|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Cin III v nosečnosti
27.9.2007 21:27:35   
Anonimen
Pozdravljene

Se opravičujem za anonimnost, ampak zaenkrat se ne bi izpostavljala.

Zgodba je dolga, ampak če potegnem črto - je takole : z
adnji odščip je pokazal CIN III in očitno ne bomo mogli z posegom počakati na porod. Noseča sem namreč 17 t.

Zanimajo me vaše izkušnje ? Koliko je to nevarno za otročka ? Katera metoda ( če že ) je najbolj varna v nosečnosti ?

Hvala za vaše odgovore.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Cin III v nosečnosti
27.9.2007 21:59:41   
lelaval
A ti tvoj G ni nič svetoval. Vprašaj še dr Pušenjaka.
Sama pa lahko rečem le, da, lahko pričakuješ konizacijo pred porodom ali pa tudi ne.  Ker v user posted image  se stanje lahko samo uredi na bolje (to je pri izvidu CIN II, CIN III pa je že za poseg). Če bo G. (itak se ne odloči za  poseg le eden G - sem sama imela konizacijo, pa so mi odščip delali tudi v bolnici in na podlagi istega rezultata so se odločili za operacijo) smatral, da je bolje, da se poseg opravi pred porodom, ti povem, da se s konizacijo odreže del materničnega vratu - matenični vrat je zato krajši in skozi user posted image  si bolj pod "budnim očesom G". Problem je edino narkoza. V nujnih primerih tudi narkozo uporabijo v nosečnosti - ampak ful blago, ne dajo pa nič poti bolečinam po posegu.(vsaj tako je bilo pri kolegici, ki je imela operacijo slepiča v user posted image ).
Držim pesti, da bo vse dobro s tabo in tvojo pikico.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.9.2007 22:13:10   
potepinka
Sama imam isti problem CIN III.Sedaj sem noseča 35t.V začetku nosečnosti so mi ugotovili PAP C4 potem sem šla na odščip,blaga narkoza,nakar je prišel rezultat CIN III.Med nosečnostjo ne opravljajo nobenih posegov več vsake 4-6 tednov hodim na kolposkopsko ambulanto v Kliničnega na preglede in to budno spremljajo da se ne širi.Pri meni je stanje hvala bogu isto kot je bilo v začetku,na otročka to ne vpliva čaka pa me 6t po porodu LETTZ operacija.To ti z lasersko zanko odstranijo spremenjeno tkivo.Jaz sem se s tem sprijaznila in ne mislim delat nobene panike na začetku sem pa bila ful šokirana.Potem pa so mi na Kliničnem vse lepo razložli kako in kaj.

Upam da sem ti kaj pomagala.

Življenje je plamen, ki v lastnem ognju izgoreva, vendar vedno znova vzplamti, ko dete se rodi.
--------------------------------------------------------------------------------
Sara(07.09.1996)Mark(10.11.2007)

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 3
27.9.2007 23:07:06   
Anonimen
Hvala, vendar kot sem rekla...zgodba je dolga...in do današnjega stanja sem prišla v parih mesecih. Tudi meni so rekli, da se zna samo popravit . Že pred nosečnostjo...ampak se stanje samo slabša. In v nosečnosti je šlo zelo naprej.
Poseg se opravi, če je nujen, drugače vem da rajši počakajo do poroda.

Rezultate sem izvedela, vendar moram počakati na pregled drug teden, kako se bodo odločili.

Zanima me, če je poseg - koliko je to nevarno da pride najhujšega, sepravi da bi se lahko kaj zgodilo z otročkom.
In katera izmed varjant tega posega je najvarnejša.

Hvala

(odgovor članu potepinka)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
27.9.2007 23:19:20   
potepinka
ne vem meni so rekli da če bi opravljali poseg meduser posted image  da to zna ogroziti nosečnost(splav ali kakšne poškodbe nauser posted image )Tako so meni rekli v splošni bolnišnici Celje.V primerih ki se pa stanje slabša zelo pa prekinejouser posted image .Tako je bilo meni rečeno.Zato so me tudi poslali v Ljubljano ker imajo več izkušenj s tem.Ampak saj pravim pri meni stanje stoji tako kot je bilo na začetkuuser posted image .
Obrni se še po kakšno drugo mnenje.Mene tudi gledajo 3 ginekologi,boljš več kot premalo,ker s tem se ni zahecat

Življenje je plamen, ki v lastnem ognju izgoreva, vendar vedno znova vzplamti, ko dete se rodi.
--------------------------------------------------------------------------------
Sara(07.09.1996)Mark(10.11.2007)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
28.9.2007 11:17:33   
anal
Sama sem imela v drugi nosečnosti popolnoma enako situacijo.Konizacijo so mi opravili 3 mesece po porodu in je sedaj vse O.K. Jo naredijo v splošni anasteziji, tako, da v nosečnosti ni izvedljiva.Na otročka bolezen ne vpliva, tako, da skušaj čim bolj uživati v nosečnosti.Vse skupaj le ni tak bav bav kot izgleda na začetku.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
29.9.2007 9:38:00   
Anonimen
Iskreno upam, da bodo počakali do poroda.

Mi je jasno, da se bo poseg slej ko prej moral opraviti.

Sepravi, če sem prav razumela:

Vsaj izkušnje od vas, ki ste odgovorile - če se je zadeva toliko poslabšala, da ne morejo čakat -
ni varjante da se nosečnost obdrži ?

Ali ima kakšna izkušnjo, da je bilo vse ok v nosečnosti, kljub posegu ?

(odgovor članu anal)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
29.9.2007 10:03:37   
Magi*
anonimna, ni rečeno. kaj pa me vemo. je zelo tvegano, ni pa rečeno, saj danes ta poseg delajo na različne načine in tudi ne vse pod splošno anastezijo. meni so delali z lokalno.

preden te čisto potre, si raje priskrbi drugo (in če je potrebno tudi tretje) mnenje. en sam zdravnik se o takem posegu verjetno niti ne bo sam odločal.

držim pesti zate in za tvojo bebico.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?