|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Cuzanje palčkov!
10.6.2008 12:40:35   
Naina
Mi smo pa stari 3,5 mesece in začenjajo nas boleti dlesni - zobki počasi prihajajo.  No, v glavnem mi je moj fantiček sedaj dokončno vrgel ven dudo in začel sesati palce. Roke ima ves čas po ustih in mi takoj, ko nisem pozorna, vtakne v usta palec. Ko mu ga odstranim, že vleče drugi palec. Zanima me kaj ste naredile tiste, ki ste imele izkušnji s tem? Sem mnenja, da dudo lahko vržeš stran, tudi če je težko, prsta pa ne moreš. Prosim za izkušnje, predloge. Hvala. 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Cuzanje palčkov!
10.6.2008 13:02:36   
ajdaN
Nič! Pustila sem ji. In veselo vleče prste. Palec je bil aktualen samo od začetka, zdaj pa cuza kazalec in sredinec.

Se bo že odvadila, meni se to ne zdi nobena tragedija. Mogoče zato, ker sva ga midva oba vlekla do šoleuser posted image .

Lahko pa vztrajaš pa mu nonstop vlečeš prste ven, pa dudo noter. Mogoče ti pa uspe. Jaz nisem imela ne volje, ne energije pa ne želje po tem.

(odgovor članu Naina)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.6.2008 13:10:39   
Naja30
Moja je tudi okoli 3m začela palec sesat in sem ji kar pustila, ker to je čas, ko začnejo odkrivat roke. Je minilo brez hujših posledic čez kakšen mesec.

(odgovor članu ajdaN)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.6.2008 13:23:38   
klarisima
IZVIRNO SPOROČILO: Naja3

Moja je tudi okoli 3m začela palec sesat in sem ji kar pustila, ker to je čas, ko začnejo odkrivat roke. Je minilo brez hujših posledic čez kakšen mesec.

Isto pri nas user posted image
Danes pa je aktualna cela pest user posted image

Preden si bila spočeta, sem si te želela...še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. Ti si moj čudež življenja.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.6.2008 21:05:53   
madasa
Joj, naša 3,5 user posted image  tako cuza palčke da ima že čisto posušene. Jaz ji ga vlečem ven, pa ima nako prisesanega kot vakuum, ga komaj potegnem ven in ji dam dudo. Seveda ta postopek ponovim xkrat dnevno pa še ponoči če čujem.  Pa še tako se raskuri če ji ga vzamem. baje pa je tocuzanje dedno, vsaj tako mi je rekla m. sestra?!
Lep večer

(odgovor članu klarisima)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.6.2008 21:35:22   
ROmama
Moj user posted image  včasih vleče palček in kazalček, pa samo kazalček, najbolj je pa smešen, ko začne vleči oba kazalčkauser posted image .  Vse skupaj se mi ne zdi pretirano, zato mu pustim, ali ga zamotim z dudo, ki si jo z veseljem potegne ven, potem pa jo začne preučevati, tako da pozabi na rokice.

(odgovor članu madasa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.6.2008 21:54:37   
tinkatonka
Da je odkrival rokice sem pustila, ko je pa hotel cuzati prst, predvsem takrat ko je bil zaspan, sem mu pa raje dudo dala v usta in smo se izgognili cuzanju palcev. Dudo smo pa tudi brez večjih problemov ukinili pri 15 mesecih, sicer jo je imel pa tako in tako samo za zaspat.

Jaz cuzanja palcev ne prenesem. Predvsem zato, ker imam za vzor svojo zdaj že 13 letno sestrično, ki si še vedno vtakne palec v usta, ko se "crkla". Zdaj sicer na skrivaj, ampak meni se to ne zdi normalno. Da o deformaciji njenega palca sploh ne govorim. Zobe ima pa začuda čisto ok user posted image . Hvala bogu!!!

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu ROmama)
Neposredna povezava do sporočila: 7
10.6.2008 21:56:52   
tinkatonka
IZVIRNO SPOROČILO: Naja3

Si imela srečo, ali kako naj temu rečem. Ponavadi jim pa cuzanje prinese tako zadovoljstvo in pustanejo odvisni od tega, kot postanejo odvisni od dude. Samo da dudo lahko ukineš, palec je pa žal vedno pri roki.

Jaz sem še vedno za to, da se to prekine ko še lahko.

Ampak kot rečeno odkrivanje rokic ali cuzanje palčka za crklanje je nekaj čisto drugega.

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 8
10.6.2008 22:12:10   
Naja30
Ne, nisem ena redkih, ki je imela srečo, da njeni hčerki ni prišlo v navado cuzanje palca. Teh, ki jim to ostane v navadi je manj od tistih, ki samo raziskujejo. Vsaj po mojih izkušnjah s tako malimi otroci.

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
12.6.2008 8:26:18   
Naina
Ampak kaj se lahko naredi? Kaj delate pri vas? Mu ga pustite vleči? Jaz mu tudi ves čas vlečem palec ven, pa ni uspešno. Ponoči se zbujam, ker slišim kako ga cuza. Duda ne pride v poštev. Če mu jo ponudim, se mi skoraj zadavi.

(odgovor članu madasa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
12.6.2008 8:31:29   
Marogica
Jaz sem pustila, ker ni nič pomagalo in otrok se z nečim mora tolažiti. Če ima lahko "tolažilno" dudo, imajo nekateri, ki dude ne marajo, pač "tolažilni" prst. Tako, kot eni dojenčki ne potrebujejo ničesar.

Moj ta starejši je star 7 let in še vedno "cuca" prst, vendar samo takrat, ko je utrujen. Se bo že sam odvadil, ko ga bo dovolj sram. Smo drugače probali z nagradami za "necucanje", pohvalami, opozarjanem.....v glavnem vse, kar se je dalo, pa ga pač premami.

Tako, da nimam recepta.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Naina)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?