36   
anika87
Ojla.
Dabroston se pije v primeru krvavitve ali pa v podporo nosečnosti (npr. po IVF-u). Jaz sem ga vedno pila, pije se lahko do 14. tedna.
Kupiš ga lahko na Hrvaškem (se mi zdi da je okrog 100 kun - če se prav spomnim, ker sem ga jaz tudi kupila v začetku nosečnosti, saj se ga več ni dalo dobiti pri nas).

Mamina sreča in očkov ponos, prijokal na svet sem brez zobkov in bos. Nejc moje je ime, naj zdaj vsakdo to ve! (24.06.09 ob 8.23)

Iz pleničk se nam smehlja nekaj čisto majhnega. Štorklja je razprla svoja krila in naju še s hčerko obdarila.
Zala,

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
7.4.2009 20:40:33   
karin412
Ja ta je pa dobra, a Dabrostona ni več pri nas? Jaz sem ga pila dvakrat-enkrat je šel splav naprej, drugič pa je bilo ok. Tako je to, če gre za splav, ti niti tablete ne pomagajo. Pomaga ti misel, da raje ss, kot da bi se otrok rodil pohabljen ali kako drugače bolan.

(odgovor članu anika87)
Neposredna povezava do sporočila: 3
7.4.2009 20:43:39   
silhueta
Jaz sem ga zaradi krvavitve v zgodnji nosečnosti jemala do 12. tedna - vsaj zdi se mi. Je bilo pa to v času, ko so se še dobile pri nas. Nosečnost se je srečno iztekla.

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 4
7.4.2009 21:45:47   
anika87
Ja Karin, ne dobi se ga, res smotano, a ne. No, vsaj oktobra, ko sem ga nucala, ga ni bilo, pa mislim, da ga še kar ni, če sploh bo še kdajuser posted image Menda se ga ne splača registrirat al kaj.
Najbolj smešno pa je to, da ko sem v 3. postopku rabila Buscopan, le-tega ni bilo za dobit, še dobro, da sem blizu Hrvaške, pa da se da tam dobit tablet brez recepta.
No zdaj pa Dabrostona ni bilo...

Mamina sreča in očkov ponos, prijokal na svet sem brez zobkov in bos. Nejc moje je ime, naj zdaj vsakdo to ve! (24.06.09 ob 8.23)

Iz pleničk se nam smehlja nekaj čisto majhnega. Štorklja je razprla svoja krila in naju še s hčerko obdarila.
Zala,

(odgovor članu silhueta)
Neposredna povezava do sporočila: 5
7.4.2009 21:58:14   
dmavrel
Tudi jaz sem ga jemala do 12 tedna zaradi krvavitev (bolj krvavih izcedkov) in sem rodila (dvojčka) 15 dni pred PDP z napovedanim CR!

(odgovor članu anika87)
Neposredna povezava do sporočila: 6
8.4.2009 8:41:18   
Anonimen
Krvavitem je še kar prisotna oz. je čisto tako kot menstruacija, tudi krči in vse. Upajmo na najboljše.

Bi pa rada vprašala, če je katera blizu meje doma, če bi bila kakšna varjant, da mi pošlje te tabletke po pošti, po povzetju ali na kakšen tak način. Namreč ne vem kdaj mi bo ratal it, sem le v službi, pa tudi lekarn na hrvaškem ravno ne poznam. Kje bi bila najbližje. Kje tukaj čez Rogatec ali podobna varjanta. Pa če katera ve delovni čas le teh.

Sem zahtevna ne, sam bi najrajši vse spustila in šla iz službe po njih.

user posted image

(odgovor članu dmavrel)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
8.4.2009 9:14:29   
anika87
Anonimna pošlji mi mejl na ZS.

Zala,

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
8.4.2009 9:48:49   
Anonimen
Poslano, hvala!

user posted image

(odgovor članu anika87)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
8.4.2009 9:58:12   
tanci6
Jaz sem jih začekla jesti okoli 8. tedna, tudi zaradi krvavitve. Sedaj sem v 14. tednu in sem danes pojedla zadnjo tabletko.
Dobiš jih tudi v Avstriji (sicer različico Duphaston-kar je baje isto). Ginekolog ti mora napisati recept, potem greš s tistim receptom v Avtrijo, jih kupiš, zadaj ti dajo žig (prosiš za račun) in potem v slovenski lekarni dopišejo, da tabletk ni na našem tržišču. Nato greš na ZZZS, kjer ti povrnejo 75% zneska, 25% pa potem še  v Vzajemni oz. tam, kjer imaš sklenjeno dodatno zavarovanje.

Lepo okrevaj!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
8.4.2009 10:56:07   
anika87
A res? No tudi to je zanimivo vedet...
A misliš (ali mogoče veš) da povrnejo tudi, če jih kupiš npr. na Hrvaškem?

Zala,

(odgovor članu tanci6)
Neposredna povezava do sporočila: 11
8.4.2009 11:26:10   
Anonimen
Recept sem dobila, to z povračilom sem pa že tu gor prebrala. Sam mislim, da bi več časa in denarja zapravila, da bi to nazaj dobila. Odvisno kje moraš to urejati in kako od rok ti je.
Hvala vsem za vzpodbudo in Aniki87 za pomoč. Za zdaj bom priskrbljena, v torek bomo pa videli kako poteka. 

Lp, user posted image

(odgovor članu anika87)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
8.4.2009 11:31:02   
detelja
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Pozdravljeni!

Potrebovala bi nasvet glede tabletk. Sinoči sem začela rahlo krvaveti in še kar traja. Dopoldan sem bila pri ginekologu, nosečnost je v maternici, kaj več se pa ni dalo videti ali zagotovo reči. Me je pa groza, ker me skoz boli v spodnjem delu oz. občutek je zelo podoben menstruaciji. Čez en teden imam kontrolo, da takrat pa moram nekako preživeti in upam, da brez komplikacij.

Predpisal mi je tabletke dabroston in me zanima, če ima katera kakšne izkušnje z njimi. Je pa potrebno po njih v tujino - kam mi svetujete? Prihajam pa s celjskega konca.

user posted image

jaz sem jemala dabroston..v prvi nosečnosti, ko sem začela krvavet-žal je bil ss...in zdaj v drugi nosečnosti sem isto do 5. meseca nosečnosti jemala 4 tablte na dan...2 zjutraj,  1 za kosilo in 1 zvečer...meni je bilo po teh tabletah tako slabo, ampak če imaš željo po otroku boš to vse preživela...ne vem, kje v tujini jih dobiš...poglej čez v avstrijo...jaz sem jih dobila še v sloveniji...

Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!!

15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
8.4.2009 11:31:19   
detelja
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Pozdravljeni!

user posted image

najboljše je, da vpr. dr. pušenjaka na med.over.net....

Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!!

15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
8.4.2009 12:32:22   
anci banci
pozdravljena!

Boljše od dabrostona je prometrium, ker je čisti progesteron in ne sintetični kakor dabroston in se vstavlja v nožnico (lahko ga tudi oralno, samo boljši izkoristek zdravila če ga vaginalno). Dobi se ga v italiji in škatlica je cca 5 EUR. Ker sem bila v postopku IVF/ICSI sem ga morala jemati do 14 tedna in nosečnost še danes traja.
Parkrat sem ga dobila tudi brez recepta(sem ga namreč pozabila doma)

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 15
8.4.2009 12:35:24   
anika87
Anci banci kaj pa je Utrogestan? A ni Utrogestan progesteron? user posted image
Saj sem sama imela že nekaj postopkov, ampak se nisem poglabljala v te tablete... jaz sem mela Utrogestan in kasneje Dabroston (pa Buscopan tudi). 

Zala,

(odgovor članu anci banci)
Neposredna povezava do sporočila: 16
9.4.2009 9:05:04   
fusia
Dabroston baje lahko dobiš na Hrvaškem ali na Madžarskem (nisem sigurna). V Italiji dobiš Prometrium, v Avstriji pa Utrogestan ali Duphaston. To so vse enaka zdravila kot Dabroston, s tem da sta Utrogestan in Prometrium še boljša, ker vsebujeta naravni hormon progesteron, Dabroston ali Duphaston pa sintetični nadomestek. Jaz sem jemala po moje že vse našteto user posted image . Nazadnje sem dobila Utrogestan v Avstriji, kar brez recepta. Recept sem drugače imela pa ga v lekarni sploh niso vzeli. Denarja pa jaz nisem zahtevala nazaj, ko sem kupovala Utrogestan sem bila tako out (zaradi krvavitev v nosečnosti), da se na to sploh spomnila nisem in nisem dobila nobenega računa.

(odgovor članu anika87)
Neposredna povezava do sporočila: 17
9.4.2009 16:37:20   
anci banci
IZVIRNO SPOROČILO: anika87

Anci banci kaj pa je Utrogestan? A ni Utrogestan progesteron? user posted image
Saj sem sama imela že nekaj postopkov, ampak se nisem poglabljala v te tablete... jaz sem mela Utrogestan in kasneje Dabroston (pa Buscopan tudi). 

Oboje je progesteron... sicer ti je pa fusia dobr napisala

(odgovor članu anika87)
Neposredna povezava do sporočila: 18
9.4.2009 19:50:10   
Anonimen
Se še zadnjič javim. Žal mi ta nosečnost ni bila namenjena in sem imela danes spontani splav, maternica se je že skoraj očistila in imam v torek kontrolo.

Grozen občutek, za zdaj se še sesedit nisem imela časa, se poskušam zamotiti, pa mislim, da bo prišlo za mano.

Hvala vsem za podporo, Aniki za pošiljo, jo bom jutri prevzela. Sicer mi zdaj ne bo prišla prav, kako naprej bomo pa videli.

user posted image  user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 19
10.4.2009 10:14:59   
anci banci
žal mi je...
hm kaj naj rečem... drži se in upam da ti kmalu uspe in da boš držala največji zaklad v naročju čimprejuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
10.4.2009 15:46:00   
Belika
oJ, jaz sem v prvih tednih jemala dabroston. Sem pa dobila tabletke v sloveniji (začetek decembra mislim da) in sicer v eni lekarni na Brdu (LJ), preklicala sem vse lekarne in samo oni so jih imeli še veliko. So mi pa vsi rekli da jih dobijo konec januarja, ampak očitno jih nisouser posted image .
Drugače pa Dabroston izdelujejo na hrvaškem, in tam jih boš najlažje dobila. Avstrija in Italija pa imajo nekaj podobnega. No delovanje naj bi bilo isto....

Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?