|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ciste v možganih
22.2.2007 20:12:57   
Anonimen
Danes sem imela morfologijo in je G odkrila v vsaki možganski polovici po eno cisto. Itak, da me je kap in me je čisto sesulo. Pravi sicer, da je v zelo malo primerih dejansko kaj narobe zaradi tega, vendar pa je tudi baje to precej redek pojav, da se ciste v možganih sploh pojavijo. Naslednji teden imam še UZ v porodnišnici in najverjetneje tudi amniocintezo (to se bojo v porodnišnici odločili), datum, kdaj imam vse UZ, pa izvem jutri.
Je katera imela podoben primer?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ciste v možganih
22.2.2007 20:24:58   
lelaval
Bom držala pesti, da bo vse vredu s tvojo pikico. user posted image

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
22.2.2007 20:44:41   
Erdbeere
ojej, tudi jaz držim pesti, da bo vse ok. 

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.2.2007 20:51:36   
Marogica
Upam, da ne bo nič narobe z otročkom. Na žalost nimam izkušenj s tem in za to še nisem slišala.

Bom pa držala pesti, Tašonka.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Erdbeere)
Neposredna povezava do sporočila: 4
22.2.2007 20:54:35   
nejcko
Ojoj, Tašonka, upam, da ni kaj hujšega! Držim pesti in vse dobro prihodnji teden.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
22.2.2007 21:02:59   
Anonimen
Ce se ne motim, je imel sin od mojega kardiologa nekaj podbnega - vem, da je bilo nekaj z mozgani (al so bli pa povecani, ne vem), pa je vse ok.

Drzimo pesti & Luna tacke user posted image

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
22.2.2007 21:03:34   
paris
Močno, močno držim pesti za vaju! Prepričana sem, da bo še vse v redu, boš videla!

Ljubezen sta prostor in čas, merjena s srcem.
(M. Prust)

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 7
22.2.2007 21:04:44   
Anonimen
Ojej.....user posted image

Bomo držali pesti, da je vse v redu user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
22.2.2007 21:13:32   
Seven*
Punca glavo gor. Cista v mozganih pomeni prazen prostor in do tega lahko pride med razvojem mozgan. Bodo te pa dali na vse mozne preiskave za vsak primer. Ni nujno tako zelo hudo kot se slisi. Tudi moja Ema je imela pooperativno cisto v mozganih, pa je zdaj ok. 

Gospa sem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
22.2.2007 21:19:57   
Anonimen
Hvala za vzpodbudo in lepe misli. Saj malo me tolaži to, da je vse ostalo bp in si mislim, da bi verjetno bilo še kaj drugega posledično narobe, če bi bilo kaj hujšega, ampak vseeno možnost obstaja za kromosomsko napako in me blazno skrbi. Pa sem imela rezultat nuhalne svetline odličen, boljši kot prvič, samo zdaj ne vem, koliko se lahko zanesem nanj.
Bom poročala, kako in kaj, če je pa katera s podobno izkušnjo, me pa zanima, kako se je pri njih izteklo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
22.2.2007 21:26:24   
Anonimen
Seven, to je res lepa vzpodbuda. V bistvu niti ne vem, nikoli nisem vedela, kaj točno je s tvojo Emo narobe, samo vedela sem, da je nekaj z možgančki.
Ja, je meni tudi izgledalo kot prazen prostor, črnina se je videla. Je pa v levem režnju 0.61 cm, v desnem pa 0.38 cm. Mi pa ni nič v detajle razložila. Jaz sem bila itak šokirana, tako da sem se jo spomnila bolj malo vprašat.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
22.2.2007 22:02:15   
ancka1
Držim pesti (močno, močno), da bo vse ok. Pa saj bo, smo optimistke!!!!!
user posted image
Ančka

29.4.2007 nas je razveselil najlepši deček.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
22.2.2007 22:04:43   
Seven*
Tasonka, moja Ema je imela hudo mozgansko kravitev (6x4x2 cm) in bila takoj po rojstvu oprerirana. Cista je bila se kaksnih 6 mesecev prisotna, zdaj na zadnji magnetni resonanci je ni bilo videti vec. Pri nas je cista nastala po rojstvu zaradi operacije, kot brazgotina neke vrste..

Drzim pesti!

Gospa sem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
22.2.2007 23:56:35   
Mateja P.
Pozdravljena,
tudi jaz sem imela v drugi nosečnosti videno cisto na UZ, vendar le na eni strani. Ciste se teoretično naredijo takrat, ko se tvori likvor - tekočina v možganih.  V kolikor se naredi na eni strani, ni nič nevarno. Če pa imaš ciste na obeh straneh, je vsekakor AC tista ki ti 100 % zagotovi, da bo z otrokom vse OK. Tudi jaz sem šla na AC, ker nisem želela ničesar prepustiti naključju. Tako se je izkazalo, da je vse OK in danes je moja pikica zdrava in zame najlepša 6mesečna pupa. Jaz ti vsekakor svetujem AC, ker le tako zagotovo veš, da bo vse OK in lahko še naprej uživaš v nosečnosti.  

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
23.2.2007 7:48:07   
Anonimen
Držim pesti, da bo vse ok..

drugače je pa ene  14 dni nazaj ena punca tu na RR imela isti problem.. malo poglej stare debate..

(odgovor članu Mateja P.)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
23.2.2007 9:16:14   
Anonimen
Mateja, saj mislim in upam, da me bojo poslali na AC, ker samoplačniško dvomim, da bi uspela spraskat denar na kup, da jo plačam. Ne vem, koliko je, baje je pa svinjsko draga. Me veseli, da je s tvojo pupo vse ok.user posted image  

Biba, hvala za info, bom pobrskala.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
23.2.2007 10:21:10   
smotka lonib
Tašonka!

Tud jaz držim pesti, da bo s tvojo user posted image  vse OK. Srečno!

Lep pozdrav!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
23.2.2007 10:30:06   
cuma
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu smotka lonib)
Neposredna povezava do sporočila: 18
23.2.2007 15:00:28   
Anonimen
Tašonka, mene je pred približno mesecem dni tako prestrašila ginekologinja z ugotovitvijo, da ima moj mali pikec neko asimetrijo v možgančkih. Je rekla, da je verjetno kakšna cistica (samo na eni strani). Čez 14 dni sem morala na ponovni UZ pregled in "cisto" je spet videla. Je pa rekla, da je možno, da se ji samo zdi (?!?). Poslala me je v bolnico in tam sta me dve ginekologinji pregledovali po dolgem in počez, pa nista ničesar videli. Tudi sedaj, ko sem bila par dni nazaj spet na UZ, mi je spet drugi G rekel, da je vse OK.
No, hočem reči, da ni nujno, da ima tvoja pikica res kaj na možgančkih. Imela boš več UZ, več G te bo pregledalo, ker se včasih lahko zgodi, da en G posumi na kakšno nepravilnost, z večimi pregledi pa se ta sum ovrže.
Pa tudi drugače te naj potolažim, da tudi če tvoja pikica ima ciste, imaš še zmeraj 99% možnosti, da je z njo kromosomsko vse v redu. Še posebej ti je lahko v tolažbo to, da je vse drugo bp. Te ciste (imenujejo se ciste horioidnega pleteža ali ciste pleksusa) namreč nekoliko povečujejo verjetnost, da ima tvoj otrok trisomijo 18, ki pa je zelo huda kromosomska napaka in imajo zato takšni otroci še sigurno kakšno drugo napako, ki bi bila vidna na morfologiji.
Tako da lepo mirno in z veseljem pričakuj svojo pikico, za katero sem sigurna, da je popolnoma zdrava!

(odgovor članu cuma)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
23.2.2007 19:04:50   
Anonimen
Naj ti povem mojo izkušnjo.meni so cisto oz. gliozo (bolj zgoščeni možg. tkivo) odkrili v 5. letu starosti zaradi napada.  Zdravila jemljem še danes in jih tudi bom po mojem do smrti, žal.Brez njih ne morem.
Če bi bli  takrat UZ bi mogče kaj videli, ne vem.
Karkoli je v glavi , ni dobro, pa ne mi zamerit, ker te nočem strašit.
Meni recimo ta cista moti določ.  možg. center.Pa ne bi kaj preveč o tem.
samo tako informativno.
Srečno!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
23.2.2007 19:17:43   
cmokec
Tašonka, držim pesti, da je vse v redu. user posted image user posted image

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
23.2.2007 21:47:58   
Freycha
Joj Tašonka, to pa res ni fino! Ne obupaj prehitro, pomoje bo vse ok - no, vsaj držala bom pesti, da bo vse ok!!

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 22
23.2.2007 21:56:04   
Anonimen
No, dans sem izvedela datum UZ v porodnišnici - 5.3., takrat pa potem dalje izvem za amnio. Upam, da bo vse ok, ker je baje ravno to precej neugodno ,da sta cisti v obeh možganskih polovicah.

(odgovor članu Freycha)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
24.2.2007 11:23:07   
Anonimen
Sem dobila še odgovor od Pušenjaka (mislim, da mi je v tem smislu prva anonimna želela povedat). Pravi pa takole:

Spoštovani,

Ciste horioidnega pleteža, torej žleze, ki tvori možgansko tekočino, so sicer res pogosteje prisotne pri plodu s trisomijo 18. kromosoma, vendar imajo po drugi strani plodovi s takšno kromosomsko zgradbo vedno še več drugih, očitnih napak, ki jih s skrbnim UZ pregledom laho odkrijemo. Iz omenjenega torej sledi, da izolirana prisotnost cist horioidnega pleteža niso zadostna indikacija za amniocentezo, so pa indikacija za skrben UZ pregled ploda v terciarnem centru in seveda tudi za karitipizacijo, vkolikor ob cistah odkrijemo še vsaj en drug znak, ki se pojavlja pri plodovih s kromosomsko napako. Same ciste plod ne škodijo in praviloma do poroda izginejo, če ne pač ostanejo in tudi ne povzročajo težav.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
24.2.2007 12:40:04   
tinaaja
Tasonka,
je pa bolj vzpodbudna novica- pusenjakov odgovor user posted image In drzim pesti, da ti na UZ to samo potrdijo ter da bo s pikico vse OK.  Zelim ti veliko moci, da bos s polno mera optimizma docakala pregled in da bos odsla domov z nasmehom na obrazu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Kako počastiti spomin na angelčka v nebesih?
Ste tudi vi izgubili dojenčka v trebuščku ali ste ga v naročju držali le malo časa, pa je prehitro odšel med angelčke? V...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?