Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: DABROSTON TABLETKE V 7.TEDNU NOSEČNOSTI 7.4.2009 18:45:36
|
|
|
|
anika87
|
Ojla. Dabroston se pije v primeru krvavitve ali pa v podporo nosečnosti (npr. po IVF-u). Jaz sem ga vedno pila, pije se lahko do 14. tedna. Kupiš ga lahko na Hrvaškem (se mi zdi da je okrog 100 kun - če se prav spomnim, ker sem ga jaz tudi kupila v začetku nosečnosti, saj se ga več ni dalo dobiti pri nas).
Mamina sreča in očkov ponos, prijokal na svet sem brez zobkov in bos. Nejc moje je ime, naj zdaj vsakdo to ve! (24.06.09 ob 8.23) Iz pleničk se nam smehlja nekaj čisto majhnega. Štorklja je razprla svoja krila in naju še s hčerko obdarila. Zala,
|
|
|
|
RE: DABROSTON TABLETKE V 7.TEDNU NOSEČNOSTI 7.4.2009 20:40:33
|
|
|
|
karin412
|
Ja ta je pa dobra, a Dabrostona ni več pri nas? Jaz sem ga pila dvakrat-enkrat je šel splav naprej, drugič pa je bilo ok. Tako je to, če gre za splav, ti niti tablete ne pomagajo. Pomaga ti misel, da raje ss, kot da bi se otrok rodil pohabljen ali kako drugače bolan.
|
|
|
|
RE: DABROSTON TABLETKE V 7.TEDNU NOSEČNOSTI 7.4.2009 20:43:39
|
|
|
|
silhueta
|
Jaz sem ga zaradi krvavitve v zgodnji nosečnosti jemala do 12. tedna - vsaj zdi se mi. Je bilo pa to v času, ko so se še dobile pri nas. Nosečnost se je srečno iztekla.
|
|
|
|
RE: DABROSTON TABLETKE V 7.TEDNU NOSEČNOSTI 7.4.2009 21:45:47
|
|
|
|
anika87
|
Ja Karin, ne dobi se ga, res smotano, a ne. No, vsaj oktobra, ko sem ga nucala, ga ni bilo, pa mislim, da ga še kar ni, če sploh bo še kdaj Menda se ga ne splača registrirat al kaj. Najbolj smešno pa je to, da ko sem v 3. postopku rabila Buscopan, le-tega ni bilo za dobit, še dobro, da sem blizu Hrvaške, pa da se da tam dobit tablet brez recepta. No zdaj pa Dabrostona ni bilo...
Mamina sreča in očkov ponos, prijokal na svet sem brez zobkov in bos. Nejc moje je ime, naj zdaj vsakdo to ve! (24.06.09 ob 8.23) Iz pleničk se nam smehlja nekaj čisto majhnega. Štorklja je razprla svoja krila in naju še s hčerko obdarila. Zala,
|
|
|
|
RE: DABROSTON TABLETKE V 7.TEDNU NOSEČNOSTI 7.4.2009 21:58:14
|
|
|
|
dmavrel
|
Tudi jaz sem ga jemala do 12 tedna zaradi krvavitev (bolj krvavih izcedkov) in sem rodila (dvojčka) 15 dni pred PDP z napovedanim CR!
|
|
|
|
RE: DABROSTON TABLETKE V 7.TEDNU NOSEČNOSTI 8.4.2009 8:41:18
|
|
|
|
Anonimen
|
Krvavitem je še kar prisotna oz. je čisto tako kot menstruacija, tudi krči in vse. Upajmo na najboljše. Bi pa rada vprašala, če je katera blizu meje doma, če bi bila kakšna varjant, da mi pošlje te tabletke po pošti, po povzetju ali na kakšen tak način. Namreč ne vem kdaj mi bo ratal it, sem le v službi, pa tudi lekarn na hrvaškem ravno ne poznam. Kje bi bila najbližje. Kje tukaj čez Rogatec ali podobna varjanta. Pa če katera ve delovni čas le teh. Sem zahtevna ne, sam bi najrajši vse spustila in šla iz službe po njih.
|
|
|
|
RE: DABROSTON TABLETKE V 7.TEDNU NOSEČNOSTI 8.4.2009 9:14:29
|
|
|
|
anika87
|
Anonimna pošlji mi mejl na ZS.
|
|
|
|
RE: DABROSTON TABLETKE V 7.TEDNU NOSEČNOSTI 8.4.2009 9:48:49
|
|
|
|
Anonimen
|
Poslano, hvala!
|
|
|
|
RE: DABROSTON TABLETKE V 7.TEDNU NOSEČNOSTI 8.4.2009 9:58:12
|
|
|
|
tanci6
|
Jaz sem jih začekla jesti okoli 8. tedna, tudi zaradi krvavitve. Sedaj sem v 14. tednu in sem danes pojedla zadnjo tabletko. Dobiš jih tudi v Avstriji (sicer različico Duphaston-kar je baje isto). Ginekolog ti mora napisati recept, potem greš s tistim receptom v Avtrijo, jih kupiš, zadaj ti dajo žig (prosiš za račun) in potem v slovenski lekarni dopišejo, da tabletk ni na našem tržišču. Nato greš na ZZZS, kjer ti povrnejo 75% zneska, 25% pa potem še v Vzajemni oz. tam, kjer imaš sklenjeno dodatno zavarovanje. Lepo okrevaj!
|
|
|
|
RE: DABROSTON TABLETKE V 7.TEDNU NOSEČNOSTI 8.4.2009 10:56:07
|
|
|
|
anika87
|
A res? No tudi to je zanimivo vedet... A misliš (ali mogoče veš) da povrnejo tudi, če jih kupiš npr. na Hrvaškem?
|
|
|
|
RE: DABROSTON TABLETKE V 7.TEDNU NOSEČNOSTI 8.4.2009 11:31:02
|
|
|
|
detelja
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Pozdravljeni! Potrebovala bi nasvet glede tabletk. Sinoči sem začela rahlo krvaveti in še kar traja. Dopoldan sem bila pri ginekologu, nosečnost je v maternici, kaj več se pa ni dalo videti ali zagotovo reči. Me je pa groza, ker me skoz boli v spodnjem delu oz. občutek je zelo podoben menstruaciji. Čez en teden imam kontrolo, da takrat pa moram nekako preživeti in upam, da brez komplikacij. Predpisal mi je tabletke dabroston in me zanima, če ima katera kakšne izkušnje z njimi. Je pa potrebno po njih v tujino - kam mi svetujete? Prihajam pa s celjskega konca. jaz sem jemala dabroston..v prvi nosečnosti, ko sem začela krvavet-žal je bil ss...in zdaj v drugi nosečnosti sem isto do 5. meseca nosečnosti jemala 4 tablte na dan...2 zjutraj, 1 za kosilo in 1 zvečer...meni je bilo po teh tabletah tako slabo, ampak če imaš željo po otroku boš to vse preživela...ne vem, kje v tujini jih dobiš...poglej čez v avstrijo...jaz sem jih dobila še v sloveniji...
Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!! 15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!
|
|
|
|
RE: DABROSTON TABLETKE V 7.TEDNU NOSEČNOSTI 8.4.2009 11:31:19
|
|
|
|
detelja
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Pozdravljeni! Potrebovala bi nasvet glede tabletk. Sinoči sem začela rahlo krvaveti in še kar traja. Dopoldan sem bila pri ginekologu, nosečnost je v maternici, kaj več se pa ni dalo videti ali zagotovo reči. Me je pa groza, ker me skoz boli v spodnjem delu oz. občutek je zelo podoben menstruaciji. Čez en teden imam kontrolo, da takrat pa moram nekako preživeti in upam, da brez komplikacij. Predpisal mi je tabletke dabroston in me zanima, če ima katera kakšne izkušnje z njimi. Je pa potrebno po njih v tujino - kam mi svetujete? Prihajam pa s celjskega konca. najboljše je, da vpr. dr. pušenjaka na med.over.net....
Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!! 15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!
|
|
|
|
RE: DABROSTON TABLETKE V 7.TEDNU NOSEČNOSTI 8.4.2009 12:32:22
|
|
|
|
anci banci
|
pozdravljena! Boljše od dabrostona je prometrium, ker je čisti progesteron in ne sintetični kakor dabroston in se vstavlja v nožnico (lahko ga tudi oralno, samo boljši izkoristek zdravila če ga vaginalno). Dobi se ga v italiji in škatlica je cca 5 EUR. Ker sem bila v postopku IVF/ICSI sem ga morala jemati do 14 tedna in nosečnost še danes traja. Parkrat sem ga dobila tudi brez recepta(sem ga namreč pozabila doma)
|
|
|
|
RE: DABROSTON TABLETKE V 7.TEDNU NOSEČNOSTI 8.4.2009 12:35:24
|
|
|
|
anika87
|
Anci banci kaj pa je Utrogestan? A ni Utrogestan progesteron? Saj sem sama imela že nekaj postopkov, ampak se nisem poglabljala v te tablete... jaz sem mela Utrogestan in kasneje Dabroston (pa Buscopan tudi).
|
|
|
|
RE: DABROSTON TABLETKE V 7.TEDNU NOSEČNOSTI 9.4.2009 9:05:04
|
|
|
|
fusia
|
Dabroston baje lahko dobiš na Hrvaškem ali na Madžarskem (nisem sigurna). V Italiji dobiš Prometrium, v Avstriji pa Utrogestan ali Duphaston. To so vse enaka zdravila kot Dabroston, s tem da sta Utrogestan in Prometrium še boljša, ker vsebujeta naravni hormon progesteron, Dabroston ali Duphaston pa sintetični nadomestek. Jaz sem jemala po moje že vse našteto . Nazadnje sem dobila Utrogestan v Avstriji, kar brez recepta. Recept sem drugače imela pa ga v lekarni sploh niso vzeli. Denarja pa jaz nisem zahtevala nazaj, ko sem kupovala Utrogestan sem bila tako out (zaradi krvavitev v nosečnosti), da se na to sploh spomnila nisem in nisem dobila nobenega računa.
|
|
|
|
RE: DABROSTON TABLETKE V 7.TEDNU NOSEČNOSTI 9.4.2009 16:37:20
|
|
|
|
anci banci
|
IZVIRNO SPOROČILO: anika87 Anci banci kaj pa je Utrogestan? A ni Utrogestan progesteron? Saj sem sama imela že nekaj postopkov, ampak se nisem poglabljala v te tablete... jaz sem mela Utrogestan in kasneje Dabroston (pa Buscopan tudi). Oboje je progesteron... sicer ti je pa fusia dobr napisala
|
|
|
|
RE: DABROSTON TABLETKE V 7.TEDNU NOSEČNOSTI 9.4.2009 19:50:10
|
|
|
|
Anonimen
|
Se še zadnjič javim. Žal mi ta nosečnost ni bila namenjena in sem imela danes spontani splav, maternica se je že skoraj očistila in imam v torek kontrolo. Grozen občutek, za zdaj se še sesedit nisem imela časa, se poskušam zamotiti, pa mislim, da bo prišlo za mano. Hvala vsem za podporo, Aniki za pošiljo, jo bom jutri prevzela. Sicer mi zdaj ne bo prišla prav, kako naprej bomo pa videli.
|
|
|
|
RE: DABROSTON TABLETKE V 7.TEDNU NOSEČNOSTI 10.4.2009 10:14:59
|
|
|
|
anci banci
|
žal mi je... hm kaj naj rečem... drži se in upam da ti kmalu uspe in da boš držala največji zaklad v naročju čimprej
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?