|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Civilno in cerkveno?
29.8.2006 22:01:55   
Anonimen
A more bit to dvoje obvezno skupi, na isti dan? Al' je lohk cerkveno mal kasnej? In kam potem povabš folk na žurko? Na civilno al na cerkveno? Upam, da ne na oboje. user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Civilno in cerkveno?
29.8.2006 22:07:06   
Kalina
Ne rabi biti na isti dan. Zurko mas po civilni poroki. Po cerkveni gres pa sam na kosilo z porocnima pricama.
Naju se caka cerkvena,sam pomoje bo to skupaj z krstom tamale,ker tamale nemoremo krstit ce midva nisva cerkveno porocena. Cudna  pravila.

...potem so mi jo otrplo in jokajočo položili v naročje.
Prvič sem jo stisnila k sebi in jo poljubila.
Instinktivno se je umirila in me popolnoma zasužnjila s svojim laskanjem moji moči.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
29.8.2006 22:09:04   
Anonimen
A ja? A pol morm še jst samo sebe prej krstit al kaj?

(odgovor članu Kalina)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
29.8.2006 22:12:28   
Kalina
Ja to pa itak. To tud lahko obenem, sam ti bo mal lask uzel. A smem vprasat v keri cerkvi naj bi se porocila?

Instinktivno se je umirila in me popolnoma zasužnjila s svojim laskanjem moji moči.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
29.8.2006 22:13:22   
Anonimen
Zakva pa u cerkvi rabjo moje lase? user posted image

In - kdo je reku, da se bom poročila? user posted image

(odgovor članu Kalina)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
29.8.2006 22:15:52   
Kalina
Zato ker to tko gre pa ne tezuser posted image
Jasnovidka Darja je rekla.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
29.8.2006 22:17:42   
Anonimen
Za civilno poroko je v načrtu Ljubljanski grad, za cerkveno poroko v Sloveniji cerkev in kraj še nista izbrana, za cerkveno poroko na Hrvaškem pa cerkev v Drežniku (Plitvička jezera).

Če že hočeš vedet. user posted image

By the way - a si mi še soseda? user posted image

(odgovor članu Kalina)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
29.8.2006 22:19:29   
Kalina

Pa kaj se mislita 2x porocit crkveno? To ne gre tko, sam ena, pa ni vazn kje na svetu.user posted image

Ja ja se sm v komsilukuuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
29.8.2006 22:20:16   
Anonimen
Gre, gre. To smo pa že preverili. S tem, da je drugi cerkveni obred samo simboličen. user posted image

(odgovor članu Kalina)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
29.8.2006 22:22:35   
Kalina
hahahaha glede na to kako se "bojis" porocit, si dobra da bo to izvedla kr 3xuser posted image Sam da nous misnla da bos 3x pokasirala dinarcke, hehhe tko pa to ne gre.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
29.8.2006 22:25:53   
Anonimen
Tut to že vem, ja. user posted image

(odgovor članu Kalina)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
30.8.2006 9:28:16   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: Kalina
Naju se caka cerkvena,sam pomoje bo to skupaj z krstom tamale,ker tamale nemoremo krstit ce midva nisva cerkveno porocena. Cudna  pravila.

To pa sploh ni res. Od mojega dragega brat ni poročen pa sta mela malega pri krstu. Od kje jim ta pravilauser posted image

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu Kalina)
Neposredna povezava do sporočila: 12
30.8.2006 9:32:28   
Kalina
tanika, a sploh ni porocen, al je sam civilno, sej ce nisi sploh porocen itak lahko krstis otroka normalno, ampak ce si porocen civilno mors bit tud crkveno, pa to govorim za pravoslavno cerkev. Verjetno je pa v katoliski istouser posted image

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 13
30.8.2006 9:34:12   
Anonimen
Jaz sem bila prej poročena samo civilno, pa so mi rekli, da lahko otroka kadarkoli krstim.

Ateistična vera. user posted image

(odgovor članu Kalina)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   KERENSA SE BO POROČILA
30.8.2006 10:38:13   
KIRA
KERENSA SE BO POROČILA
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa

Za civilno poroko je v načrtu Ljubljanski grad, za cerkveno poroko v Sloveniji cerkev in kraj še nista izbrana, za cerkveno poroko na Hrvaškem pa cerkev v Drežniku (Plitvička jezera).

Če že hočeš vedet. user posted image

By the way - a si mi še soseda? user posted image

NO SAJ SEM VEDELA, DA JE BLA TISTA MIŠKA ZAROČNA. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: KERENSA SE BO POROČILA
30.8.2006 10:45:43   
sazi
Poroka ni treba, da je na isti dan.
Uradno in po pravilih bi morala imeti ženin in nevesta opravljene vse zakremente, se potem cerkveno poročiti in šele nato krstiti otroka.
Zdaj se to ne dela več tako in vsak župnik postavlja svoja pravila in pogoje - namreč takih parov, ki bi bili "po pravilih" skorajda ni več, Cerkev je pa vseeno zadovoljna, če uspe kako novo ovčico zapisat v svoje knjige, pa tudi vska plava kuverta po raznih cerkvenih opravkih je dobrodošla.
Poznam pare ki niso bili poročeni ali pa bili poročeni samo civilno in so brez problema krstili otroke.
Poznam tudi pare, ki so se poročili tako, da en ni imel nobenih zakrementov, eni zakremente opravijo na hitro, par tednov pred poroko, vem pa tudi za poroke, ko sta bila sicer v cerkvi prisotna oba, vendar so cerkveno poročili samo enega user posted image  - meni je to malo čudno.

veliko sreče s tvojimi porokami, Kerensa

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 16
30.8.2006 10:56:32   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Kalina
govorim za pravoslavno cerkev. Verjetno je pa v katoliski isto

Za pravoslavna cerkev je še bolj resno kot za katoliško. Za katoliško velja, da je poroka cerkveno veljavna če sta oba veljavno krščena in poročena v protestantski ali pravoslavni cerkvi.

Za pravoslavno velja, da je poroka veljavna samo če je v pravoslavni cerkvi.

(odgovor članu Kalina)
Neposredna povezava do sporočila: 17
30.8.2006 11:06:18   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: sazi
- meni je to malo čudno.

Meni pa je malo čudno user posted image da bi se radi poročili cerkveno pa brez zakramentov. Da bi radi otroka krstili pa brez vzgoje v krščanski veri. Motijo vas darovi cerkvi in v isti sapi vpijete, da se ne sme financirati.

Kakor se meni zdi bi stalno radi nekaj, pa čisto dobro sploh ne veste kaj in zakaj in to bi radi. Radi pa bi da vam kar pade, in to tako kot se trenutno sami zmislite. Pojdite s takšnimi zahtevami v Mercator in na blagajni vstrajajte s polnim vozičkom, kako bi to moralo biti in...... Pač, isto logiko.user posted image

Kot povsod tudi tukaj velja pravilo, kolikor vložiš toliko ceniš. Če ne vložiš ne časa za pogovor, ne denarja za dar, ne molitve v veri, tudi tega ne moreš ceniti. In smo spet nazaj. Zakaj bi na vsak način radi nekaj, kar ne cenite? Če to ni butast potem pa res ne vem. To meni res ni jasno. Ker to "za vsak slučaj" čisto nič ne velja.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 18
30.8.2006 11:31:27   
nejcko
Jaz sem se cerkveno poročila z 10-dnevnim zamikom. Na civilni so bili samo starši in priče, sledilo je kosilo, na cerkveno pa  sem povabila še ostalo žlahto in prijatelje in sledila je ohcet. Meni je bilo tako super.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 19
30.8.2006 11:33:51   
nejcko
Aja, civilno sem se poročila v sredo na Lj gradu, ker nisem pristaš gužveuser posted image

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 20
1.9.2006 21:39:44   
sarazan
Da povem še mojo zgodbo...

Jaz sem verna (katoličanka), mož je ateist.
Civilno sva se poročila lanskega aprila na Mauriciusu (kjer sva bila sama), 3 tedne kasneje pa cerkveno v Ljubljani (z vsemi nama dragimi).
Ko je imela najina hčerka dobre 3 mesece, sva jo krstila (v najožjem družinskem krogu).

Ne vidim razloga, zakaj bi bila meni kratena pravica do cerkvene poroke, ker mož ni veren in, zakaj ne bi smela svojemu otroku dati vere, ki jo živim.
Pa prav nobene modre kuverte nisem rabila nest v cerkev.
In še... cerkveno sva poročena oba, saj se nisem poročila z "luftom". Le zakrament Sv. zakona velja le meni, možu pa ne, ker nima ostalih zakramentov.

(Seveda se je mož z vsem prej strinjal in ni nič proti njegovi volji.) 

Kerensa - poročena ali ne, civilno ali cerkveno ali oboje; uživajta, rada se imejta in se s partnerjem spoštujta. Samo to šteje.

< Sporočilo je popravil sarazan -- 1.9.2006 21:45:02 >

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 21
2.9.2006 8:14:02   
daddy
  Odlična poanta, sarazan user posted image .

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 22
2.9.2006 8:19:15   
karmy
wwwwwwwwweeeeeeeeeee kerensa se bo končno poročilaaaaaaaaaa user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image čestitam user posted image user posted image kdaj mata že poroko da ceu RR pride? user posted image

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 23
2.9.2006 13:44:31   
anitaz
Ja končno bejba!!!! A bo ceu RR povablen user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 24
2.9.2006 19:03:24   
Eviii
midva z možem sva poročena samo civilna. jst sm kot kerensa pristaš ateistične vere. poročila sva se samo v sloveniji z vso švedsko žlahto. poleti smo šli pa na švedsko in smo dejana gor lepo krstili v protestantski cerkvi, čeprou je blo to kr na vrtu od tasta in tašče, ker je možev stric župnik in smo to izvedli kr lepo v domačem okolju. prou prijetno je blo. zdej je pa na dejanu, kako se bo odloču naprej.
drugače bi pa tudi jst pršla na poroko od kerense user posted image .

< Sporočilo je popravil Eviii -- 2.9.2006 19:07:12 >

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

imena dvojčkov
carmencita

kakšna imena bi dali enojajčnim dvojčkom?

oba kratka imena (57%)

oba dolga imena (7%)

različno dolga imena (14%)

razdružena imena (Ana Mari (3%)

izmišljena imena (1%)

vseeno (18%)

Število vseh glasov: 228

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!