|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ciste
21.12.2007 11:33:10   
pike
Pozdravljene,
Sem nova na tem forumu. Imam težave z zanositvijo. Z dragim se trudiva 4 mesece. Po UZ mi je dala diagnozo policistični jajčniki - ciste imam na jajčnihkih. Posledično mi je rekla, da verjetno nimam rednih ovulacij. Vprašala sem jo, če bi mi lahko predpisala Klomifen; pa je rekla, da je stranski učinek jemanja klomifena ravno ciste, ki se lahko začnejo pojavljat na jajčnikih. Cikluse sem imela različne od 30 do 50 dni. Zdaj pa je G rekla, da mi januarja lahko da napotnico za kliniko v Mariboru. Zdaj pa ne vem, a se res ne da kako drugače rešit. Kaj ste naprimer ve jemale, če imate policistične jajčnike.  Hvala za vaše mnenje in pozdravček.

< Sporočilo je popravil Wahoo RR -- 21.12.2007 23:17:45 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Ciste
21.12.2007 11:39:21   
jazzz27
Meni je že davno nazaj predpisal Klomifen, zdaj pa ne vem kaj me čaka!! Boš videla kaj bo v MB! Izvem januarja v ambulanti za neplodnost!!

< Sporočilo je popravil Wahoo RR -- 21.12.2007 23:18:13 >

(odgovor članu pike)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Ciste
21.12.2007 11:39:55   
Anonimen
Pa četudi nimaš redne O lhko zanosiš,ne vem zakaj se vse zatekate k temu klomifenu.
Jaz sem imela M na 60 dni,zanosila sem pri prvemu v roku 1 leta,pri drugemu pa v pol leta

< Sporočilo je popravil Wahoo RR -- 21.12.2007 23:18:24 >

(odgovor članu pike)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   Ciste
21.12.2007 11:44:45   
jazzz27
sej čist ok da si!! Čestitam, ampak kaj jst morem, če mi ga je on predpisal...moj primer!!user posted image  Če mi ga bo spet, kaj pa čmo...!! Men je reku, da naravno skor ni šansuser posted image , očitno on že veuser posted image !! Pa če proba folikle vzpodbudit...sej ne vem!! Bomo vidl!

< Sporočilo je popravil Wahoo RR -- 21.12.2007 23:19:16 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Ciste
21.12.2007 11:56:06   
pike
A tebi pa ni nič G rekla, da je stranski učinek Klomifena nastajanje cist. Jaz sem včeraj, ko mi je povedala da imam PCO bila tako šokirana, da je niti nisem vprašala kako pa bi mi lahko odpravili te ciste. Kako je bilo kaj pri vas. 

< Sporočilo je popravil Wahoo RR -- 21.12.2007 23:18:33 >

(odgovor članu jazzz27)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Ciste
21.12.2007 12:05:38   
pike
Pol bi jaz z to napotnico za kliniko v Mariboru še počakala glede na to, da se letos od septembra trudim zanosit. Zdaj sem itak bila preveč psihično v vsem tem. V zadnjem mesecu sem začela še z Ovul testi. Zdaj pa sem si rekla, da bi vseeno probala malo odmislit, čeprav je zelo težko in zelooo upam, da bi se posrečilo zanosit preden bi šla na to kliniko v MB. A naj še vseeno počakam glede napotnice?  A ti imaš tudi Policistične jajčnike? 

< Sporočilo je popravil Wahoo RR -- 21.12.2007 23:18:45 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Ciste
21.12.2007 12:43:07   
jazzz27
pustila sem ti zs, pogledaš ga tam, kjer se prijaviš...moja ringaraja...ti piše zasebna sporočila z rdečo!...

< Sporočilo je popravil Wahoo RR -- 21.12.2007 23:19:30 >

(odgovor članu pike)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Ciste
21.12.2007 12:52:06   
nf
Pike, jaz mislim, da po 4 mesecih res ni razloga za paniko. Sicer nimam izkušnje s PCO, ampak sigurno je, da če se boš tako obremenjevala s tem, da ne moreš zanosit, verjetno tudi ne boš. 4 mesece ni NIČ, tukaj so punce, ki po več let ne zanosijo. Jaz bi ti svetovala, da še do konca poletja počakaš in če takrat še vedno ne bo otročka, greš na kliniko. Predvsem pa, take it easy!

< Sporočilo je popravil Wahoo RR -- 21.12.2007 23:18:57 >

(odgovor članu jazzz27)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Ciste
21.12.2007 12:54:55   
Anonimen
No, jaz tudi nimam rednih M, niti O vsak cikel in PCO, pa je rekla, da če ne rata prej mi bo Klomifen predpisala ne prej ko po enem letu. V prvo je kljub vsemu uspelo po pol leta. Torej po besedah moje G moram najprej poizkusiti eno leto zanositi kljub vsemu, predno bomo delali karkoli. No, zgleda da je tudi tu vse odvisno kakšno G imaš.user posted image

< Sporočilo je popravil Wahoo RR -- 21.12.2007 23:19:44 >

(odgovor članu jazzz27)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   Ciste
21.12.2007 14:57:02   
Anonimen
Moja kolegica ima policistične jajčnike in jo je ful skrbelo, saj ima ovulacijo parkrat na leto, potem pa ji je ratalo v pol leta zanosit. sam je rekla da je čutila kdaj ima ovulacijo in sta takratuser posted image , pa je ratalo. Tako da ne obupaj po 4 mesecih.

< Sporočilo je popravil Wahoo RR -- 21.12.2007 23:19:54 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   Ciste
21.12.2007 16:56:19   
Nyah*
Sindrom PCO ni tako tragicen, da se ne bi dalo zanosit- verjemi, govorim iz lastnih izusenj. Jaz imam tako dolge cikluse, da sem na leto imela M le 9 krat ali 10 krat, pa sem v prvo, ceprav sem izvedela, da imam PCO in bila posteno sokirana, zanosila v pol leta, in glej ga cudez- po porodu oz. med njim so se ciste z jajcnikov ocistile in sem sedaj zanosila samo, da sva se spogledalauser posted image in rekla, da hoceva se enegauser posted image , resnouser posted image user posted image .

Ne obupaj, eno leto je normalna doba znotraj katere naj bi paru uspelo zanositi, drugace pa malo pomagajo pa je.

Kar glavo pokonci, za nekaj dni zamenjajta okolje (morje, hribi), sprostita se, predvsem pa ne mislita stalno na to, da delatauser posted image !

SRECNO!!

< Sporočilo je popravil Wahoo RR -- 21.12.2007 23:20:03 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Ciste
22.12.2007 10:59:27   
latka
user posted image Živjo.Sem tudi ena tistih, ki ima izkušnje s cistami. Pred 1 mesecem sem bila pri ginekologu, ker mi je user posted image prvič zamujal in to že 20 dni, testi pa so bili negativni.Imela sem tudi bolečine, zato sem šla na pregled, kjer so mi ugotovili cisto na levem jajčniku.Dobila sem tablete Klimicin, po 10 dneh jemanja pa tudiuser posted image .Sedaj je vse ok, vendar pa moram z zanositvijo počakati še kake 3 mesece, da bo videl, če prihaja do ovulacije, pa tudi partner mora na spermiogram.user posted image delava že od junija brez uspeha.To bi bila že moja druga zanositev, pred 3 leti sem že rodila sina in takrat nama je ratalo po 4 mesecih.
Moramo še malo potrpeti in upati na najboljše!! Veliko sreče

(odgovor članu Nyah*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
22.12.2007 12:31:25   
Naja30
pike, vidva se kar trudita z zanositvijo, ampak vseeno vzemi napotnico. Tvoj G je z napotnico preskočil mnogo nepotrebnih postopkov, vključno s klomifenom in tako boš prej vedela, na čem dejansko si in ti bodo prej pomagali oz. te ciste odstranili ali kaj jaz vem. Moja prijateljica ve, da ima pregrado, pa ji je G dala klomifen in ne vem kaj še vse, ker je tak pač postopek user posted image  In se ga ne sme prehitevat,mislim glupo no. Tako ti samo čas gre brez veze.

(odgovor članu latka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
24.12.2007 9:38:34   
anci banci
tudi jaz imam pco pa jemljem klomifen, prometruim in aglurab...če ne bom reagirala na te tablete oz če ne bom imela ovulacije me čaka po 3 mesecih laparoskopiija

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....
Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?